Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 07

Ant Vilniaus „Ryto“ slenksčio – Europos taurės varžybose žaidžiantis kroatas

Vilniaus „Rytas“ intensyviai ieško žaidėjo, galinčio sustiprinti traumų ir permainų išretintą priekinę liniją. 15min šaltiniai skelbia, jog pagrindinis sostinės klubo sporto direktoriaus Donato Zavacko taikinys yra Prancūzijoje šiuo metu žaidžiantis 29-erių kroatas Ivanas Buva, su kuriuo susitarimas gali būti pasiektas jau artimiausiu metu.

29-erių metų 208 cm ūgio ir 113 kilogramų svorio Ivanas Buva šį sezoną buvo be kontrakto, kol sausio viduryje į jo duris pasibeldė Prancūzijos klubas „JL Bourg“, rungtyniaujantis ir Europos taurės turnyre.

15min šaltiniai skelbia, jog Ivanas Buva su „JL Bourg“ sudarė mėnesio trukmės kontraktą, jog užkištų po krepšiu atsivėrusią skylę, kai traumą patyrė pagrindinis centras Alenas Omičius.

Pasak 15min šaltiniu, kroato mėnesinio kontrakto Prancūzijoje vertė – 25 tūkst. eurų.

Tai priežastis, kodėl šio žaidėjo Vilniuje palaukti tektų dar bent 10 dienų, kol baigsis galioti esamas abiejų pusių susitarimas.

Prancūzijos lygoje per ketverias žaistas rungtynes I.Buva vidutiniškai pelnė po 10 taškų, atkovojo 5,7 kamuolio ir fiksavo po 9,7 naudingumo balo.

Europos taurės rungtynėse aukštaūgis sužaidė ketverias rungtynes, kuriose fiksavo po 12,8 taško, 2,8 atkovoto kamuolio, 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir 10,3 naudingumo balo.

Tiesa, Europos taurės „Top 16“ etape „JL Bourg“ pralaimėjo visas ketverias žaistas rungtynes.

Kroatijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Italijoje, Ispanijoje, Kinijoje, Turkijoje ir Prancūzijoje rungtyniavęs I.Buva pernai pasižymėjo solidžiu žaidimu Čempionų lygoje, kai vilkėdamas Turkijos klubo „Gaziantep“ marškinėlius jis fiksavo po 14,3 taško ir 6 atkovotus kamuolius.

2017-aisiais metais Europos čempionate I.Buva vilkėjo Kroatijos rinktinės marškinėlius.

Eurolygoje šis sunkiojo krašto puolėjo ir vidurio puolėjo pozicijose žaisti galintis kroatas yra sužaidęs vos vienerias rungtynes.

Įdomu tai, jog šis mačas vyko prieš Kauno „Žalgirį“. Zagrebo „Cedevita“ pralaimėjo 62:90, o I.Buva pelnė 5 taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas