Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant buvusios komandos išsiliejęs Jonavos legionierius: „Norėjau žaisti Lietuvoje“

Nors praėjo dar nedaug laiko, kuomet Mihkelas Kirvesas pakeitė ekipą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), jis jau pradėjo kurti savotišką Pelenės istoriją.

27 metų 200 cm ūgio estas dar prieš kelias savaites buvo neatradęs vietos Mažeikių „M Basket-Delamode“ rotacijoje, o jau pastarąjį savaitgalį pelnė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir rinko 29 naudingumo balus prieš buvusią komandą, tik jau atstovaudamas Jonavos „CBet“.

„Norėjau likti Lietuvoje. Kai gavau pasiūlymą iš Jonavos, sprendimas buvo paprastas. Buvo variantų Estijoje, tačiau pirmenybę teikiau ne vietiniams klubams“, – pripažįsta M.Kirvesas, pridėjęs, kad nė kiek nesibaimino likti „Betsafe-LKL“.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Mihkelas Kirvesas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Mihkelas Kirvesas

Mantas Šernius norėjo matyti savo auklėtinių gretose šį estą, kurį iš arti matė Latvijos–Estijos lygos kovose, pats dirbdamas Slabožanskės „Prometey“ klube.

„Estijoje esu matęs, kaip jis išsivarinėja kamuolį ir dengia varžovų „pirmą numerį“. Jis tikrai yra mobilus, labai svarbu, kad supranta krepšinį ir kiekvienoje pozicijoje žino, ką turi daryti. Jis yra neeilinis krepšininkas, aišku, iki tam tikro lygio“, – sakęs yra „CBet“ strategas.

M.Kirvesas neslepia – iškart pajuto M.Šerniaus pasitikėjimą ir to jam labai reikėjo.

Esto statistikos vidurkiai „Betsafe-LKL“ po pastarojo mačo kilo iki 7,3 taško, 3,3 atkovoto kamuolio ir 8,3 naudingumo balo.

LKL.lt – pokalbis su M.Kirvesui apie šio sezono permainas, atrastą pasitikėjimą Jonavoje ir nustebinti galinčią „CBet“.

Jonaviečiai šiuo metu „Betsafe-LKL“ žengia aštunti (2-3) ir pirmadienį dar vienos pergalės sieks prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Rungtynių pradžia – 18.30 val., jas stebėti galėsite Go3 televizijoje.

– Treneris M.Šernius teigė, kad jus prisimena iš pernai metų ir gana gerai žinojo, ko iš jūsų tikėtis. Ką jūs žinojote apie šį strategą?

– Nežinojau daug, tik tai, kad jis dirbo „Prometey“ komandos asistentu, praleido ten porą metų. Treneris man sakė, jog žino, kaip žaidžiu, kaip mane išnaudoti, man to užteko, kad mane įtikintų.

Patricija Adamovič / BNS/Mantas Šernius
Patricija Adamovič / BNS/Mantas Šernius

– M.Šernius tapo Lietuvos rinktinės trenerio asistentu. Ką manote apie šias naujas jo pareigas?

– Mantas yra labai geras treneris, visiškai kitokio tipo nei Šeškus, asmeniškai man tai vienas geriausių strategų, pas kuriuos esu žaidęs. Mane jis žavi ir manau, jog yra nusipelnęs šio darbo.

– Norėjote likti Lietuvoje, tačiau ar nesibaiminote, kad pasikartos scenarijus, kurį turėjote Mažeikiuose?

– Ne, kadangi treneris mane žinojo, visiškai to nebijojau. Mažeikiuose situacija buvo kitokia, viskas paprasta: aš netikau trenerio planui, taip nutiko. Mane pasirašė vienas strategas, tada atvyko kitas ir aš jam netikau.

– Kaip psichologiškai jus veikė situacija, kuomet nesulaukėte daugiau šansų „M Basket-Delamode“ klube?

– Buvo sunku, bet galiausiai tai truko tik apie mėnesį, nes sezonas prasidėjo neseniai. Greitai supratau, kad Mažeikiuose savo vietos rasti nepavyks, tad su agentu pasikalbėjome, jog reikėtų ieškoti naujos vietos, kur galėčiau būti naudingesnis.

Roko Lukoševičiaus/„Betsafe-LKL“ nuotr./Virginijus Šeškus
Roko Lukoševičiaus/„Betsafe-LKL“ nuotr./Virginijus Šeškus

– Buvęs Mažeikių komandos sporto direktorius Rolandas Jarutis vasarą viešai negailėjo kritikos jums ir galiausiai pats paliko klubą. Ar šios kalbos buvo jus pasiekusios?

– Ne, nebuvau to girdėjęs, tačiau žinau, kad daug lietuvių buvo skeptiški dėl manęs. Įsivaizduoju, kodėl taip buvo ir kodėl taip galėjo būti iki šiol, kuomet jie buvo mane matę tik „M Basket-Delamode“ klube. Taip jau yra, aš tiesiog tikiuosi įrodyti, jog galiu būti naudingas ir skepticizmas dėl manęs buvo neteisingas.

– Kiek emociškai sunku buvo atstovauti klubui, kuris žengė be pergalių?

– Buvo nelengva, pralaimėti užknisa, tačiau išlikome vieningi. Žinojome, kad turime išlikti kartu, nepaisant to, kad pralaimėjimai nėra smagu. Nepasakyčiau, kad rūbinė buvo negatyvi – ne, bandėme daryti viską, kad laimėtume. Net jei sėdėdavau ant suolo, stengdavausi savo indėlį įnešti bent jau čia.

– Kiek svarbu buvo pajausti, kad M.Šernius reiškia tokį pasitikėjimą jums ir sumato svarų vaidmenį savo klube?

– Labai mėgaujuosi atstovaudamas „CBet“. Man čia patinka, mano šeima yra laiminga, ypač matydama, kad man sekasi. Taip, šeimai tiko ir Mažeikiai, tačiau visiems buvo ne taip lengva, kuomet nežaidžiau. Dabar turiu progą žaisti, o šeima – manimi didžiuotis.

– Atskleiskite, kaip jautėtės, kuomet dominuojantį mačą sužaidėte prieš buvusią savo ekipą?

– Žinoma, smagu žaisti prieš buvusią ekipą, galbūt tai pridėjo ir papildomos motyvacijos, bet aš stengiuosi į tai nesikoncentruoti. Bandau atiduoti, ką galiu, kiekvienose rungtynėse, priprasti prie naujos komandos ir atnešti jai kuo daugiau naudos. Džiaugiuosi, kad pavyko taip pasirodyti, neneigsiu, rungtynės man buvo neblogos.

– Ar šis mačas pridėjo jums pasitikėjimo savimi ir įrodė, kad galite gerai žaisti „Betsafe-LKL“ lygyje?

– Žinoma, pasitikėjimo tai prideda, bet manau, kad čia atvykus Šernius iškart man suteikė visą pasitikėjimą, kurio man taip reikėjo. Dabar bandau gerinti savo žaidimą kiekvienoje treniruotėje.

– Ar komfortiškiau jaučiatės žaisdamas centro pozicijoje, o ne „ketvirtuoju numeriu“, kokiu buvote Mažeikiuose?

– Gal kažkiek, nes mėgstu žaisti pikenrolus. Bet esu pasiruošęs daryti, ko komandai reikės, nesvarbu, kurioje pozicijoje. Svarbu, kad būčiau naudingas. Gal tai skamba kaip politiškai korektiškas atsakymas, bet aš nuoširdžiai taip manau.

– Jonavos komanda turėjo neblogą pastarąjį laikotarpį: „Betsafe-LKL“ nugalėti Šiaulių ir Mažeikių klubai, Citadele KMT – šiauliečiai, kėdainiečiai ir Klaipėdos „Neptūnas“. Tiesa, prieš uteniškius atsilaikyti nepavyko. Kokį šios komandos potencialą augti matote?

– Tikrai galime nustebinti daugelį ir suteikti pozityvių emocijų. Pasitikime vienas kitu ir jei išvengsime traumų, kurių vis pasitaiko, būsime dar stipresnė komanda.

– Su „Nevėžiu-Optibet“ laukia būsimas „Betsafe-LKL“ mačas, ką manote apie šią ekipą?

– Ką išmokau per šį laiką, jog „Betsafe-LKL“ nėra lengvų rungtynių. Jei nori laimėti, turi būti pasiruošęs 100 proc. ir atiduoti viską. Tikiuosi, pasieksime pergalę ir tęsime gerą atkarpą.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento