Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 23

8 įdomiausi Lietuvos krepšininkai, kurie dar neturi komandos

Broliams Lavrinovičiams ir Mindaugui Lukauskiui išjudinus vasaros žaidėjų turgų, Lietuvos laisvųjų agentų rinkoje liko dar mažiau žinomų pavardžių. 24sek pristato jums aštuonis įdomiausius krepšininkus, kurie dar neturi komandos 2018-2019 m. sezonui.
Vasaros žaidėjų turguje dar yra įdomių pavardžių
Vasaros žaidėjų turguje dar yra įdomių pavardžių / 15min nuotr.

Martynas Gecevičius

Vienas garsiausių Lietuvos krepšininkų, šiuo metu neturinčių darbo.

30-metis 193 cm ūgio gynėjas praėjusį sezoną Zeliona Guros „Stelmet“ klube Lenkijos čempionate rinko solidų 10,5 taško vidurkį, tritaškius mesdamas 42,4 proc. tikslumu.

Tačiau agentūrą vasarą pakeitęs krepšininkas dar neranda gero varianto sau ir savo šeimai.

24sek žiniomis, M.Gecevičius lengvai flirtuoja su Turkijos komandomis. Jis buvo patekęs ir į Stambulo „Bešiktaš“ radarus, tačiau konkrečių gerų pasiūlymų dar nėra.

Turkijoje musulmonai dabar švenčia Kalėdas, kurios truks dar bent 7 dienas – vasaros turgus dabar ten gan neaktyvus, tad M.Gecevičiui reikės kantrybės.

Rimantas Kaukėnas

Birželio pabaigoje kolegos iš 15min keliavo į Rimanto Kaukėno fondo spaudos konferenciją ir ten tikėjosi iš krepšininko lūpų išgirsti pranešimą apie profesionalo karjeros pabaigą.

Tačiau plieninis Rimas šypsosi – nors jam jau 41-eri, jis dar norėtų pažaisti krepšinį.

Juokaujama, kad R.Kaukėnas kalbinamas prisijungti prie brolių Lavrinovičių ir Mindaugo Lukauskio Prienuose, tačiau šį sandorį sunkina šeimyninės gynėjo aplinkybės.

Būtų įdomu pamatyti, kaip Rimas su perpus jaunesniais varžovais galynėtųsi LKL arenose. Kalbama, kad R.Kaukėnas dar duotų į kaulus ne vienam LKL žaidėjui, bet be krepšinio praleistas 2017-2018 m. sezonas ir amžius kelia pagrįstų klausimų.

Norbertas Giga

NCAA mįslė Norbertas Giga pradės profesionalo karjerą, tačiau Vilniuje sportuojantis 208 cm ūgio centras dar nežino, kurios komandos marškinėliais pažymės naują savo gyvenimo etapą.

24sek šaltinių teigimu, N.Giga veda derybas su Vilniaus „Rytu“, tačiau jos jau užsitęsė.

Nežinia, ar N.Giga liktų pagrindinėje „Ryto“ komandoje netgi jei ir sudarytų kontraktą – galėtų būti skolinamas. Tačiau vien tai, kad šis 23 metų aukštaūgis yra pagrindinės „Ryto“ komandos radare, jau suteikia jam ypatingą statusą lietuviškame žaidėjų turgaus prekystalyje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Norbertas Giga
AFP/„Scanpix“ nuotr./Norbertas Giga

Steponas Babrauskas

Dar vienas žinomas Lietuvos krepšininkas be komandos.

Nuo 2015-ųjų Pasvalyje rungtyniavęs puolėjas priverstas ieškoti naujos darbovietės, bet sunku numanyti, kur Stepui atsirastų vietos aikštėje.

Dauguma LKL ekipų jau baigė komplektaciją, tad tikėtina, kad 34-erių žaidėjui reikės luktelėti pirmųjų rudens mėnesių, arba krautis lagaminus į užsienį.

Vytenis Čižauskas

Dar vienas su turkais flirtuojantis Lietuvos krepšininkas.

24sek žiniomis, 25 metų 188 cm ūgio gynėjas vedė intensyvias derybas su Stambulo „Bešiktaš“, tačiau kai Turkijos klubas vyr. treneriu paskyrė Duško Ivanovičių, pokalbiai atvėso.

Tiesa, lietuviu domisi dar bent kelios Turkijos komandos, bet derybas trikdo musulmonų Kalėdos.

Vid. 22,5 taško Estijos čempionato finalo serijoje rinkęs V.Čižauskas po sėkmingo sezono Tartu „Rock“ ekipoje pakėlė savo vertę, tad sunku tikėtis išvysti jį Lietuvos komandose.

Tomas Dimša

Kelis pasiūlymus iš Lietuvos atmetęs Tomas Dimša ieško darbo svetur.

Karčios Ballų realybės šou patirties atsikandęs 24 metų 196 cm ūgio gynėjas mieliau rungtyniautų užsienyje, bet pasiūlymais iš ten nelyja.

Prienuose 11,7 taško ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkį turėjęs lietuvis sezoną užbaigė Italijoje, bet Varezės „OpenMetis“ komandoje gavo pernelyg mažai progų pasireikšti – per 8 rungtynes tepelnė 4 taškelius.

Siekiant karjeros respektabiliose užsienio komandose, T.Dimšai dar reikės luktelėti – jis ne vienas toks lietuvis gynėjas, kuris jau norėtų būti ramesnis dėl kito sezono.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Dimša
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Dimša

Žygimantas Janavičius

Praėjusį sezoną Vokietijos aukščiausioje lygoje žaidęs Žygimantas Janavičius vis dar laižosi senas žaizdas.

29 metų 192 cm ūgio alytiškis pavasarį nusitraukė kryžminius kelio raiščius ir, 24sek žiniomis, į aikštę galbūt grįš spalį.

Kol Ž.Janavičius traumuotas, rinkoje jis neaktyvus. Bet tikėtina, kad sugrįžęs jis gali būti patrauklus LKL komandoms.

Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“ dar ieško įžaidėjų, bet kitokio pobūdžio krepšininkų. Be to, jie negali sau leisti tiek ilgai laukti žaidėjo, kuriam dar reikės laiko įsibėgėti po sunkios traumos.

Galbūt Virginijus Šeškus vėl savo dešiniąja ranka aikštėje pasirinks Žygimantą?

Tautvydas Lydeka

34 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas praėjusį sezoną leido Italijos ir Prancūzijos aukščiausiose lygose.

Metai bėga, bet centras dar išlaiko vertę: Italijos čempionate su Brindizio „Enel“ jis rinko vid. 12,1 taško ir 7,1 atkovoto kamuolio, o su Limožo CSP Europos taurės varžybose turėjo 7,9 taško ir 3,7 atkovoto kamuolio vidurkį.

24sek žiniomis, T.Lydeka neseniai vedė derybas su Rumunijos klubu, tačiau susitarimas nepasiektas.

Per pastaruosius 13 metų T.Lydeka Lietuvoje rungtyniavo tik vieną pilną sezoną ir tėvynėje druskininkiečio dar greičiausiai ilgai nematysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai