Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 13

Asmenine auklėtinių gynyba patenkintas G.Žibėnas turėjo priekaištų sau

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai šeštadienio pavakarę uostamiestyje 80:59 sudorojo Klaipėdos „Neptūną“ ir iškovodami jau 11-tą pergalę paeiliui užfiksavo naują šio Lietuvos krepšinio lygos sezono rekordą. Po rungtynių vilniečių strategas Giedrius Žibėnas džiaugėsi savo auklėtinių gynyba, tačiau pabrėžė vieną žaidimo aspektą, ties kuriuo daugiau prie derinių lentos padirbėti turėtų ir pats treneris.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Rungtynes pradėjome idealiai. Tikrai nudaužinėjom visas jų užtvaras, neleidome kamuolio priimti ten, kur varžovai norėjo. Dalinomės kamuoliu puolime ir dėl to pabėgome 17:0. Paskui pradėjome žaisti per daug individualiai, varžovai irgi prabudo – laimėjo daug tokių niekieno kamuolių ir po truputį pradėjo grįžti į rungtynes. Per pertrauką apsitarėme, ką galime daryti geriau ir vėl paskui diktavome sąlygas. Džiugu, kad visus keturis kėlinius juos išlaikėme žemiau 20 taškų – tai ir buvo raktas į pergalę“, – susitikimą reziumavo Žibėnas.

Nepaisant šalto dušo rungtynių pradžioje, klaipėdiečiai pademonstravo charakterį ir keletą sykių bandė sugrįžti į rungtynes, tačiau nesėkmingai. Vilniečių vairininkas akcentavo geležinę gynybą, kurios dėka „Rytui“ pavyko išlaikyti susikurtą pranašumą.

„Šiandien ypatingai gerai atrodėme gynyboje „vienas prieš vieną“. Komandinėje gynyboje buvo šiek šiek nesusišnekėjimo, bet kitas labai geras skaičius – 26 varžovų klaidos ir mūsų 15 perimtų kamuolių.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

Dar visai neseniai prie „Ryto“ prisijungęs Ivanas Buva sužaidė eilines puikias rungtynes (18 taškų ir 4 atkovoti kamuoliai) bei jau spėjo tapti vienu iš komandos lyderių (vid. 16,5 tšk., 6,8 atk. kam.), tačiau G.Žibėną neramina tai, jog būtent šis aukštaūgis rungtynėse išmeta daugiausiai tritaškių.

„Ryto“ treneris išliko savikritiškas ir pabrėžė, jog prie didesnio snaiperių išmestų tritaškių skaičiaus turėtų prisidėti ir pats strategas.

„Ivanas turi suprasti, kad jis dominuoja LKL po krepšiu ir turi tęsti tą dominavimą. Mes turime metikų ir jie turi išsimesti žymiai daugiau metimų, o jeigu mūsų didelis žaidėjas išsimeta daugiausiai tritaškių, tai čia akmenukas į mano daržą. Jeigu mūsų metikai išmeta daugiausiai 3 tritaškius, tai šitą problemą mes turime išsispręsti“, – dėstė jis.

G.Žibėnas spaudos konferencijoje taip pat atskleidė ir nerungtyniavusio Kristiano Kitsingo traumos rimtumą – estui tik atvažiavus į Klaipėdą sutino kelis, tačiau ekipa tikisi, kad susižeidimas nėra rimtas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Gaidamavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Gaidamavičius

Klaipėdiečių ekipos vyriausiasis treneris Tomas Gaidamavičius po rungtynių žodžių į vatą nevyniojo ir pabrėžė, jog tragiška rungtynių pradžia beveik iš karto nulėmė viso susitikimo baigtį.

„Vienareikšmiškai – pirmajame kėlinyje per pirmas penkias minutes pralaimėjome rungtynes. Rezultatas 0:17 yra nedovanotinas ir negali būti jokių pasiteisinimų, kad esame pavargę ar traumuoti. Reikia išėjus parodyti charakterį ir nebijoti varžovo. Paskui grįžti prieš tokią komandą į rungtynes yra labai sunku. Tris kėlinius apylygiai žaidėme, tačiau pirmos penkios minutės yra nedovanotinos.“

Klaipėdiečiai turnyrinėje lentelėje išlieka septinti, o „Ryto“ ekipa užima antrąją vietą.

VIDEO: T. Gaidamavičius: „Rungtynes pralaimėjome per pirmas penkias minutes“
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Neptūnas“ - „Rytas“ [2021-03-13]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas