2022 01 02

Alytuje – be pagrindinių aukštaūgių rungtyniavusio „Ryto“ dominavimas

Vilniaus „Rytas“ (13/1) nuo rungtynių pradžios ėmė diktuoti savo sąlygas ir su menkais kalneliais pasiekė pergalę „Betsafe-LKL“. Svečiuose vilniečiai 88:61 (20:11, 22:17, 24:15, 22:18) užtikrintai nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“ (5/9).
Lukas Uleckas
Lukas Uleckas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniečių klubo strategas šioms rungtynėms neregistravo dviejų pagrindinių savo aukštaūgių Ivano Buvos ir Maurice'o Ndouro, kurie gydosi smulkius susižeidimus, nerungtyniavo ir Mindaugas Girdžiūnas.

Savų problemų turėjo ir dzūkai – žaisti negalėjo 217 cm ūgio bokštas Adamas Lapeta.

Abi ekipos mačo pradžioje nerodė įspūdingo puolimo, tačiau vilniečiai po truputį ėmė iniciatyvą į savo rankas – 17:6. Gera Tannerio Leissnerio atkarpa leido atitrūkti dar labiau (28:15), o „Dzūkijos“ bandymas atsikratyti dviženklio deficito buvo trumpalaikis. Likus minutei antrame kėlinyje šeimininkai atsiliko 28:36, bet Lukas Uleckas spėjo paleisti du tritaškius ir „Rytas“ pirmavo jau 42:28.

Po didžiosios pertraukos „Dzūkijos“ žaidime atsirado keletas prošvaisčių, kai po tritaškį smeigė Justas Furmanavičius ir Aleksandras Aranitovičius (40:48), bet iniciatyvos svečiai neprarado. Keturias minutes trukęs šeimininkų taškų badas ėmė skandinti dzūkus, nes „Rytas“ trečią kėlinį baigė spurtu 14:0, bet ir tai dar nebuvo pabaiga.

Alytaus ekipa negalėjo atrakinti krepšinio dar dvi su puse minutės ketvirtojo kėlinio pradžioje, o Giedriaus Žibėno auklėtiniai kėsinosi ir į skambiausią sezono pergalę, kuomet oponentus traiškė net 39 taškais (85:46).

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Dzūkija“ - „Rytas“ [2022-01-02]

Susitikimo pabaigoje dzūkams pavyko spurtuoti 15:3 ir išvengti visiško sutriuškinimo.

L.Uleckui tai buvo geriausios karjeros rungtynės „Betsafe-LKL“ – jis pelnė 23 taškus, pataikė 5 tritaškius iš 8.

Alytaus „Dzūkija“: Vaidas Čepukaitis 13 (9 atk. kam., 26 naud. bal.), Dylanas Frye'us 11, Mindaugas Lukauskis 9.

Vilniaus „Rytas“: Lukas Uleckas 23 (5/8 trit., 25 naud. bal.), Gytis Razevičius 15 (19 naud. bal.), Margiris Normantas 10, Martynas Pacevičius ir Tanneris Leissneris po 8.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas