2019 10 05

Aistros dėl Šaro nuotraukos nukabinimo: J.Jankevičius pasiaiškino ir atsiprašė „B tribūnos“

Šarūno Jasikevičiaus nuotraukos nukabinimas iš „Jeep“ arenos palubių sukėlė nemenką šaršalą Lietuvos krepšinio padangėje, į kurį įsivėlė ir Justinas Jankevičius, sukritikavęs „B tribūną“. Tačiau panašu, kad konfliktas išspręstas – TV laidų vedėjas atsiprašė ištikimiausių „Ryto“ sirgalių grupės.
Justinas Jankevičius
Justinas Jankevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vos pasirodė žinia, kad „Jeep“ arenoje nebeliko Š.Jasikevičiaus nuotraukos, J.Jankevičius sukritikavo „B tribūną“ ir pasiūlė vietoje Šaro atvaizdo pakabinti „Echodo maikę“.

„Manau, kad „B tribūna“ turi teisę skanduoti ką nori, mes to negalime drausti, nes gyvename Lietuvoje, kur svarbus laisvas žodis, – LRT radijo laidoje „Penktadienio pokalbiai“ kalbėjo J.Jankevičius – Bet, kai jie spaudžia klubą daryti tokius idiotiškus sprendimus, aš atitinkamai galvoju apie juos. Tai buvo klaida.

Nesakau, kad jie idiotai, bet manau, kad toks jų ėjimas yra idiotiškas. Aš klubo vietoje pasakyčiau, kad buvome nukėlę nuotrauką nuvalyti, o paskui pakabinsime atgal. Fantastiška, kad „B tribūna“ būna rungtynėse, kuria puikią atmosferą, bet šioje vietoje galėjo ir patylėti.“

Pati „B tribūna“ netruko atsakyti J.Jankevičiui. Visą situaciją galite skaityti ČIA.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Justinas Jankevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Justinas Jankevičius

Bet, panašu, karo kirvis jau užkastas, mat TV laidų vedėjas sureagavo į sirgalių jam pasiųstą žinutę.

Pateikiame J.Jankevičiaus atsaką:

„Nu davai, gerbiamieji. Pirmiausia dėl Echodo. Jis yra vienas mylimiausių mano žaidėjų ir jis tai žino, todėl jau leidau sau iliustracijai panaudoti jo pavardę. Gal, kai dabar pagalvoju, ir ne taip gerai suskambėjo, kaip skambėjo galvoj, kai šitą iliustraciją sugalvojau, bet juk svarbiausia ne tai:

Vis dar manau, kad sprendimas nukabinti Jasikevičių buvo idiotiškas, nes tai yra, norit to ar ne, legenda, pradėjusi karjerą mūsų klube ir jei jau užkabinom, tai užkabinom. Vat kaip tik nukabinimas ir atrodo, kaip kažkokio butthurt'o pasekmė arba kažkoks lievas marketinginis „Va, žiūrėkite, kokie mes principingi, nes irgi kažką nukabinome“ chodas. Butthurt'as, mano galva, visais laikais buvo tam tikro kito miesto trademark'inis ėjimas, o ne mūsų.

O dabar dėl „B Tribūnos“. Na, jei jau sakote, kad nepushinot, tai aš jumis tikiu. Ir nors, tiesą pasakius, žinant Jūsų toną kalbant su klubo vadovybe tas „mes lyg ir užsiminėm, kad galbūt galima būtų dar ir kažką kitą užkabinti, bet „Siemense“, o ne „Ryto“ arenoj...“ skamba, švelniai tariant, ne visai įtikinamai, bet laibūnie – „pacan skazal – pacan nidelal“. Klydau – ne jūs spaudėt klubą padaryti tokį (mano galva, idiotišką) sprendimą, todėl atsiprašau, kad apšmeižiau. Su manimi radijo laidos vedėjas klausimų nederino, bet pažadu, kad nuo šiol prieš eidamas į bet kurį radijo, televizijos ar spaudos leidinio interviu pasiskambinsiu Jums ir paklausiu, kokia jūsų pozicija ir/arba įtaka per laiką nutikusių klubo įvykių klausimu.

Klydau – ne jūs spaudėt klubą padaryti tokį (mano galva, idiotišką) sprendimą, todėl atsiprašau, kad apšmeižiau

O jau kad paminėjot, tai kam keista bus prasilenkti, tai tegul prieina pasišnekėti ir viską broliškai išsiaiškinsim ir nebereikės keistintis – visose šeimose būna nesusipratimų, o matytis vis tiek reiks.

P.S. Mano nuomonės, kad esate jautruoliai ir viską per labai imate širdin (kas yra meniška ir sveikintina savybė), Jūs, broliai, nepakeitėt.“

Pati „B tribūna“ vėl atsakė į J.Jankevičiaus pasisakymus:

Okay, tarkim, dėl to sprendimo yra skirtingų nuomonių ir tarp „Ryto“ fanų, tas yra normalu ir faktas, kad visi turi laisvę tą nuomonę išreikšt. Šiaip, būtų įdomu, jei klubas turėtų tokį modelį, kaip bendruomenės klubai Vokietijoj, kai sezono narystes turintys žmones (ar papildomai sumokėję kažkokią sumą), gautų teisę iškelti klausimus ir balsuoti dėl tokio tipo klausimų internetu ar realiam susitikime. Sėkmingos praktikos Europoje yra, gal vieną dieną.

„Pacan skazal – pacan nidelal“. Nėra mums tikslo čia kažką per daug meluot ir išsisukinėt. Ne tiek esam gavę šūdo, kad taip daryt. Gal labiau tas šūdas nepatinka iš „savos“ aplinkos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Dėl ironijos apie paklausimus – nereikia perspaust, bet turbūt pats supranti, kad tikrai yra žurnalistų ir individų, kurie naudojasi ir mėgaujasi tokiom akimirkom. O kalbėti, kai pilnai nežinai situacijos pakankamai slidžia tema nėra taip cool. Juk jau natūralu, jog clickbaitinis straipsnis beveik bet kokia „Ryto“ tema yra automatinis didelis komentarų skaičius ir t.t.

Ir, galų gale, dėl jautrumo. Gali taip atrodyt iš šono, tobulų nėra. Gyvenime dažnai esi pakankamai jautrus ir aistringas dėl dalykų, kurie tau labai rūpi ir juos myli. Bet čia jau platesnė tema, skirta ne faceooko diskusijai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito