Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 13

A.Sireikai nepatiko konfeti lietus Vilniuje: „Reikėjo daugiau šluotų pasiruošti“

„Reguliariojo sezono nugalėtojus vadinti lygiaverčiais varžovais yra drąsu, bet mes turime taip galvoti ir aš tikrai tokios nuomonės laikysiuosi, kol serija nebus baigta“, – taip prieš pusfinalio serijos startą kalbėjo Antanas Sireika, tačiau jo vadovaujami „Šiauliai“ neturėjo daug šansų Vilniuje. Šiauliečiai 75:97 nusileido „Rytui“, bet A.Sireika nebuvo nusiminęs spaudos konferencijoje.
Antanas Sireika ir Issufas Sanonas
Antanas Sireika ir Issufas Sanonas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmasis pusfinalio mačas nusikėlė beveik 15-kai minučių, kai „Ryto“ aistruoliai arenoje surengė raudoną konfeti lietų. Ilgai valė aikštę ir jos prieigas tiek arenos personalas, tiek net ir žaidėjai bei teisėjai.

Ši šventė A.Sireikai nelabai patiko.

VIDEO: „Ryto“ sirgaliai seriją pradėjo konfeti lietumi

„Nepatiko man, buvo neįprasta. Viskas gražu, tikrai šventinė nuotaika, suprantu, kad neeilinis dalykas – finalo ketvertas. Bet reikėjo pasiruošti daugiau šluotų. Jei paruoši tokią šventę, tai nereikia tiek visko tęsti, kad eina vaikiukai ir renka pirštais“, – kalbėjo A.Sireika.

Nors konfeti šiauliečių neišmušė iš vėžių, „Rytas“ tą padarė ėmęsis intensyvios gynybos. Jonathanas Elmore‘as ir Eimantas Stankevičius nepelnė nė taško ir tą pabrėžė „Šiaulių“ treneris.

„Turime pataikyti. Jei nepataikysim – sugriūsim“, – akcentavo Šiaulių ekipos vairininkas.

Issufas Sanonas įkvėpė sunkiai startavusią „Šiaulių“ komandą puolime, kai kilo nuo suolo ir surinko 8 taškus per 6 minutes pirmajame kėlinyje.

„Sanonas turi žaisti dėl komandos. Jei bandome kitaip gintis, jam tų iksų būna labai daug, daug nežinomųjų. Mes žaidžiame visą sezoną, jis atvykęs tik mėnesį, ateina į pagalbas kur nereikia. Bet puolime tikrai davė daug energijos, tas puiku“, – gyrė A.Sireika 20 taškų pelniusį Ukrainos talentą.

Vos keli „Šiaulių“ atstovai yra žaidę LKL pusfinalyje, „Ryte“ tokių krepšininkų ženkliai daugiau, bet A.Sireika pabrėžė, kad „niekas negimė žvaigžde“.

„Kažkada turi būti pirmas kartas. Varžovų komandoje yra daugiau žmonių, jie labiau patyrę, jie išskaitė silpnąsias mūsų vietas, pagalbas, nusimetimus“, – vardino strategas.

Atėjęs į spaudos konferenciją patyręs treneris kiek nustebo ir pasidžiaugė sugužėjusių žurnalistų gausa.

„Smagu, kai žiūrovų daug salėje, smagu, kad žurnalistų daug čia“, – sakė A.Sireika.

Išgirdęs klausimą, ar tiki, kad jo komanda bus kitokia antrosiose rungtynėse sekmadienį, treneris buvo labai užtikrintas.

„Tikiu ir tikėsiu. Pamatysit, kad pasikeis“, – nukirto šiauliečių vedlys, vėliau pridūręs, kad namų tvirtovėje tikėsis ir rimto sirgalių palaikymo. Ne raudono konfeti lietaus, o geltonos žiūrovų jūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas