Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Ašaras dėl K.Evanso ir pašalinį triukšmą aptaręs A.Trinchieri: „Matau ugnį auklėtinių akyse“

Pirmąjį karjeroje Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalą pasitinkantis Kauno „Žalgirio“ generolas Andrea Trinchieri mačo Nemuno saloje išvakarėse neatskleidė Rolando Šmito ir Arno Butkevičiaus traumų situacijos, bet pasidalino mintimis apie emocinį foną komandoje, Vilniaus „Rytą“ ir Keenaną Evansą.

Titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ paskutiniame pusfinalio prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį' serijos mače neteko pagrindinės savo žvaigždės Keenano Evanso, kuris dėl šiurpios kelio traumos žaisti negalės mažiausiai 6-8 mėnesius.

Visus tris kartus šį sezoną Vilniaus „Rytą“ įveikęs „Žalgiris“ turėjo dešimt dienų poilsio be rungtynių, kai tuo metu Giedriaus Žibėno auklėtiniai penkerių rungtynių serijoje su Vilniaus „Wolves Twinsbet“ galiausiai išvargo bilietą į „Betsafe-LKL“ finalą.

„Pasitinkame šio čempionato „el clasico“. Tai bus finalo serija prieš principinį varžovą, – „Betsafe-LKL“ finalo išvakarėse spaudos konferenciją pradėjo Andrea Trinchieri. – Žinoma, turime gerai pradėti seriją. Rytoj žaisime pirmąjį pirmą mačą, o aš girdžiu daug pašalinio triukšmo, į kurį įprastai nekreipiu dėmesio. Kalbama apie tai, kad neturėsime Keenano Evanso, kad Rolandas Šmitas ir Arnas Butkevičius yra traumuoti, bet aš turiu privilegiją vesti „Žalgirio“ treniruotes, kuriose matau ugnį savo auklėtinių akyse. Suprantu ir kitą pusę, kuri jaučia, kad turi puikią galimybę laimėti, kadangi mes neturime Keenano. Jaučiu, kad ir mes turime gerą galimybę, nes per pastarąsias keturias dienas mačiau augančią mūsų komandą ties kiekvienu aspektu.

Būsiu atviras – žinau, kad kai kuriuose momentuose Keenanas yra nepakeičiamas ir mes nebandysime to padaryti. Reguliarųjį sezoną laimi tam, kad turėtum namų aikštelės pranašumą atkrintamosiose. Kiekvieno žaidėjo paprašiau šioje serijoje žengti žingsnį į priekį. Jei pažvelgtume į komandą tarsi į sluoksniuotą tortą – mes praradome vieną gabalėlį, o šios spragos aš nenoriu užkamšyti tik vienu žaidėju. Visi turės įnešti savo indėlį, o kai sakau visi – turiu omenyje ir areną bei sirgalius. Tikiuosi, kad žiūrovai stums mus į priekį, kaip visada, kad viršytume savo galimybes.“

Andrea Trinchieri neatskleidė ir kairės rankos pirštą susižeidusio Rolando Šmito bei jau kurį laiką dėl pėdos traumos rungtyniauti negalėjusio Arno Butkevičiaus galimybių žaisti „Betsafe-LKL“ finale.

„Matysime rytoj“, – atsakė A.Trinchieri.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rolands Šmits
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rolands Šmits

„Tai, kas nutiko Keenanui, sudavė didžiulį smūgį komandai – trenerių štabui ir komandos draugams, – sakė A.Trinchieri. – Tai – emocinis smūgis. Tokie dalykai gali arba sudraskyti mus, arba suvienyti. Tai buvo labai liūdnas momentas. Mačiau verkiančius komandos draugus. Juokinga yra tai, kad Keenanas buvo pirmasis, kuris pasakė, kad viskas bus gerai. Tai parodo Keenano stiprybę. Mes grįžome prie darbų, o žaidėjų akyse pamačiau kitokią šviesą. Mes patyrėme smūgį, į kurį turime sureaguoti ir grįžti stipresni – ir dėl „Žalgirio“, ir dėl Keenano.“

Charizmatiškasis „Žalgirio“ treneris atskleidė pirmojo pokalbio su K.Evansu po operacijos detales.

„Turi gerbti žmogų. Kas nutiko Keenanui, drasko mano širdį į gabalėlius. Jis turėjo nuostabų sezoną, vedė mus į pergales. Žaisti tokiu intensyvumu ir galiausiai patirti tokią traumą... Tai – nepaprastai liūdna. Tai yra nesąžininga, kaip sakė ir pats Keenanas. Žinau, kad dabar jis užsidarė savo kriauklėje ir bando suprasti tai, kas įvyko. Keenanas – nuostabus žmogus, rimtas ir protingas. Jei yra vienas žmogus, kuris gali įveikti tokius sunkumus, tai yra Keenanas. Taip pat nusiunčiau jam itališkų ledų“, – sakė A.Trinchieri.

Stopkadras/Keenanas Evansas
Stopkadras/Keenanas Evansas

Iš Milano kilęs strategas nenorėjo atskleisti kortų, kaip bandys kompensuoti Eurolygos elitą pasiekusio K.Evanso netektį.

„Pokyčių bus. Toks yra mano darbas, – sakė A.Trinchieri. – Tikiu, kad kartais esu užknisantis žmogus, nes kartoju tą patį dalyką – yra scenarijus, bet yra ir kitas scenarijus. Kaip tu žaidi, statai užtvaras, visos taktikos. Kitas scenarijus – kokį sprendimą tu priėmei.“

„Žalgirio“ ir „Ryto“ serijos tvarkaraštis
Birželio 5 d. Kaunas 18.50 val.
Birželio 7 d. Vilnius 18.50 val.
Birželio 10 d. Kaunas 18.50 val.
Birželio 12 d. Vilnius 18.50 val.
Birželio 14 d. Kaunas 18.50 val.

A.Trinchieri pasidalino įspūdžiais apie sostinės derbį „Betsafe-LKL“ pusfinalyje, kuriame netrūko ir aistrų – apsistumdymų, apsižodžiavimų ir spjūvių.

„Šioje serijoje buvo daug bangavimo, – sakė „Žalgirio“ vairininkas. – Abi komandos turėjo ir gerų, ir blogų mačų. Tikiu, kad „Rytas“ nusipelnė laimėti seriją, nes ši komanda buvo stabilesnė lemiamame susitikime. Žinoma, „Wolves Twinsbet“ neturėjo Jeffery Tayloro ir Garrisono Brookso. Tai – du labai svarbūs žaidėjas, be kurių „vilkai“ vis tiek žaidė gerą seriją. Jiems pritrūko papildomo žmogaus penktoje pozicijoje, kad pirmą kartą pasiektų LKL finalą. Tai buvo gera serija, kurioje pasitaikė ir beprotiškų mačų.“

Ar A.Trinchieri bandys užkirsti kelią galimoms aistroms LKL finale?

„Mes tokių dalykų nedarome, – sakė A.Trinchieri. – „Papildomos garstyčios“ turi ateiti iš stipresnio šuolio, kietesnės užtvaros, papildomo bėgimo, kritimo ant parketo ir kamuolio pamušimo. Aš esu tokių momentų sirgalius.“

Tarpusavio rungtynės (3-0)
„Rytas“ – „Žalgiris“ 67:81 Lapkričio 5 d.
„Žalgiris“ – „Rytas“ 97:94 Kovo 10 d.
„Žalgiris“ – „Rytas“ 92:78 Balandžio 14 d.

„Mes laimėjome visas trejas rungtynes, kurios visos buvo visiškai skirtingos. Pirmajame mače nedalyvavau. „Rytas“ buvo arti pergalės antrajame mūšyje, bet mes radome būdą išplėšti rungtynes, nors žaidėme blogai. Trečią mačą mes kontroliavome ir laimėjome įtikinamai“, – sakė A.Trinchieri.

VIDEO: PIKENROLAS: hiperbolizuojamas „Rytas“, G.Žiemelio žvalgyba ir spaudimas „Žalgiriui“

„Žalgirio“ vairininkas pasidalino mintimis apie „Ryto“ žaidimo braižą.

„Jie turi savo sistemą. Tai – akivaizdu. Jei leisi jiems daryti tai, ką jie moka, jie bus geresni. Jei žaidimą apversi aukštyn kojomis, jie gali pradėti strigti. „Ryto“ žaidimo sistema yra labai specifinė. Jie bėga su pasitikėjimu, o mes turėsime tai numušti“, – sakė A.Trinchieri.

„Akivaizdu, kad mūsų mintys yra ir bus su Keenanu, o geriausias dalykas, ką galime dabar padaryti dėl Keenano – laimėti titulą. Nieko geriau dabar būti negali“, – pridėjo A.Trinchieri.

VIDEO: PIKENROLAS: hiperbolizuojamas „Rytas“, G.Žiemelio žvalgyba ir spaudimas „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius