Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 31

A.Sabonis neslepia džiaugsmo, kaip jo sūnus išnaudoja susiklosčiusias aplinkybes

Fantastiškai „Indiana Pacers“ klube debiutavęs Domantas Sabonis iš nuostabos kilstelėti antakius privertė net visko mačiusį garsųjį savo tėvą. Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis džiaugiasi 21-erių metų sūnaus progresu ir tuo, kaip jis išnaudoja savo šansą.
Arvydas Sabonis ir Domantas Sabonis
Arvydas Sabonis ir Domantas Sabonis / „Twitter“ nuotr.

„Indianos komandoje nėra superžvaigždžių. Ji gerokai jaunesnė, o, be to, pasikeitė Domanto pozicija. Kiek stebėjau „Pacers“ žaidimą, ten vyrai stengiasi žaisti komandinį krepšinį, kamuolys gražiai „vaikšto“. Skirtingai nei Oklahomoje, čia Domantas daugiau žaidžia po krepšiu ir tai pasiteisina, nes taip žaisti jis tikrai moka“, – trumpai pirmuosius sūnaus mėnesius Indianapolyje vertino A.Sabonis.

Sėkmingai klube įsitvirtinęs Lietuvos rinktinės narys, panašu, kad savo pozicijų gali neprarasti, net į rikiuotę sugrįžus komandos lyderiui Mylesui Turneriui.

Iškritus šiam aukštaūgiui, D.Sabonis netikėtai gavo šansą pasirodyti „Pacers“ startiniame penkete ir vaizdo tikrai nesugadino.

Komandos vyriausiasis treneris Nate'as McMillanas jau užsiminė, kad norėtų lietuvio ir M.Turnerio duetą pamatyti žaidžiantį kartu.

Anot stratego, tai galėtų padėti išspręsti problemą, nuo kurios sezono starte Indianos ekipa kenčia labiausiai – pagerinti kovą dėl atkovotų kamuolių.

„Visiškai įsivaizduoju juos žaidžiančius kartu, – teigė strategas. – Tai mums suteiktų kur kas daugiau universalumo bei pridėtų ūgio. Tikrai nekantrauju tai išnaudoti, nes nemanau, jog prarasime greičio ar atletiškumo.“

Su „Pacers“ treneriu sutiko ir A.Sabonis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

„Kai traumą gavo pagrindinis vidurio puolėjas, sūnui atsirado papildomų minučių. Labai džiaugiuosi, jog jis dabar gali žaisti ir dar tiek laiko“, – pasitenkinimo neslėpė Sabas.

Pirmadienį Domantas sužaidė karjeros rungtynes. Akistatą su „San Antonio Spurs“ jam primins kol kas istoriniai įrašai antrąjį jo sezoną NBA – 22 taškai ir 12 atkovotų kamuolių. Tai buvo jau trečiasis Domanto dvigubas dublis šį sezoną.

Vis dėlto kaip reikiant įsibėgėjusį lietuvį pristabdė netikėta trauma – teigiama, kad D.Sabonis veikiausiai praleis artimiausias NBA rungtynes su „Sacramento Kings“.

Pranešama, kad lietuviui nustatyta viršutinių kvėpavimo takų infekcija.

Visgi A.Sabonis teigia, kad pernelyg jaudintis dėl to nederėtų ir jo sūnus artimiausiu metu grįš į aikštę.

„Yra šioks toks uždegimas, Domantas truputį sirgaliuoja, jam pakilusi temperatūra. Visgi nieko rimta, tuoj turėtų grįžti į aikštę“, – įsitikinęs A.Sabonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento