Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07:30

18 komandų, 18 klausimų: kokios intrigos supa kiekvieną Eurolygos ekipą?

18 Eurolygos ekipų sustojo prie starto linijos ir jau šįvakar bei rytoj sužais pirmąsias rungtynes pajėgiausiame žemyno turnyre. 15min kelia po vieną įdomiausią klausimą apie kiekvieną Eurolygos komandą.
Eurolygos intrigos
Eurolygos intrigos / 15min paveiksėlis

Berlyno ALBA: ar „pagerins“ antirekordą?

Vokietijos sostinė komanda jau pernai kėsinosi į garbės nedarantį rezultatą, kai Eurolygoje per visą sezoną pasiekė tik 5 pergales.

Bet raumenų per vasarą neišpūtusi ekipa šį sezoną pretenduoja į dar prastesnius rezultatus ir galbūt net absoliutaus Eurolygos antirekordo pakartojimą arba „pagerinimą“.

Vida Press nuotr./Israelis Gonzalezas Berlyno ALBA
Vida Press nuotr./Israelis Gonzalezas Berlyno ALBA

Rimo Kurtinaičio treniruotas Maskvos srities „Chimki“ 2020-2021 m. sezone iš 34 rungtynių laimėjo vos ketverias, o tai yra nuo 2016-2017 m. sezono Eurolygoje taikomo formato pasiektų pergalių antirekordas.

Stambulo „Anadolu Efes“: ar atsiras pagalbininkų Shane'ui Larkinui?

Eurolygos žvaigždė Sh.Larkinas praėjusiame sezone žaidė fantastiškai, fiksuodamas 16,8 taško, 5,1 rezultatyvaus perdavimo ir 19,9 naudingumo balo rodiklius, pagal pastarąjį užimdamas pirmąją vietą turnyre.

Euroleague nuotr./Shane'as Larkinas
Euroleague nuotr./Shane'as Larkinas

Bet ilgamečio partnerio Vasilije Micičiaus netekęs amerikietis nesulaukė deramos pagalbos iš komandos draugų ir „Anadolu Efes“ reguliariajame sezone liko tik dešimtas bei galiausiai suklupo įkrintamųjų kovoje.

Vasarą į Stambulą atvyko iš NBA persikėlęs Jordanas Nwora, „Real“ svarbų vaidmenį atlikęs Vincent'as Poirier, „Žalgirį“ palikęs Rolandas Šmitas. Po banguoto praėjusio sezono žingsnį į priekį pasiryžę žengti ir Elijah Bryantas bei Darius Thompsonas.

Bet kol jie neįrodė galį būti patikimais Sh.Larkino partneriais, „Anadolu Efes“ išlieka ypatingai stipriai nuo vieno žmogaus priklausoma komanda.

Vilerbano ASVEL: ar prisijaukins naują areną?

Lionas – krepšinį mylintis miestas, kuris tą įrodė jau praėjusiame sezone.

2023-iųjų pabaigoje duris atvėrė 12,5 tūkst. sirgalių talpinanti LDLC arena, kurioje ASVEL sužaidė 10 namų rungtynių Eurolygoje. Mažiausiai į jas susirinko 7,6 tūkst. sirgalių, o vidurkis siekė daugiau nei 9 tūkst. aistruolių.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Vis dėlto tris kartus – prieš ALBA, „Crvena zvezda“ ir „Žalgirį“ – ASVEL rinkosi žaisti mažesnėje „Astroballe“ arenoje, talpinančioje mažiau nei 6 tūkst. sirgalių. To priežastis – nepakankamas prancūzų susidomėjimas šiais varžovais.

Ar greičiausiai vėl tarp paskutinių komandų turnyre būsiantis Liono priemiesčio Vilerbano klubas gali prisijaukinti naująjį statinį ir jame žaisti nuolat?

„Barcelona“: ar sugebės pamiršti Šarą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas