Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 09

3x3 krepšinio pasaulio jaunimo čempionate vaikinai pateko į ketvirtfinalį

Bukarešte (Rumunija) baigėsi U23 pasaulio 3x3 krepšinio čempionato grupių etapo kovos, o į atkrintamąsias varžybas žengė Lietuvos vyrų rinktinė.
Ernestas Jonkus
Ernestas Jonkus / FIBA nuotr.

Eimantas Žiliaus, Ernesto Jonkaus, Roko Mačiulio ir Tito Januševičiaus kvartetas šeštadienį B grupėje pridėjo dar dvi pergales ir į ketvirtfinalį žengė be pralaimėjimų.

Dainiaus Novicko treniruojami vaikinai šešradienį 22:13 įveikė šeimininkų, Rumunijos, rinktinę bei 20:16 susitvarkė su Taivanu. Lietuviai grupėje taip pat 19:17 palaužė Egiptą bei 21:17 nugalėjo Japoniją.

Ketvirtfinalyje Lietuvos laukia Vokietijos iššūkis. Mačo pradžia 15.50 val., o sėkmės atveju mūsiškiai pratęs kovą dėl medalių. Čempionatas finišuos sekmadienį.

Tarp rezultatyviausių čempionato žaidėjų patenka E.Žilius, kuris grupių etape pelnė 33 taškus ir bendroje įskaitoje rikiuojasi ketvirtoje vietoje.

Tuo metu merginų rinktinė, kurią sudarė Vesta Peregorodejevaitė, Ugnė Kučinskaitė, Justina Oficerovaitė ir Ugnė Sirtautaitė, į atkrintamąsias nepateko.

B grupės kovose mūsiškės iškovojo 2 pergales ir patyrė 2 pralaimėjimus bei savo pogrupyje liko trečios. Bendroje įskaitoje Lietuvos merginų rinktinė užėmė 12-ąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas