Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 18

Apie medalį Filipinuose svajojantis J.Valančiūnas: „Tai yra mūsų siekiamybė ir planas“

Jono Valančiūno pavardė vis mirga galimų NBA mainų skiltyse, tačiau Lietuvos rinktinės žvaigždė šiomis kalbomis sau galvos neapsikrauna. Vidurio puolėjo artimiausias planas ir siekiamybė – sugrąžinti nacionalinę komandą ant prizininkų pakylos.

Nors pagal NBA taisykles Jonas Valančiūnas visu pajėgumu prie Lietuvos rinktinės treniruočių prisijungti galės tik liepos 29-ąją dieną, kaip ir naujai iškeptas „Philadelphia 76ers“ narys Ąžuolas Tubelis, tačiau nacionalinės komandos kapitonas ir pagrindinis vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio koziris degančiomis akimis pasirodė jau pirmąją stovyklos dieną penkių žvaigždučių „Vanagupės“ viešbutyje Palangoje.

31-erių metų 213 cm ūgio J.Valančiūnas pastarąjį kartą oficialiose rungtynėse žaidė daugiau nei prieš tris mėnesius, kai balandžio 9-ąją lietuvio atstovaujama „New Orleans Pelicans“ ekipa NBA įkrintamųjų mače 108:113 krito prieš „Minnesota Timberwolves“.

„Krepšinio tikrai pasiilgau. Jau noriu žengti į aikštelę ir treniruotis. Pasiilgau ir komandinio krepšinio“, – 15min sakė nė vienos rinktinės vasaros per karjerą nepraleidęs J.Valančiūnas.

Nuo 2012-ųjų metų stipriausioje planetos lygoje rungtyniaujantis uteniškis dar turi garantuotą sutartį kitam sezonui su „Pelicans“, kurios vertė – 15,3 milijono JAV dolerių, o ir praėjęs sezonas asmeniškai vėl buvo solidus (14,1 taško ir 10,2 atkovoto kamuolio), tačiau J.Valančiūno pavardė gandų lygmenyje vis yra siejama su kitais NBA klubais.

Vis dėlto pats Lietuvos rinktinės lyderis šiomis kalbomis sau galvos neapsikrauna.

„Jeigu skaitysi, žiūrėsi ir viską seksi, tuomet gali visko prisigalvoti. Yra kaip yra. Niekas nėra saugus ir niekas nėra užtikrintas. Jeigu kas nors įvyks, tai įvyks, o jei ne, tai ne“, – 15min sakė J.Valančiūnas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas

Visa JV koncentracija – Lietuvos nacionalinei komandai, kuri po mėnesio Filipinuose vyksiančiame pasaulio čempionate sieks nutraukti nuo 2015-ųjų metų besitęsiančią vyrų rinktinės medalių sausrą.

Būtent J.Valančiūnas ir Mindaugas Kuzminskas yra vieninteliai šiuometinės stovyklos dalyviai, kuriems teko garbė prieš aštuonerius metus Prancūzijoje pasidabinti Senojo žemyno sidabro apdovanojimais.

Vienas žurnalistų paklausė, kiek Jonui būtų smagu Azijoje nutraukti šį medalių badą.

„Kad jūsų žodžiai Dievui į ausį (šypteli). Tikrai būtų smagu. Čia net nėra klausimų „kiek smagu“. Tai yra mūsų siekiamybė ir planas, bet tikrai nelengvas planas ir tikrai sunkus kelias. Ką dabar turime padaryti, tai gerai pasiruošti, o tuomet žiūrėsime“, – atsakė J.Valančiūnas.

„Aš galiu visa jėga treniruotis, man viskas gerai, bet yra draudimai ir NBA taisyklės. Kol kas sportuosiu be kontakto. Negaliu daryti žaidybinių treniruočių, bet šiaip dalyvausiu 100 proc.“, – apie individualų pasiruošimo planą iki liepos 29-osios dienos komentavo J.Valančiūnas.

2023-iųjų vasara – antroji, kai barzdotas vidurio puolėjas atvyksta dėvėdamas kapitono raištį.

Krepšininko stotas ir statusas „Vanagupės“ viešbutyje pasijautė vos tik jam į jį įžengus. Prie žaidėjų kvietimo į rinktinę stipriai prisidėjęs Jonas Valančiūnas greitai davė velnių tiems, kurie atvyko pavėlavę.

„Reikia įvesti tvarką, kad niekas nevėluotų (šypteli), – sakė didžiausia šiuometinės Lietuvos rinktinės žvaigždė. – Esu kapitonas, bet būsiu toks pat, kaip ir visi kiti, nes čia nėra kažkokių privilegijų.“

VIDEO: Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė surengė pirmąją treniruotę Palangoje

J.Valančiūnas kiek susierzino, išgirdęs klausimą apie atsisakiusius į rinktinę atvykti žaidėjus, taip šiai istorijai padėdamas tašką.

„Kalbėta ir jau prikalbėta buvo tūkstančius kartų apie tuos žaidėjų atsisakymus, – sakė rinktinės kapitonas. – Dabar turime tai, ką turime. Matote, kiek vyrukų susirinko. Dabar, ką galime padaryti, tai kuo geriausiai pasiruošti čempionatui. Viskas, mes nebegalime žiūrėti atgal į tai, ko neturime. Dirbame toliau, šlifuojame technikas, seksime trenerio planą ir bandysime išpildyti. Kaip išeis, taip.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas