Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 06 10

Alumi apipiltas „Ryto“ kapitonas – apie konfliktą su „Žalgirio“ fanu ir savo ateitį klube

Margiris Normantas didžiuojasi savo komandos draugais. Vilniaus „Rytas“ padovanojo atkaklų LKL finalą, kol galiausiai krito Kaune ir užleido titulą „Žalgiriui“, bet tai buvo įsimintinas sezonas visai sostinės komandai ir jos kapitonui.
Kauno „Žalgiris“ LKL čempionai
Kauno „Žalgiris“ LKL čempionai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gerokai išsekęs Margiris Normantas kalbėjo apie alų ir sidabrinį žygį po paskutiniųjų LKL rungtynių Kaune šeštadienį.

Abiejų dalykų jis neplanavo Kaune, bet galiausiai „Ryto“ kapitonas duše nuplovė nuo savęs „Žalgirio“ sirgaliaus išpiltą alų, o sidabras nebebus toks kartus vėliau, kai Vilniaus komanda įvertins visą sezoną.

„Tai buvo amerikietiški kalneliai, nors kaskart kažkiek atsidūrę dugne mes sugebėdavome pakilti ir tęsdavome kovą tiek, kad užsitarnavome finale penktųjų rungtynių su Eurolygos komanda „Žalgiriu“ ir net turėjome šansą laimėti likus porai minučių“, – sakė M.Normantas po mačo, kuriame „Žalgiris“ 97:87 įveikė „Rytą“ ir perėmė LKL čempionų titulą.

Kovingasis „Ryto“ gynėjas su žurnalistais kalbėjo ir persirengimo kambaryje, ir spaudos konferencijoje po rungtynių, o 15min perteikia M.Normano mintis.

Apie finalą: „Pagaliau mūsų stiliaus rungtynės Kaune (šypsosi). Gal per daug paleidome Taylorą ir leidome jam susimesti dvitaškius. Jis viską daro staigiai, mes nesugebėjome jam atsistoti ant kelio. Jis dar ir baudų daug metė.

Ilgai laikėmės dėl savo charakterio ir gal labiau atsipalaidavę buvome nei žalgiriečiai, bet nesustabdėme Tayloro. Jis, aišku, neprastas žaidėjas, sunku prieš jį. Šiandien iš pradžių bandėme Under gynybą prieš jį, bet tai nepasiteisino. Jis visą seriją rodė žaidimą. Norėčiau išskirti ir Arną Butkevičių, kurio irgi nelabai sustabdėme. Arno buvo pilna aikštėje, jis kovojo dėl kamuolių. Tai buvo du X faktoriai.”

VIDEO: Isaiah Tayloras apie ateitį Kaune: „Mielai likčiau“

Apie incidentą: „Jis „Žalgirio“ sirgalius ir mane apipylė alumi. Aš paklausiau, kodėl jis taip padarė, ir pasakiau „ateik čia“. Negražiai išėjo. Jei idiotas apipila mane alumi, tai ką man daryti? Negražu. Reikia mokėti laimėti, reikia mokėti ir pralaimėti. Suprasčiau dar, jei būtų pralaimėję. Kažkaip negražiai. Neturiu net ką pasakyti.“

VIDEO: „Ryto“ ir „Žalgirio“ sirgalių eisenos akimirkos

Apie pabaigą: „Pristigome šaltumo. Tayloras įmetė dvitaškį su bauda. Buvome karšti, užsivedę ir vieningi, bet rungtynių pabaigoje trūko šaltumo galvose. Su sirgalių pagalba jie laimėjo.“

Apie save finale: „Man smagu dėl komandos. Taip, man metimas gal ir buvo sušlubavęs, gal sportinė forma kiek pakritusi, neįmečiau laisvų metimų, bet ir „Žalgiris“ gerai gynėsi. Užtat kiti mūsų žaidėjai rasdavo metimus.“

Apie permainas komandoje: „Neįsivaizduoju. Mūsų biudžetas tiek neleidžia, kad išlaikytume tuos, kurie taip pasikėlė savo vertę, ir dar pasistiprintume geresniais. Nežinau, pažiūrėsime, kaip viskas dėliosis. Negaliu atsakyti pilnai, pažiūrėsime. Pats tampu laisvu žaidėju.“

VIDEO: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“ | Spaudos konferencija | 2023.06.10

Apie save Ryte”: Pažiūrėsime. Aš esu vilnietis, pažiūrėsime, kaip viskas susidėlios. Jei bus geros sąlygos, visko gali būti.

Visada yra noro, aš esu vilnietis. Bet ar leis galimybės? Pažiūrėsime, kaip bus, ir nuspręsime vasarą, kaip bus geriausia man ir mano šeimai. Daug faktorių susidėjo.”

Apie save „Žalgiryje“: „Čia dabar tokie klausimai? Na gal kažko kito paklauskite.“

Apie komandos naujokus: „Džiugu, kad taip sulipome su trimis naujokais per trumpą laiką. Jie mums pridėjo daug energijos ir įgavome įvairiapusiškumo ir gynyboje, ir puolime.

Net nereikėjo lipdyti. Jie labai faini bičai, iškart įsiliejo. Jie patys labai norėjo, pridėjo daug energijos. Nuostabūs vyrukai, tik geri žodžiai apie juos. Lenkiu galvą prieš juos. Kuriuos jų norėčiau matyti labiausiai kitą sezoną? Aš nesu sporto direktorius, negaliu atsakyti.”

Apie finalo MVP: „Arnas Butkevičius. Jis sulipdė viską, ką reikėjo „Žalgiriui“. Be jo jiems būtų tikrai šakės.“

Apie finalo seriją: „Nerealiai smagu dėl jos, buvo apie ką rašyti jums, apie ką kalbėti sirgaliams. Smagu dėl mūsų vyrukų. Labai jais didžiuojuosi. Sezonas buvo banguotas, bet galiausiai neblogai atrodėme.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius