Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07:31

A.Trinchieri rankose – ir rinktinės ateitis? „Net „Žalgiris“ nežino tikros jo vertės“

Būrį naujų krepšininkų vasarą prisikvietusiame Kauno „Žalgiryje“ vieną svarbiausių vaidmenų sezono pradžioje atlieka tas, iš kurio to buvo laukta mažiausiai. Bet anksti netikėto žaliai-baltų herojaus talentą įžvelgę treneriai įsitikinę – tai tik pradžia.
Dovydas Giedraitis
Dovydas Giedraitis / Mariaus Janavičiaus/15min vizualas

Sylvainas Francisco, Tyrone'as Wallace'as, Ignas Brazdeikis, Alenas Smailagičius – šiems vasarą „Žalgirį“ papildžiusiems žaidėjams buvo prognozuojami lyderių vaidmenys Nemuno saloje.

Komandoje liko ir į savo taškų kąsnį pretenduoja ir senbuviai Edgaras Ulanovas, Laurynas Birutis bei Arnas Butkevičius.

Bet tarp jų netikėtai sužibo iki tol šešėlyje buvusio krepšininko žvaigždė.

Trečią sezoną „Žalgiryje“ pradėjęs Dovydas Giedraitis sezono starte žaidžia nuostabiai ir tapo bene patikimiausiu šoviniu Andrea Trinchieri apkaboje.

zalgiris.lt nuotr./Dovydas Giedraitis
zalgiris.lt nuotr./Dovydas Giedraitis

Nors konkuruoja su kelis sykius daugiau uždirbančiais ir savo vertę jau įrodžiusiais žaidėjais, D.Giedraitis per Eurolygos rungtynes kol kas beveik nesiilsi.

Jis vidutiniškai ant parketo praleidžia po 29 minutes ir 57 sekundes, o tai – ryškiai didžiausias rodiklis „Žalgiryje“. Antroje vietoje pagal žaidimo laiką esantis E.Ulanovas rungtyniauja tik po mažiau nei 23 min.

D.Giedraitis išsiskiria net ir visos Eurolygos kontekste. Už jį ilgiau kol kas žaidžia tik Vitorijos „Baskonia“ lyderis Chima Moneke (31,7 min.) ir Tel Avivo „Maccabi“ naujokas Levi Randolphas (30,4 min.).

Tokį minučių skaičių 9-asis „Žalgirio“ numeris užsitarnavo geru žaidimu.

Jis jau antroje praėjusio sezono pusėje įrodė, kad gali vienas prieš vieną Eurolygoje sustabdyti bet kurį gynėją, kai sutikę prieš save žalgirietį netaikliais metimais ir klaidomis springo ir Kevinas Punteris, ir Wade'as Baldwinas, ir Mike'as Jamesas.

O dabar D.Giedraitis dar pridėjo ir ginklus puolime: per pirmus keturis sezono mačus jis pataiko 75 proc. dvitaškių, 57,1 proc. tritaškių, pelno po 13 taškų, atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja 14,5 balo naudingumą. Pagal taškų ir efektyvumo vidurkius Dovis nusileidžia tik vienam žalgiriečiui – S.Francisco.

Suprasti akimirksniu: D.Giedraičio pasirodymai

  • Prieš „Barcelona“: 26 min., 7 tšk., 1 rez. perd., 7 naud. bal.;
  • Prieš „Olympiakos“: 29 min., 9 tšk., 4 atk. kam., 8 naud. bal.;
  • Prieš „Virtus“: 30 min., 15 tšk., 2 per. kam., 20 naud. bal.;
  • Prieš „Olimpia“: 34 min., 21 tšk., 4 rez. perd., 23 naud. bal.

„Turiu planą su Doviu. Aš ruošiu Dovį tam, kad jis pradėtų rungtynes įžaidėjo pozicijoje starto penkete, – po „Žalgirio“ pergalės Bolonijoje kalbėdamas su žiniasklaida sakė A.Trinchieri. – Tikiu, kad jis yra pasiruošęs šiai pozicijai. Dovis yra vienas geriausiai prieš žaidėją su kamuoliu besiginančių krepšininkų visoje Eurolygoje. Jis gali duoti daug „Žalgiriui“ ir Lietuvos krepšiniui.“

Pastarasis D.Giedraičio vertus rodiklius „Žalgiryje“ fiksavęs lietuvis buvo Marius Grigonis, tą daręs prieš ketverius metus, o po geriausio karjeros sezono pakėlęs sparnus iš pradžių į Maskvos CSKA, o vėliau – į Atėnų „Panathinaikos“.

Bet gal tai dar ne viskas, ką gali atsiskleidęs „Žalgirio“ gynėjas?

Pamažu pražįstantį šalies krepšinio žiedą paauglystėje auginę specialistai sutaria – net ir „Žalgiris“ dar gali nežinoti, kur yra šio žaidėjo lubos.

„Visi jo sprendimai buvo teisingi“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento