Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 07

A.Butkevičius – apie užgesusią olimpinę viltį, išgertuvių skandalą ir intriguojantį „Žalgirį“

Nors nuo nesėkme pasibaigusios olimpinės atrankos Puerto Rike prabėgo mėnuo, Arnui Butkevičiui vis dar skauda dėl skaudžiausio karjeros pralaimėjimo, kuris užgesino viltį dar kažkada pajusti didžiausio sporto renginio dvasią.

Tris savaites kūną ir nervinę sistemą po sudėtingo klubinio sezono ir fiasko su nacionaline rinktine San Chuane pailsinęs Kauno „Žalgirio“ narys Arnas Butkevičius jau ruošiasi Nemuno saloje artėjančiam sezonui.

Skausmas dėl puertorikiečių niukso Karibų baseine širdyje dar yra gyvas, pokalbyje su 15min teigė 31-erių metų krepšininkas.

Olimpinio bilieto neiškovojęs A.Butkevičius tik viena akimi stebi didįjį krepšinį Prancūzijoje, didesnį dėmesį skyręs trijulių krepšiniui, paplūdimio tinkliniui, kurį pamilo dar gyvendamas Klaipėdoje, plaukimui, irklavimui ar lengvajai atletikai.

„Pradžioje stebėti olimpinių žaidynių krepšinį buvo skausminga, bet laikas eina ir supranti, kad nieko nebepakeisi. Tai buvo vienareikšmiškai paskutinis mano šansas žaisti olimpinėse žaidynėse, todėl dėl šios nesėkmės man ypač skaudu, – 15min sakė A.Butkevičius. – Jaučiau didžiulį kartėlį po pralaimėjimo Puerto Rikui. Galėčiau pasakyti, kad tai buvo skausmingiausia nesėkmė mano karjeroje, žinant, kokia tai buvo didžiulė galimybė, ir žinant tai, kad tai buvo paskutinė mano galimybė. Tikrai buvo labai skaudu.“

FIBA/Arnas Butkevičius
FIBA/Arnas Butkevičius

Praėjus dviem savaitėms po pralaimėjimo San Chuane, žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas paviešino krepšininkų girtuokliavimo Puerto Rike istoriją, kuri visuomenėje dar neregėta pasipiktinimo bangą.

Kaip paaiškėjo netrukus krepšinio kuluaruose, šią istoriją išpūtė ir gerokai sutirštino vienas rinktinės krepšininkų, kuriam laidoje PIKENROLAS dalyvavę legendiniai šalies žaidėjai Linas Kleiza ir Jonas Mačiulis užtrenkė duris į komandą.

Lietuvoje kilusį skandalą A.Butkevičius stebėjo atostogaudamas Italijoje.

„Tai man pasirodė tarsi kaltų ieškojimas. Kalba sukosi ne apie krepšinio aikštelę, o mes krepšinio aikštelėje pralaimėjome dėl patekimo į olimpines žaidynes. Tas skandalas... Žaidėjų pasisėdėjimas tikrai nebuvo pralaimėjimo Puerto Rikui priežastimi, – 15min sakė A.Butkevičius. – Būnant Puerto Rike, man atrodė, kad rinktinėje vienybės pakanka, atrodė, kad visi esame vieningi ir stojame vieni už kitus, bet pasirodo, kad tai nebuvo tiesa. Jeigu tokie dalykai išlenda iš rūbinės, tai parodo, kad kažkas jaučia kažkokius skaudulius ir ieško kaltų. Puerto Rike nebuvo nė vieno žaidėjo, kuris paprieštarautų, pasakytų kažkokį žodį, išstotų ir tokiu būdu parodytų savo požiūrį, vadinasi, atvirumo nebuvo, kaip ir šeimyninės dvasios. Jei kažkas kažkam nepatinka, jis turėtų ateiti ir pasakyti. Mes taip turėtume spręsti situacijas, o ne kažkaip kitaip.“

Patricija Adamovič / BNS/Arnas Butkevičius
Patricija Adamovič / BNS/Arnas Butkevičius

Pokalbyje su 15min šalies vicečempionų Kauno „Žalgirio“ atstovas A.Butkevičius dalijosi mintimis apie susvilusios atrankos Puerto Rike priežastis, savo pramestus tritaškius finale, „girtuokliavimo“ skandalą ir asmeninius skaudulius rinktinėje, artėjantį klubinį sezoną, „Žalgirio“ komplektaciją, pergrūstą puolėjų liniją sudėtyje, pokalbį su Andrea Trinchieri, arti „Žalgirio“ buvusį Roką Jokubaitį, gailestį dėl Tomo Dimšos bei lūkesčius dėl Eurolygos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?