Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apie finansines baudas prakalbusi trijulių rinktinė: „Išsitraukėme kiaušiukus“

Lietuvos trijulių rinktinė sunkiai, bet įsibėgėja. Ketvirtadienio vakarą mūsiškiai išvargo antrą pergalę olimpiniame krepšinio turnyre Paryžiuje. Nugalėti pasaulio reitingo lyderiai amerikiečiai, bet iš laimės niekas nešokinėjo.

„To labiausiai ir bijojau. Pamatėme, kad (Jimmeris) Fredette'as vakar patyrė traumą ir tikėjomės, kad jis nežais. Bijojau, kad šaika atsipalaiduos, o varžovai neturės, ką prarasti, pataikys vieną kitą metimuką“, – teigė lietuvius treniruojantis Dainius Novickas.

Didžiausioje Prancūzijos sostinės aikštėje iš pastolių suręsta laikina arena vėl siūbavo nuo žiūrovų emocijų ir rezultato kalnelių.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./3x3 krepšinio rungtynės tarp Lietuvos ir JAV
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./3x3 krepšinio rungtynės tarp Lietuvos ir JAV

Beveik 6 tūkst. sirgalių spraudėsi į tribūnas, kad išvystų ir JAV žvaigždę J.Fredette'ą, praeityje šešis sezonus žaidusį NBA lygoje, bet prieš kelerius metus pasukusį į trijulių krepšinį.

35-erių taikliarankis vilkėjo sportinę aprangą, tačiau į aikštę taip ir neišbėgo. Vakar, rungtynėse su lenkais, jis stipriai pasitempė kirkšnį.

Pamatę, kad žais keturi prieš tris, lietuviai tarsi sutriko.

„Ruošėmės tam, kad J.Fredette'as žais, bet jo nebuvo. Kalbėjome, kad žaidžiame iš visų jėgų, negalime taupytis, bet vis tiek į mintis tai įlenda. Jie šiek tiek keitė savo strategiją, – dėstė vienas rungtynių herojų Gintautas Matulis. – Mes stengėmės neleisti jiems mesti iš toli. Varginome juo, kad rinktų po vieną tašką. Gal kartais ir per lengvai leidome tai padaryti, bet džiaugiamės, kad neįmetė iš toli, kas galėjo jiems atrišti rankas. Būtų dar painiau gynyboje.“

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Evaldas Džiaugys ir Gintautas Matulis
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Evaldas Džiaugys ir Gintautas Matulis

Mūsiškiams vėl teko vytis, kai Canyonas Barry, legendinio Ricko Barry sūnus – ir kosmoso technologijų mokslininkas pagal profesiją – pratęsė ilgametę šeimos tradiciją, įmesdamas baudos metimą iš apačios (4:6).

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Canyonas Barry
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Canyonas Barry

Kova vyko taškas į tašką. Koją kišo ir lietuvių techninės pražangos, leidusios rinkti lengvus taškus amerikiečiams. Tačiau Gintautas Matulis tuomet įspūdingai blokavo atitrūkusio varžovo metimą iš po krepšio ir užsikūręs pridėjo du tolimus metimus iš eilės (18:15).

„Tie mano tolimi metimai šiek tiek atrišo rankas. Buvome truputį susikaustę. Amerikiečiai – gera komanda. Net ir be Jimmerio jie yra geri, fiziški, labai gerai keitėsi gynyboje, protingai išnaudojo pertraukas“, – pažymėjo G.Matulis.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Gintautas Matulis
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Gintautas Matulis

Iki pergalės trūko taško (20:16), bet dramos išvengti vėl nepavyko. Nepasidalinta kamuoliu po krepšiu, varžovų tritaškis per rankas, techninė pražanga Evaldui Džiaugiui už tyčia į rankas neimtą kamuolį ir laiko tempimą – ir amerikiečiai su sirena galėjo rezultatą išlyginti...

Laimei, kamuolys atsitrenkė į lanką ir lietuviai lengviau atsipūtė – 20:18.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė

„Tragiškos rungtynės. Manęs tikrai netenkina. Sėsimės ir kalbėsimės. Vėl bijome mesti. Laimei, kad yra Gintė (Gintautas Matulis). Išsitraukėme, kaip sakoma, kiaušiukus. Negražus, bet taškas, kurio labai reikėjo.

Pirmą kartą gyvenime sakau frazę, kad geriau negražiai žaidžiant laimėti, negu gražiai žaidžiant pralošti. Labai svarbi pergalė, nes po jos mes grįžtame į kovą“, – tęsė D.Novickas.

Ankstesni Lietuvos 3x3 rinktinės rezultatai

  • 14:21 su Latvija.
  • 20:21 su Prancūzija.
  • 21:12 su Lenkija.

„Manau, kad rungtynių lūžis buvo mūsų snaiperio G.Matulio du iš eilės tritaškiai (juokiasi). Net man pražilo galva. Labai malonu, kai žmonės tiki savimi ir meta. Ko aš prašau jau ketvirta diena. Tai yra fantastika. Tegul tik meta visi pasitikėdami savimi, – džiaugėsi D.Novickas.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Dainius Novickas
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Dainius Novickas

– Tik vėl nėra atsitvėrimų, vėl tie gąsdinimai bereikalingi (rodo ranka į šalia interviu duodantį Aurelijų Pukelį, – past.).“

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Aurelijus Pukelis
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Aurelijus Pukelis

Daugiau nervų, nei galėjo kainavo ir dvi techninės pražangos.

„Šito tai nesupratau. Jau sakiau – imsime pinigines baudas iš vyrų turbūt. Buvo visiškai vaikiška. Evaldo (sprendimas) – iš viso tragedija, kai neėmė kamuolio likus 15 sekundžių, o jo niekas nedengė.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Dainius Novickas
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Dainius Novickas

Amerikiečiai tuo metu vos kvapą gaudė. Tik išsivaryk ir mesk. Ir Pukio (A.Pukelio) tie stumdymai... Toks briedis su ragais užgavo tą vargšą varžovą. Vaikiška. Pametame galvas ten, kur nereikia. Stengsimės, žiūrėsime vaizdo peržiūras, kas to dagiau nebūtų“, – sakė D.Novickas.

„Nežinau, bandom būti gudresni ten, kur nereikia. Neturime laukti, kad kažkas mums kažką duotų. Turime ateiti ir patys pasiimti. Nebijoti ir dar labiau savimi pasitikėti“, – komandos draugus ragino G.Matulis, nustebintas žurnalistų klausimo apie trenerio minėtas finansines baudas.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Gintautas Matulis
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Gintautas Matulis

„Šito dar negirdėjau... Jeigu reikės – mokėsim. Nedarysim techninių pražangų“, – šyptelėjo G.Matulis.

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos 3x3 vyrų krepšinio rinktinė debiutuoja olimpinėse žaidynėse.
  • 3x3 krepšinis olimpinėse žaidynėse pradėtas žaisti nuo Tokijo olimpiados, kurioje pirmąjį auksą nuskynė kaimynai latviai.
  • Lietuvos 3x3 rinktinė: kapitonas Aurelijus Pukelis, Evaldas Džiaugys, Gintautas Matulis ir Šarūnas Vingelis. Treneris: Dainius Novickas.
  • Amerikiečiai Tokijuje 3x3 krepšinio nežaidė, bet 2019-aisiais tapo pasaulio čempionais, o pernai ir 2016 m. – vicečempionais.

Rytoj mūsų trijulių rinktinės vėl laukia dvejos rungtynės.

„Ryt bus lemiama diena. Laimine prieš Kiniją, prieš Nyderlandus ir kovojame dėl antros vietos“, – vylėsi D.Novickas.

Likęs 3x3 rinktinės tvarkaraštis

  • Rugpjūčio 2 d. 11:05 val. prieš Kiniją ir 14:35 val. prieš Nyderlandus.
  • Rugpjūčio 4 d. 19:35 val. prieš Serbiją.

3x3 varžybose visi sužais su visais, o pirmas dvi vienas užėmusios rinktinės tuomet keliaus tiesiai į pusfinalius.

Finišavusiems 3–6 pozicijoje teks žaisti papildomus ketvirtfinalius, o paskutinėms dviem rinktinėms žaidynės ir kova dėl medalių baigsis.

Lietuviai su 2 pergalėmis iš 4 galimų mūsiškiai kol kas pakilo į 3 vietą.

Tuo metu amerikiečių košmaras tęsiasi. JAV 3x3 krepšinio rinktinės – ir vyrų, ir moterų – kol kas neturi nė vienos pergalės (abi startavo 0-3).

Pildoma...

Standings provided by Sofascore

Visą Lietuvos sportininkų tvarkaraštį Paryžiuje rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas