Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 17

A.Jomanto atsisveikinimo rungtynėse – fantastiška Mažeikių pergalė paskutinės sekundės metimu!

Neįtikėtina drama ir fantastiška Mažeikių klubo pergale baigėsi Artūro Jomanto krepšininko kelias. Lietuvos krepšinio lygos (Betsafe-LKL) rungtynėse Mažeikių „M Basket-Delamode“ paskutinės sekundės metimu 70:68 (17:18, 17:15, 23:23, 13:12) įveikė Klaipėdos „Neptūną“, o Mažeikių krepšinio simbolis tarė „sudie“ krepšiniui.
Artūras Jomantas
Artūras Jomantas / Betsafe-LKL nuotr.

Mažeikiškiai savo kapitonui padovanojo tikrą kovą iki paskutinių sekundžių, nors ir pats A.Jomantas joje nebuvo statistas.

Likus 9,4 sek. ir esant lygiam rezultatui 68:68, „Neptūnas“ turėjo teisę į paskutinį metimą, tačiau suklydo išsimesdami kamuolį, ir šansą išplėšti pergalę suteikė Mažeikiams.

Kamau Stokeso metimas nebuvo tikslus, tačiau Kay Bruhnke pirštų galais pamušė kamuolį į krepšį prieš pat nuaidint sirenai.

Arena pašėlo, o A.Jomantas atsidūrė ant komandos draugų rankų.

„Džiaugiuosi, kad į Mažeikius grįžo krepšinis. Kaip įsivaizdavau karjeros pabaigą, taip panašiai ir įvyko – gimtajame mieste ir aukščiausioje lygoje. Aš tikiuosi, kad ši komanda į žemesnį divizioną daugiau niekada neiškris“, – netrukus paėmęs mikrofoną kalbėjo A.Jomantas.

Rungtynėse A.Jomantas pasirodė po keitimo. Centruodamas prieš Ąžuolą Tubelį jis pelnė savo pirmuosius rungtynių taškus.

Simboliška. Neabejojama, jog netrukus A.Jomantas bus paskelbtas Vilniaus „Ryto“ sporto direktoriumi, o Ą.Tubelis formaliai yra būtent „Ryto“ žaidėjas, „Neptūne“ žaidžiantis nuomos teisėmis.

Ateityje greičiausiai būtent A.Jomantas bus tas žmogus, kuris lems Ą.Tubelio karjeros vingius.

Visos rungtynės vyko taškas į tašką. Likus 57 sekundėms Sterlingas Gibbsas padidino „Neptūno“ pranašumą iki keturių taškų (64:68).

K.Bruhnkes metimas buvo tikslus (66:68), o likus likus 28 sekundėms mažeikiškiai išplėšė ginčą. Gavę kamuolį surengė produktyvią ataką – rezultatą lygino naujokas K.Stokesas – 68:68. Ignas Sargiūnas suklydo išsimesdamas, o K.Bruhnke su sirena išplėšė pergalę Mažeikių ekipai.

Paskutinėse savo rungtynėse A.Jomantas per 21 minutę pelnė 8 taškus (4/7 dvit.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 perdavimus, perėmė kamuolį, provokavo 4 pražangas ir rinko 16 naudingumo balų.

LKL lygoje 38-erių A.Jomantas žaidė nuo 2001 metų ir čia praleido kone visą savo karjerą. Tik praėjusį sezoną jis debiutavo antrame pagal pajėgumą šalies divizione ir padėjo Mažeikių ekipai užkopti į LKL.

„M Basket-Delamode“: Martynas Paliukėnas 15 (8 atk. kam.), Giedrius Staniulis 11 (12 atk. kam.), Henris Hantonenas 10, Artūras Jomantas ir Deontae Hawkinsas – po 8.

„Neptūnas“: Žygimantas Janavičius 11, Ąžuolas Tubelis 10, Ignas Sargiūnas 9, Zsomboras Maronka 8, Sterlingas Gibbsas 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas