Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Akmenį į lygos daržą dėl teisėjų stūmęs N.Pacevičius: „Žiauriai skauda“

Pirmą sykį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalyje kovojęs Nedas Pacevičius dramatiškai krito penkerių rungtynių serijoje.

Šeštadienio vakarą 29-erių stratego vadovaujamas Vilniaus „Wolves“ krito prieš kitą sostinės klubą „Rytą“ ir užleido kelią į didįjį LKL finalą.

2-3 seriją pralaimėję „Vilkai“ dabar varžysis su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ dėl bronzos. Tai būtų pirmieji „Wolves“ medaliai LKL istorijoje.

„Pirmiausia, sveikiname „Rytą“, patekus į finalą. Linkime sėkmės toliau. Noriu padėkoti savo žaidėjams. Kovėmės, kiek galėjome, kiek turėjome jėgų“, – spaudos konferenciją po nesėkmės pradėjo N.Pacevičius.

„Padarėme klaidų. Tiek mes, treneriai, tiek žaidėjai. Skaudus pralaimėjimas. Turime jį priimti kartu kaip komanda ir turime toliau kelti galvas aukščiau, nes sezonas vis dar nesibaigia. Turime savų tikslų.

Iš kitos pusės, visi labai džiaugiasi šiomis, lemiamomis, rungtynėmis. Didelis ažiotažas. Smagi atmosfera ir pan. Tačiau mūsų lyga kažkodėl nenori turėti geriausio įmanomo produkto ir į šitas rungtynes kažkodėl neatsiuntė visų geriausių turimų teisėjų Lietuvoje. Šioje vietoje man yra labai keista“, – akmenį į lygos daržą stūmė „Wolves“ strategas.

Mažojo LKL finalo serija, kurioje taip pat bus žaidžiama iki 3 pergalių, startuos birželio 4-ąją.

Aukštesnę vietą reguliariajame sezone užėmė „Wolves“, tad pirmasis mačas prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ vyks Vilniuje.

– Pirmojome pusėje rinkotės kamuolius puolime, pirmą klaidą padarėte gal tik antrojo kėlinio viduryje, bet tragiškai metėte iš toli. Ar tiesiog nekrito, ar kitos priežastys?

– Daugumą metimų metėme tokių, kokius norėjome mesti. „Rytas“ kai kur pataikė ir sudėtingesnius, o mes – ne. Tai yra krepšinio dalis. Tokių dalykų nelabai kontroliuoti,. Vienose rungtynėse įmesi, kitose – ne.

Apskritai, savo komandai kažkokių didelių pretenzijų negaliu turėti.

– Užsiminėte apie teisėjavimą. Kurie momentai jums užkliuvo?

– Nekomentuosiu. Peržiūrėkite įrašą ir pamatysite konkrečiai, kurie teisėjai šiandien neatėjo į rungtynes.

– J.Tayloras praleido du paskutinius mačus. Kur jo trūko labiausiai?

– Keitėsi visa mūsų rotacija. Praradome dar vieną žaidėją šiandien. Neaišku, kuriam laikui. Tikėtina, kad iki sezono pabaigos. Mūsų rotacija iš viso susitraukė. Faktas, kad Jeffo trūko. Tiek trečioje pozicijoje, tiek stabdant M.Fosterį, tiek puolime. Daug variantų be jo mums sugriuvo.

Patricija Adamovič / BNS nuotr./Jeffery Taylor
Patricija Adamovič / BNS nuotr./Jeffery Taylor

– Laukia bronzinė serija su „7bet-Lietkabeliu“. Ar užteks motyvacijos?

– Man pirmos tokios pusfinalių serijos, finalų. Anksčiau, žiūrėdamas iš šono, nesuprasdavau klausimų apie motyvaciją, taip pat ir dabar jų nesuprantu. Yra daug pastatyta... Galų gale – ir klausimas dėl kito sezono Europos taurės. Su „Lietkabeliu“ yra ir istorija.

Visi esame profesionalai. Faktas, kad šiandien žiauriai skauda, kai esi taip arti, bet turi savo darbą atlikti iki galo.

– Esate jaunas treneris ir jaunas klubas. Pirmas pusfinalis, ar galima tame įžvelgti kažkiek pozityvo?

– Tikrai jokio pozityvo, nes šiandien pralaimėjome. Norėjome daugiau. Faktas tas, kad ir man, ir klubui tai yra kažkas naujo. Manau, visi paaugome nežmoniškai per šiuos metus – klubas, žaidėjai.

– Ar šį sezoną J.Taylorą dar išvysime?

– Tikiuosi, kad taip.

– O kas jam yra, kad jis negali būti su komanda?

– Tai yra mūsų sprendimas, o kokia trauma – aš netikslinsiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas