Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 30

Žilabarzdis čempionas Kaune – apie sužavėjusį „Žalgirį“, armėnišką pasą ir derbį su „Rytu“

Žilabarzdis dukart Eurolygos čempionas Bryantas Dunstonas – vyriausias visų laikų Kauno „Žalgirio“ naujokas iš užsienio ir vyriausias „Betsafe-LKL“ istorijoje legionierius, kuris išskirtiniame interviu portalui 15min papasakojo apie savo kelio krepšinyje pradžią, dar jaunystėje įskiepytą darbo etiką, asmeninių ir komandinių Eurolygos apdovanojimų saldumą, aistrą video žaidimams, krikštatėvį Kostą Slouką, žaidimą Armėnijos rinktinėje, sužavėjusį Kauną, tikslus „Žalgiryje“ ir nekantrų derbio su Vilniaus „Rytu“ laukimą.

Kaip vienas geriausiai besiginančių vidurio puolėjų Eurolygoje per pastarąjį dešimtmetį išgarsėjęs 38-erių metų Bryantas Dunstonas vasaros viduryje Kauno „Žalgiryje“ pakeitė Kevarriusą Hayesą.

Iš Kvinso, Niujorko, kilęs naujai iškeptas žalgirietis profesionalo karjerą pradėjo 2009-aisiais metais Pietų Korėjoje, vėliau B.Dunstonas migravo per Graikijos, Izraelio ir Italijos klubus, kol galiausiai pasiekė Eurolygą.

2013-aisiais metais jis nutūpė Pirėjo „Olympiakos“ ekipoje, kuriai atstovaudamas dukart tapo geriausiai besiginančiu turnyro krepšininku.

Vėliau jis aštuonis sezonus praleido Stambulo „Anadolu Efes“ komandoje, su kuria dukart tapo Eurolygos čempionu – 2021 ir 2022-aisiais metais.

Pastarąjį sezoną veteranas praleido Bolonijos „Virtus“ klube. Eurolygos turnyre per 19 minučių rinko po 4,5 taško (63 proc. dvit., 33,3 proc. trit., 47,6 proc. baud.), atkovojo po 3,6 ir perėmė po 0,8 kamuolio, atliko po 0,9 rezultatyvaus perdavimo, klydo po 0,6 karto, blokavo po 0,7 metimo, fiksavo po 6,7 naudingumo balo.

Po sezono vis dėlto „Virtus“ nusprendė išskirti su B.Dunstonu.

„Manęs tai neįskaudino, – 15min apie Bolonijos klubo sprendimą sakė B.Dunstonas. – Suprantu, jog tai yra verslas, mačiau, kad kai kas vyko ir su mano komandos draugais. Stengiuosi koncentruotis tik į tai, ką kontroliuoju pats ir ką aš darau. Buvau pasiruošęs abiem galimiems scenarijams – gerai, jei grįšiu, nieko tokio, jeigu negrįšiu. Toks gyvenimas.“

Vida Press nuotr./Bryantas Dunstonas
Vida Press nuotr./Bryantas Dunstonas

B.Dunstonas pripažino, kad tarpsezonio metu ant jo stalo gulėjo tik vienas Eurolygos klubo pasiūlymas. Krepšininką sužavėjo „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Andrea Trinchieri oratorystė.

„Kvietė tik „Žalgiris“, – 15min sakė vyriausias visų laikų „Žalgirio“ legionierius. – Girdėjau gandus apie kitas komandas, bet konkrečių pasiūlymų iš jų negavau. Dėmesio buvo, klubai būtų mane judinę vėliau, jei būčiau likęs žaidėjų rinkoje. Nieko rimto nevyko, buvo rami vasara, kol man nepaskambino Andrea Trinchieri. Jis – nuostabus oratorius. Jis pasidalino įžvalgomis apie mane ir apie tai, ką aš galiu duoti komandai. Jis pasakė daugybę dalykų, bet visa tai pasiliksiu sau. Pasakysiu tiek – Andrea viską pateikė labai patraukliai, tad nusprendžiau, kad ši situacija man puikiai tinka.“

zalgiris.lt nuotr./Bryantas Dunstonas
zalgiris.lt nuotr./Bryantas Dunstonas

„Akivaizdu, tokiame amžiuje labai didelio vaidmens negaliu turėti, – apie savo būsimą vaidmenį Kauno komandoje 15min sakė B.Dunstonas. – Treneris A.Trinchieri iš manęs nori veteraniškos lyderystės aikštelėje ir rūbinėje. Treneris nori, kad prižiūrėčiau rūbinę, palengvinčiau komunikaciją tarp žaidėjų ir trenerio. Aš stengsiuosi, kad ilgo sezono metu rūbinėje nepasitaikytų išbalansavimo, bandysiu suvaldyti audras, jei tokios kils. Jeigu pasitaikys problemų – pasistengsiu jas išspręsti, jei nepavyks – apie situaciją informuosiu trenerį. Nemanau, kad bus bėdų. Aikštelėje duosiu viską, ko reikės komandai – žaisiu gynyboje, žaisiu energingai, kovosiu dėl kamuolių, komunikuosiu su komandos draugais. Pasistengsiu palengvinti gyvenimą komandos draugams. Šiuos dalykus aš darau visą savo karjerą, man tai tinka ir aš tuo mėgaujuosi.“

15min portale – pokalbis su tituluočiausiu „Žalgirio“ komandos žaidėju Bryantu Dunstonu – apie kelio krepšinyje pradžią, dar jaunystėje įskiepytą darbo etiką, krepšininkus ir beisbolo žvaigždę šeimoje, asmeninių ir komandinių Eurolygos apdovanojimų saldumą, aistrą video žaidimams, krikštatėvį Kostą Slouką, žaidimą Armėnijos rinktinėje, sužavėjusį Kauną, vyriausio žaidėjo statusą, planus po karjeros, tikslus „Žalgiryje“ ir nekantrų derbio su Vilniaus „Rytu“ laukimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas