Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja R.Kurtinaičio štabas rinktinėje: T.Pačėsas tarė „taip“, G.Žibėno – nebus

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau po mėnesio susigrums dvejose itin svarbiose Europos čempionato atrankos rungtynėse su Šiaurės Makedonija, o neseniai nacionalinės komandos generolu paskirtas Rimas Kurtinaitis pasirinko savo talkininkus, praneša 15min šaltiniai.

Kelialapio į Senojo žemyno pirmenybes siekianti Lietuvos rinktinė lapkričio 21-ąją ir 24-ąją dienomis susikaus su Šiaurės Makedonijos krepšininkais, o vasario 21-ąją ir 24-ąją dienomis – atitinkamai su Lenkijos ir Estijos komandomis.

15min šaltiniai praneša, jog vyriausiuoju nacionalinės komandos vairininku praėjusį mėnesį pristatytas 64-erių metų Rimas Kurtinaitis išsirinko savo padėjėjus abiem Europos čempionato atrankos langams.

Pasak 15min šaltinių, rinktinėje nebebus pastaruosius trejus metus Kaziui Maksvyčiui talkinusio Giedriaus Žibėno. Du Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) titulus per pastaruosius trejus metus iškovojęs Vilniaus „Ryto“ strategas buvo laikomas vienu pagrindinių kandidatų perimti rinktinės vairą.

15min žiniomis, R.Kurtinaičiui asistuos nuo 2017-ųjų metų trenerio darbo nekrimtęs Tomas Pačėsas, Jonavos „CBet“ treneris Mantas Šernius, neįvardytas skautas ir fizinio rengimo treneris Deividas Rinkevičius, pastaraisiais metais jau dirbęs rezervinėje rinktinėje.

T.Pačėsas treneriu dirbo nuo 2007-ųjų metų, kai pirmiausia tapo Gdynės „Assecco Prokom“ stratego asistentu, o vėliau – vyriausiojo trenerio, kuriuo Lenkijos klube išdirbo penkerius metus.

2015-aisiais metais T.Pačėsas tapo „Ryto“ treneriu, o 2017-ąjį vasarį šiame poste jį pakeitė būtent R.Kurtinaitis.

Palikęs sostinės klubą T.Pačėsas vadovavo Alytaus „Dzūkijos“ klubui, kol jį pardavė 2022-ųjų birželį Gedimino Žiemelio vadovaujamai „Basketball Holding Company“.

2021-ųjų metų „Betsafe-LKL“ metų treneriu išrinktas M.Šernius jau yra dirbęs rinktinėje, kai talkino Antanui Sireikai, Ramūnui Butautui, o po to – ir Kęstučiui Kemzūrai.

15min šaltiniai perspėja, jei rinktinė pateks į kitų metų Europos pirmenybes, jose trenerių štabas gali plėstis.

VIDEO: PIKENROLAS: beprotiškas „Žalgirio“ sugrįžimas Milane ir kas pakeis T.Wallace‘ą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito