Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 07

Antanas Sireika atskleidė: jis kvietė Augustą Marčiulionį į „Šiaulius“

Antanas Sireika po „Šiaulių“ rungtynių su Vilniaus „Rytu“ šnektelėjo su Augustu Marčiulioniu, o spaudos konferencijoje atskleidė, kad yra kvietęs jaunąjį legendinio Šarūno Marčiulionio sūnų į Saulės miestą.
Antanas Sireika
Antanas Sireika / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Šiauliai“ namuose krito 85:98 po Andrew Goudelocko inicijuoto spurto ketvirtajame kėlinyje.

„Pabaiga jau atskira istorija, – sakė A.Sireika. – Man nuo pradžių nepatiko, jau pradžioj atrodė, kad galime įkristi į tokią duobę, kai viskas būtų aišku po 10 minučių. Džiaugiuosi, kad vyrai ir susikaupė, ir padirbėjo gerai. Paskui 2 taškai, lygus rezultatas, tada... Negaliu sakyti, kad nesąmonės, bet neužtikrinti sprendimai.“

Treneris sako negalvojęs, kad jo komanda taip prastai ginsis mačo pabaigoje.

„Jis (Andrew Goudelockas – aut. past.) ilgą laiką nežaidė, jo nematėm ilgai. Galiu pasakyti, kad kažkokio specialaus žaidimo prieš jį nebuvome paruošę. Reikia siaurinti, bet kada stoviu prieš jį ir žinau, kad jis dešiniarankis žmogus ir mes, tai turiu uždaryti tą vieną pusę. Lieka galimybė, kad jis prasiverš“, – dėstė A.Sireika ir aiškino, kad tokiam žaidėjui kaip A.Goudelockas geriau leisti veržtis į baudos aikštelę, tačiau neleisti susikurti progų prie tritaškio linijos.

Paklaustas, ką kalbėjo su A.Marčiulioniu po susitikimo, A.Sireika buvo atviras.

„Galvojau, kad Šarūnas yra Vilniuj, sakiau: „Perduok tėvukui linkėjimus. Būtum žaidęs Šiauliuose, būtum greitai atsidūręs NBA. Dabar nežinau, kiek bus.“ Juokais čia taip. Sako: „Aš žinau, man tėtis sakė, kad jūs kvietėt.“ Aš prieš dvejus metus ar kiek sakiau, kad atvažiuotų, kai rinkom ir iš NKL tuos žaidėjus. Sakiau, kad tegul atvažiuoja, sudarysim sąlygas klestėt. Su Šarūnu kalbėjom. Dabar taip ir pasakiau. Čia juokais, aišku“, – šypsojosi patyręs treneris.

„Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas po pergalės labai laimingas nebuvo.

„Pradėjom rungtynes prastai, nevykdėme namų darbų. Žinojome, kad „Šiauliai“ orientuoti į puolimą, praleidome daug pigių taškų. Minkštai pradėjome ir trečią kėlinį, dėl to „Šiauliai“ sugrįžo į rungtynes, o lemiamame ketvirtyje laimėjome puolimu. Atsirado lyderiai, kamuolio judėjimas, radome laisvesnius metimus ir laimėjome“, – reziumavo vilniečių vairininkas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

Jis pasakojo, kad po Donaldo Kairio atleidimo „Ryto“ derinių daug liko tų pačių, tačiau gynybos taisyklių pakeitimų buvo ženklių. O ypač, kai ginamasi „du prieš du“ situacijose. G.Žibėnas sakė su trenerių štabu atlikęs analizę, kurios metu išryškėjo tendencija, jog varžovai išmeta labai daug tritaškių, tad tai visų pirma ir norėta pataisyti.

Kol kas G.Žibėnas žengia be pralaimėjimų LKL. Kas tai lemia?

„Žaidėjai geri. Ir trenerių štabas labai geras“, – šypsojosi strategas.

VIDEO: G. Žibėnas: „Pergalių priežastis – geri žaidėjai ir labai geras trenerių štabas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas