Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 02

Aistros Kėdainiuose: trenerio kaltinimus kvietimu muštis J.Mačiulis aiškina „darbiniu pokalbiu“

Kėdainių krepšinyje lūžta ietys. Miesto sporto centre dirbantis treneris Gediminas Butkus kaltina šalies krepšinio legendą ir Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ klubo direktorių Joną Mačiulį „viešu žeminimu ir kvietimu muštis“. Trenerio žmona kreipėsi į teisėsaugą. Pats J.Mačiulis incidentą vadina „darbiniu dviejų vyrų pokalbiu“.

„Norėčiau pareikšti, kad kaip Kėdainių sporto centro treneris ir Regioninės krepšinio lygos Kėdainių komandos treneris, atsiriboju nuo bet kokių bendradarbiavimų su dabartine Kėdainių „Nevėžio“ organizacija“, – įrašą feisbuke pradėjo G.Butkus.

Asmeninio archyvo nuotr./Gediminas Butkus
Asmeninio archyvo nuotr./Gediminas Butkus

„Gerbiamam Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio klubo direktoriui Jonui Mačiuliui neleisiu savęs žeminti mano treniruojamų vaikų tėvelių akivaizdoje, būti išvadintam visokiausiais necenzūriniais žodžiais savo žmonos ir mažamečių vaikų akivaizdoje, vykdyti provokacijas fiziniam smurtui Kėdainių arenos patalpose. Esu per daug atidavęs ir paaukojęs savo gyvenimo Kėdainių krepšiniui, mylimam mūsų miesto krepšinio klubui, bei per daug myliu savo trenerio darbą, kad ponas Jonas galėtų man nurodinėti mesti darbą, nedirbti su vaikais bei kitaip menkinti mano reputaciją ir asmenybę“, – teigė treneris.

G.Butkus krepsinis.net žurnalistui Gustavui Kliknai papildė, kad ginčas įsižiebė dėl „Nevėžio“ žaidėjo Mato Razbadausko traumos.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Matas Razbadauskas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Matas Razbadauskas

20-metis talentas yra paskolintas RKL rungtyniaujančiai Kėdainių ekipai, kurią iki šiol treniravo G.Butkus, tačiau draugiškose rungtynėse jam galimai trūko kryžminiai kelio raiščiai, o J.Mačiulis, pasak G.Butkaus, ėmė reikalauti 5 tūkst. eurų už gydymo ir kitas išlaidas.

Vaikų ir jų tėvų akivaizdoje vykęs konfliktas garsiausiai įsižiebė, kai G.Butkus J.Mačiuliui atsakė, kad ir „Nevėžio“ klube Dominykas Stenionis dvejus metus iš eilės patyrė tokią pačią traumą.

„Tada jis pasiuto: „Ką tu, gaiduk, py***e, ateik čia.“ Paėmė mane už rankos ir pradėjo temptis į VIP patalpas – trečią aukštą. Aš tą ranką patraukiau ir pasakiau, kad niekur neisiu, tikrai nenoriu muštis. Visa laimė, kad buvo žmona. Ji stojo skersai kelio“, – krepsinis.net pasakojo G.Butkus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Jonas Mačiulis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Jonas Mačiulis

Savo poziciją pirmadienio vakarą portalui 15min išdėstė ir J.Mačiulis.

„Įvyko ginčas dėl žaidėjo. Grynai darbinis ginčas. Aš šioje situacijoje nematau ir nesuprantu, kodėl Gediminas taip sureagavo“, – teigė „Nevėžio“ klubo direktorius, šiuo metu kartu su Kėdainių klubu išvykęs į Turkiją, kur ryt startuoja FIBA Europos taurės atrankos varžybos.

„Gal tiksliau, kodėl jo žmona taip sureagavo, nes ji čia užkūrė visą šitą reikalą. Aš tai vertinu, kaip dviejų vyrų darbinį pokalbį“, – tęsė šalies krepšinio legenda.

„Darbiniuose pokalbiuose tokių situacijų būna. Ir nesutarimų, ir pakeltų tonų, ir keiksmažodžių. Aš šioje situacijoje tikrai kažko per daug neįžvelgiu. Bet Gediminas įžvelgė. Jis dabar bando vaizduoti auką, bet tikrosios aukos yra ne aš ir ne jis, o žaidėjai, kurie gavo traumas jo rungtynėse ir yra palikti likimo valiai“, – pabrėžė J.Mačiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas