Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 07

Apie išryškėjusį „Ryto“ trūkumą užsiminęs G.Žibėnas: „Mes norime tęstinumo“

Lietuvos krepšinio lygos finalas baigėsi „sausu“ Vilniaus „Ryto“ pralaimėjimu Kauno „Žalgiriui“, tačiau sostinės klubo vairininką Giedrių Žibėną drąsiai galime pavadinti didžiausiu šio sezono gaisrininku Lietuvos krepšinyje. Iš ankstyvos duobės komandą ištraukęs kaunietis atvedė komandą į LKL finalą, po nesėkmės didžiavosi komanda, o jau antradienį su asistentais bei vadovybe sės prie sudėties komplektacijos darbų.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Rytas“ atvira liepsna degti ėmė dar sezono pradžioje, kai pakrikusi Donaldo Kairio kariauna staigiai iškrito iš FIBA Čempionų lygos bei Karaliaus Mindaugo taurės.

Ilgalaikę sutartį turėjusiam D.Kairiui buvo parodytos durys, o G.Žibėnui – kibiras vandens į rankas bei prašymas užgesinti gaisrą.

Įsibėgėję Vilniaus krepšininkai ėmė rinkti pergales vieną po kitos, tvirtai už ausų sučiupo antrąją vietą reguliariajame sezone bei sutraiškė pirmuosius du varžovus atkrintamosiose varžybose.

Nors finale triumfavo ženkliai stipresnis „Žalgiris“, iškovojęs 11-ąjį LKL titulą iš eilės, bet „Ryto“ treneris dėkojo auklėtiniams už parodytą kovą.

„Sezoną galėčiau apibūdinti vienu žodžiu – augimas, – sakė G.Žibėnas. – Prisitaikymas kiekvieną dieną prie naujų situacijų. Sezonas davė daug. Ir pirmoji dalis, ir ypatingai – antroji. Teko prisitaikyti ne tiek prie krepšinio ar kintančių varžovų komandų, bet sunkaus ir kovidinio sezono. Šis sezonas mus labai žeidė, buvo daug kalnelių. Mes juos išgyvenome. Žaidėjai suteikė daug teigiamų emocijų „Ryto“ bendruomenei – sirgaliams ir Vilniaus miestui. Žaidėjams padėkojau už didelę širdį, kurią jie parodė, puikiai atstovavo komandai ir parodė jai meilę.“

„Jeigu į finalą ateini be ugnies, tai kada daugiau?“, – po antrųjų LKL finalo serijos rungtynių, kurias „Rytas“ pralaimėjo bendru 37 taškų skirtumu, kalbėjo G.Žibėnas.

37-erių stratego auklėtiniai išgirdo trenerio žodžius ir žūtbūtiniam mače Kaune nuo pirmųjų minučių kibo į atlapus daugkartiniam šalies čempionui „Žalgiriui“.

Šeimininkų arenoje lyg namuose jautęsis Andrew Goudelockas demonstravo žaidimą, parodantį, kodėl jis kadaise buvo laikomas geriausiu Eurolygos taškų rinkėju.

Amerikietis jau antrojo kėlinio viduryje buvo surinkęs 14 taškų, Ivanas Buva su Martynu Echodu pridėjo po 8, o „Rytas“ netikėtai buvo priekyje 7 taškų persvara.

Eurolygos pavarą „Žalgiris“ įjungė prieš ilgąją pertrauką – po netaiklių vilniečių metimų staigiai rūko į greitas atakas, sužaidė atkarpą 11:2 bei ėmė kontroliuoti situaciją.

Septynių žaidėjų rotaciją naudojusiam „Rytui“ antroje mačo pusėje išseko baterija, jog galėtų atitikti „Žalgirio“ pasiūlytą tempą.

VIDEO: „Žalgiriečių“ susitikimas su sirgaliais

„Sveikiname „Žalgirį“, pelnytai laimėtas titulas. Pagarba jiems, – sakė G.Žibėnas. – Mes rungtynėse buvome tikrai ilgai. Bet mus vėl žudė smulkmenos. Turėjome 7 taškų persvarą antrajame kėlinyje, bet mus vėl persekiojo tie patys dalykai, kaip ir praeituose mačuose. Tikrai nėra gėda pralaimėti šių rungtynių ir apskritai šios serijos tokiai komandai. Ši serija parodė mūsų spragas, išryškino jas. Turėsime daug medžiagos formuojant naują komandą.“

G.Žibėnas pasidalino žvilgsniu į ateitį. Jis teigė, kad komplektacijos darbus pradės jau rytoj, o komandoje galėtų likti net ir visi žaidėjai, nes per šį laiką jie puikiai užsirekomendavo ir parodė neeilinį kovingumą.

Bet pokyčių bus, nes trūksta atletiškumo, kuris bus reikalingas kovojant Europoje.

„Kaip ir kiekviena komanda, mes norime tęstinumo. Kiekvienas sudėtyje esantis žaidėjas yra po klaustuku, kad gal jį reikėtų pasilikti. Su visais žaidėjais būtų galima tęsti darbą, nes jie yra kovotojai. Žiūrėsime, ką galime pasilikti artėjančiam sezonui. Apie pavardes nekalbėsiu, bet mums trūksta atletiškumo. Tai parodė ši serija. Ketvirtfinalį žaidėme su vienokiu varžovu, bet žaisdamas su „Žalgiriu“ savo pajėgumą supranti žymiai geriau. Tai parodė kryptį, kurios link turėtume eiti. Naują sudėtį formuos vadyba, prisijungs Donatas Zavackas ir trenerių štabas. Darbus pradėsime rytoj“, – sakė G.Žibėnas.

„Ryto“ vairininkas gyrė ir jaunąjį Augustą Marčiulionį, ir Andrew Goudelocką, teigęs, kad norėtų išlaikyti abu žaidėjus.

„Andrew yra pavyzdys. Tai vienintelė komanda, kurioje jis stengėsi gynyboje. Džiaugiuosi, kad galėjome kartu dirbti. Norėtume jį išlaikyti, jau turėjome pokalbį apie tai“, – sakė G.Žibėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas