Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 10

Žingsnis į NBA – atidėtas: J.Landale'as pasirinko gimtinės klubą

Kauno „Žalgirį“ vasarą palikęs ir apie žingsnį į NBA lygą svajojęs Jockas Landale'as galiausiai nutūpė gimtojoje Australijoje – aukštaūgis šį sezoną žais „Melbourne United“ klube.
Jock Landale
Jock Landale / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Apie 25-erių metų australo sutartį su Melburno klubu oficialiai pranešė pati komanda, kontraktą J.Landale'ui siūliusi jau prieš daugiau nei savaitę.

Pranešama, kad sudarytas vienerių metų kontraktas su galimybe jį išpirkti, jei vidurio puolėjas sulauks garantuoto pasiūlymo iš NBA klubo.

„Sprendimą priimti buvo lengva. Melburnas yra viena saugiausių vietų būti per pandemiją, tad šio pasiūlymo buvo sunku atsisakyti“, – sakė 211 cm ūgio australas, pirmąsyk žaisiantis gimtosios Australijos lygoje.

Po ketverių metų JAV universitete ir sezonų Belgrado „Partizan“ bei „Žalgiryje“ į gimtinę grįžęs J.Landale'as jau ir prieš tai treniravosi su Melburno komanda, tad įsilieti jam nebus sudėtinga.

„Manau, kad pastarieji keli mėnesiai, kai treniravausi su komanda, man dar palengvino sprendimą, nes jau esame sukūrę ryšį su kitais žaidėjais. Nekantrauju, kada galėsiu žaisti su šia šaunia kompanija ir vadovaujamas tokio puikaus trenerių štabo. Buvau sužavėtas viskuo, ką kol kas išvydau. Galiu tik pagirti šią organizaciją už surinktą gilią sudėtį. Manau, kad kiekvienas mūsų žaidėjas galėtų žaisti kitų NBL komandų startiniuose penketuose“, – sakė J.Landale'as.

Anot Australijos spaudos, Australijos rinktinės nariu pasipildžiusi Melburno ekipa dabar yra ryški ateinančio sezono favoritė. Titulo nori ir pats J.Landale'as.

„Trokštu laimėti čempionatą šiam klubui prieš nukreipdamas savo dėmesį kažkur kitur“, – sakė buvęs žalgirietis.

J.Landale'o sutartį australai jau spėjo pakrikštyti skambiausiu komandos papildymu NBL lygoje nuo tada, kai į gimtinę iš NBA sugrįžo šalies krepšinio legenda Andrew Bogutas, 2018-aisiais pasirašęs sutartį su „Sydney Kings“.

Beje, į J.Landale'o sutartį su Melburno komanda sureagavo ir pats A.Bogutas, prieš kelias savaites paskelbęs apie karjeros pabaigą.

„Svarbus pasirašymas. Kokią puikią komandą jie surinko. Tai – ryškūs favoritai kovoje dėl titulo“, – rašė NBA čempionas.

J.Landale'as vasarą paliko „Žalgirį“ nepaisant dar vienerius metus galiojusios sutarties. Pagal ilgai siektą susitarimą, Kauno klubas už aukštaūgį gaus išpirką. 15min žiniomis, ši išpirka už J.Landale'ą vasarą siekė apie 350 tūkst. eurų, bet dėl neeilinės situacijos ir centro noro gauti kontraktą NBA nežaidžiant „Žalgiryje“, sąlygos galėjo keistis.

Naujasis Australijos lygos sezonas startuos sausį.

J.Landale'as praėjusį sezoną debiutuodamas Eurolygoje turėjo 11 taškų ir 4,4 atkovoto kamuolio vidurkius.

„Melbourne United“ klubas praėjusį sezoną krito Australijos lygos pusfinalyje, o paskutinį sykį čempionu tapo 2017-2018 m. sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas