Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Trinchieri atsiprašė žurnalisto ir atnešė ypatingą dovaną: „Tai buvo mano kaltė“

Spaudos konferencijoje jam nepatikusį klausimą uždavusį žurnalistą įžeidęs Andrea Trinchieri atsiprašė. „Tai buvo mano kaltė. Dėl to atsiprašau“, – atsinešęs dovaną pirmajame pokalbyje su žurnalistais po skandalo sakė Kauno „Žalgirio“ treneris.

Vilniaus „Ryto“ pergalę prieš „Žalgirį“ užgožęs incidentas pasiekė kulminaciją.

Pasikarščiavęs 56-erių italas trečiadienio rytą vėl sėdo prieš žurnalistus, o tarp jų – ir aštrią diskusiją su juo sekmadienį turėjusį krepsinis.net atstovą Tautvydą Kubilių.

Dar pirmadienį treneris per „Žalgirio“ komunikacijos kanalus teigė buvęs nesuprastas teisingai, bet žiniasklaidos atstovams prabilus apie galimą A.Trinchieri spaudos konferencijų boikotą, treneris atlyžo ir nusprendė susitaikyti.

A.Trinchieri emocijos po pralaimėjimo „Rytui“

  • „Žalgirį“ treniruojantis italas užsiliepsnojo po krepsinis.net žurnalisto Tautvydo Kubiliaus pastabos, kad kauniečiai oponentams iš Vilniaus pastaruoju metu pralaimi kur kas dažniau nei anksčiau ir atrodo mažiau motyvuoti.
  • „Ar šiandien buvo finalas? Kodėl suplakate du dalykus į vieną? Nes jūs norite sukurti kažką ypatingo. Esate vargšas ir turite vargingą gyvenimą. Aš pralaimėjau rungtynes, prisiimu atsakomybę. Patikėkite, mes atsitiesime“, – pyko A.Trinchieri.
  • Pirmadienį, po pokalbio su „Žalgirio“ klubo vadovais, italas teigė, kad buvo ne taip suprastas. „Treneris neturėjo minty nieko įžeidžiančio, o kalbėjo apie konkrečiai šių rungtynių skaitymą/vertinimą, žvelgiant į rungtynes/situaciją iš vienos pusės, turint omeny, kad tai pirmos sezono tarpusavio rungtynės, kas buvo ir išreikšta kitais sakiniais. Jis pridėjo, kad Tautvydo asmeniškai nepažįsta, ir neturi teisės šnekėti apie kitų žmonių socialinį ar materialinį statusą. Kalbant apie „poor“, turėta galvoje „poor evaluation of situation“, o ne kitokias šio žodžio prasmes“, – teigė klubo atstovas spaudai Almantas Kiveris.

Šį kartą A.Trinchieri buvo gerokai ramesnis ir vos atėjęs į spaudos konferencijų kambarį žengė prie T.Kubiliaus.

Ištiesęs ranką su dovanų maišeliu, italas įteikė jį įžeistam žurnalistui.

„Kartais veiksmai kalba garsiau nei žodžiai. Tautvydai, atnešiau tau gero itališko vyno butelį, – sakė „Žalgirio“ strategas. – Jis nėra pirktas prekybos centre, nerastumėte šio butelio čia. Jis iš mano asmeninio rezervo, jis skirtas ypatingoms progoms ir aš manau, tai – ypatinga proga. Atvykau susitaikyti.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Andrea Trinchieri
Lukas Balandis / BNS nuotr./Andrea Trinchieri

Netrukus specialistas dar šyptelėjo.

„Sūris ir žuvis – toks mano patarimas. Tai – svarbu“, – pridūrė italas, lietuviškai įvardydamas, su kokiais produktais vertėtų vartoti padovanotą vyną.

O sėdęs prie mikrofono jis atsiprašė ir penkių minučių monologu paaiškino situaciją.

„Po sekmadienio girdėjau daug triukšmo. Mačiau, kaip dalykai pasisuko negera linkme ir dėl to atsiprašau, – sakė A.Trinchieri. – Labai rimtai priimu savo darbą ir vaidmenį „Žalgiryje“. Treniruoju legendinį, istorinį klubą, kuriam 80 metų. Aš, kaip treneris, ir mes visi, turime įspūdingą visų lyčių, amžių sirgalių paramą. Visą laiką ją jaučiu. Negaliu sau leisti būti skaldantis. Ką turiu omenyje, tai negaliu sukurti priešiškumo, nesutarimo tarp žmonių. O taip ir nutiko. Dar kartą atsiprašau dėl to, kaip viskas susiklostė. Neturėjau noro ką nors įžeisti ar kam nors pakenkti.

Negaliu sau leisti būti skaldantis. Ką turiu omenyje, tai negaliu sukurti priešiškumo, nesutarimo tarp žmonių. O taip ir nutiko.

Galiu nesutikti su klausimų turiniu, bet nėra svarbu, ką dabar manau. Nesvarbu, ką manau – svarbu yra tai, kaip mano žodžiai buvo suprasti, o jie buvo suprasti klaidingai.

Labai norėčiau kalbėti lietuviškai, nes tai – labai turtinga kalba. Be jokios abejonės, būčiau radęs kitokių išsireiškimų. Aš bandau, bet tai labai sudėtinga. Lietuviškai galiu pasakyti 50-60 žodžių, bet negaliu tinkamai išsireikšti.

Negaliu į situaciją žiūrėti tik pro rakto skylutę, turiu įvertinti visą paveikslą. Nesugebėjau perduoti žinutės. Dėl to atsiprašau.

Iš kitos pusės, kiekvieną dieną ateinu į darbą čia su mentalitetu, kad niekas man nieko neskolingas. Turiu tai įsikalti dar stipriau. Pasistengsiu, kai tik turėsiu šansą, išsireikšti kitaip, kad būčiau aiškesnis.

Nieko asmeniško, Tautvydai. Aš vis dar stipriai nesutinku su klausimais, bet negaliu būti skaldantis. Jūs darote savo darbą, aš – savo. Neturime visuomet sutikti vienas su kitu. Bus situacijų, kai nesutiksime. Bet dalykai negali pasisukti į tokią pusę, o tai buvo mano kaltė.“

„Betsafe-LKL“ nuotr./Andrea Trinchieri
„Betsafe-LKL“ nuotr./Andrea Trinchieri

Išgirdęs vieno iš žurnalistų padėką už nuoširdų atsiprašymą, A.Trinchieri dar pridūrė.

„Sugebėjau jus suvienyti“, – sakė nuo sausio Lietuvoje dirbantis italas.

A.Trinchieri mintis prieš laukiančias „Žalgirio“ rungtynes su „Olympiakos“ skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas