Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 07

Aštuoni Donato Motiejūno kančios mėnesiai

Sunkiausios Donato Motiejūno karjeros traumos mįslės išsisklaidė. Dar vasarą į aikštę turėjęs grįžti 25-erių puolėjas tik antradienį gavo leidimą treniruotis su „Houston Rockets“ komanda, o jau šeštadienio naktį išbėgo į aikštę po 8,5 mėnesio pertraukos. 24sek.lt primena jums visą mįslėmis apipintą D.Motiejūno kelionę nuo Los Andželo operacinės stalo iki „Toyota Center“ arenos parketo.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas
  • 2015-03-26

21 taškas, 8 atkovoti kamuoliai ir pergalė prieš „New Orleans Hornets“ 95:93. Tai buvo paskutinės Donato Motiejūno rungtynės prieš lemtingąją traumą.

  • 2015-03-27

JAV žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad Donatas Motiejūnas greičiausiai praleis pirmąsias „Rockets“ rungtynes 2014-2015 metų sezoną. Lietuvis pajuto nugaros skausmus ir treneriai nutarė leisti puolėjui pailsėti. Vėliau sužinosime, kad trumpas poilsis virs sunkiausiu laukimu per visą karjerą.

  • 2015-03-28

„Rockets” 120:110 nugalėjo „Timberwolves“ ir užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose likus 10 rungtynių iki reguliariojo sezono pabaigos. Be D.Motiejūno.

  • 2015-03-31
„Instagram“ nuotr./Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas
„Instagram“ nuotr./Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas

Reta dviejų NBA lietuvių akistata neįvyko. Donatas Motiejūnas dėl nugaros skausmų praleido rungtynes su Jono Valančiūno „Toronto Raptors“ ekipa. 

  • 2015-04-08

Donato Motiejūno sezonas baigtas, pranešė „USA Today“ žurnalistas Samas Amickas.

  • 2015-04-09

Abejonės pasitvirtino. Donatas Motiejūnas žurnalistui Tomui Langviniui pasakė, kad jeigu ne operacija, tai būtų karjeros pabaiga.

„Tai yra nugaros išvarža. Diskas spaudžia nervą. Kai sėdžiu nepatogiai, man nuolat tirpsta koja. Buvo matuojama daug dalykų, tarp jų ir kojų jėga, kuri susilpnėjusi beveik per pusę.

Buvo kelios rungtynės, kai mano nugara buvo įsitempusi. Po to aš jutau, kad tas įtempimas vis stiprėjo ir stiprėjo, o paskutinėse rungtynėse su „Pelicans“ jaučiausi tikrai prastai. Koja buvo silpna, tiesiog jaučiau, kaip ją tempiu. Vos neužkliuvau lygioje vietoje. Supratau, kad tai rimta.

Norint atsigauti, reikia operuoti iškart. Jeigu nesioperuosiu, galiu niekada neatsigauti – tai būtų karjeros pabaiga“, – apie grėsmingą traumą kalbėjo D-Mo.

  • 2015-04-10
facebook nuotr./Donatas Motiejūnas
facebook nuotr./Donatas Motiejūnas

Donatui Motiejūnui Los Andžele atlikta nugaros operacija. Ją atliko vienas geriausių tokių traumų specialistų Amerikoje. „Noriu jums labai padėkoti už tiek daug palaikymo žinučių. Sako, kad operacija praėjo lengvai. Dabar pradedam reabilitaciją. Būkite sveiki!!!!“

Po nugaros išvaržos operacijos gydytojai teigė, kad D.Motiejūno reabilitacija truks 3-4 mėnesius.

  • 2015-05-07

Donatas Motiejūnas labiausiai patobulėjusio NBA krepšininko rinkimuose užėmė aštuntąją vietą. MIP apdovanojimą gavo į „Chicago Bulls“ lyderius įsiveržęs Jimmy Butleris.

  • 2015-06-01

„Rockets“ baigė NBA sezoną Vakarų konferencijos finale 1:4 nusileisdami būsimiems čempionams „Golden State Warrriors“. Paskutinėje „Rockets“ sezono spaudos konferencijoje D.Motiejūnas atskleidė, kad gydytojai jam patarė praleisti Europos čempionatą.

„Kiek žinau, gydytojai mano, kad geriau nevykčiau į Europos čempionatą, išgyčiau ir galėčiau normaliai pasiruošti kitam sezonui“, – užsidėjęs „Captain Hook“ kepurėlę, Hjustono žurnalistams sakė D.Motiejūnas.

Pats D.Motiejūnas galutinio verdikto nepateikė, bet Lietuvos rinktinės trenerių štabas jau buvo pasiruošęs galimai D.Motiejūno netekčiai.

D.Motiejūnas teigė, kad tikrai grįš į rikiuotę iki „Rockets“ treniruočių stovyklos prieš 2015-2016 metų sezono pradžią rugsėjo pabaigoje. Krepšininkas tikino, kad turėtų būti pasiruošęs dar prieš mėnesį iki stovyklos.

„Tikrai būsiu pasiruošęs ir viską pradėsiu laiku“, – neabejojo D.Motiejūnas.

  • 2015-06-15
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Donatas Motiejūnas su gerbėja Sabrina
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Donatas Motiejūnas su gerbėja Sabrina

Medikai baiminosi dėl lietuvio nugaros, bet leido D.Motiejūnui grįžti į Lietuvą. Kaune buvo surengta „D-Mo talent camp“ stovykla jauniesiems Lietuvos krepšinio talentams. Jos organizatorius D.Motiejūnas Kaune patvirtino liūdną, bet lauktą žinią – nežais Europos čempionate.

„Galimybių nėra jokių. „Rockets“ niekada nedraudė, visada palaikė mano norą žaisti rinktinėje. Ir pats norėjau. Bet tikrai nėra galimybių“, – Kaune susirūpinusiems žurnalistams tikino D.Motiejūnas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Fantastiška Donato Motiejūno gerbėja atsekė paskui jį ir į Kauną: „D-Mo – visiškai nepasipūtęs“

  • 2015-07-14

„Daktarai sako, kad reabilitacija vyksta puikiai. Labai noriu padėkoti žmonėms, kurie manimi taip rūpinasi ir pasidalinti šia gera žinia!!!“ – socialiniame tinkle rašė D.Motiejūnas, prieš tai pasidalijęs pirmaisiais reabilitacijos ir individualių treniruočių vaizdo įrašais.

  • 2015-09-11

Europos čempionate Lietuvos rinktinė be Donato Motiejūno skynė sunkias pergales, bet skverbėsi medalių link. Morališkai bendražygius palaikęs aukštaūgis sulaukė blogų naujienų. „Houston Chronicle“ paskelbė, kad D.Motiejūno reabilitacija užtruko ir jis turėtų vėluoti į pasirengimo stovyklos pradžią.

  • 2015-09-25

„Houston Rockets“ treniruočių stovykla prasidėjo be D.Motiejūno. Jis patvirtino, kad nugara gyja iš lėto ir daktarai nenori forsuoti įvykių – ruošia jį visai karjerai.

„Iš tikrųjų, daktarai nenori manęs skubinti ir siekia paruošti ne tik artėjančiam sezonui, bet ir visam gyvenimui. Atsižvelgdami į mano dabartinę situaciją jie kalbėjo, kad turbūt teks praleisti treniruočių stovyklos pradžią. Žiūrėsim, kiek tai truks. Jie man to plano per daug ir nesako. Sakė, kad kai būsiu pasiruošęs, jie man praneš“, – 24sek.lt pasakojo D.Motiejūnas.

„Neįsivaizduoju, – paklaustas, kada D-Mo grįš į aikštę, tarė „Rockets“ treneris Kevinas McHale'as. – Jis kol kas dar net nebėgioja. Kol jis nepradės bėgioti treniruotėse, neįmanoma netgi kažką ir pasakyti. Taigi, aš neįsivaizduoju“.

  • 2015-10-03

I'll be back #Rockets #Pursuit

Posted by Donatas Motiejunas on 2015 m. spalio 3 d.

Donatas Motiejūnas pasidalijo vaizdo įrašu, kaip pirmą laksto ant bėgimo takelio. „Aš sugrįšiu“, – socialiniuose tinkluose rašė D.Motiejūnas.

  • 2015-10-06

ESPN įvertino D.Motiejūno progresą. Sudarytame NBA krepšininkų reitinge D.Motiejūnas įspūdingai pašoko į viršų net per 113 pozicijų – į 104-ąją.

  • 2015-10-10

Galbūt D.Motiejūnas negynė Lietuvos rinktinės garbės Rygoje ir Lilyje, tačiau tą darė socialiniuose tinkluose. Jis atkirto prancūzui Nicolas Batumui, nuvertinusiam Lietuvos rinktinės sidabro medalius ir pasiskelbusiam, kad tai Ispanija ir Prancūzija yra dvi geriausios komandos Europoje.

„Prancūzija yra stipri komanda, bet kažkodėl jos nematau tarp dviejų stipriausių Europoje“, – socialiniame tinkle N.Batumui rašė D.Motiejūnas, kartu prisegęs ir FIBA reitingo nuotrauką.

  • 2015-10-26

Dar viena bloga naujiena iš D.Motiejūno stovyklos. Oficialiai pranešta, kad lietuvis praleis NBA sezono startą.

„Reabilitacija – lėtesnė, nei visi norėtų“, – pripažino „Rockets“ direktorius Darylas Morey.

  • 2015-11-02

„Rockets“ nepratęsė sutarties su D.Motiejūnu ir lietuvis gavo apriboto laisvojo agento statusą, kuris įsigalios po sezono. Tai reiškia, kad lietuvis galės pasirašyti sutartį su bet kuria kita NBA komanda, bet dar gali likti „Rockets“ klube.

Paskutinę akimirką D.Motiejūnas buvo sulaukęs desperatiško „Rockets“ pasiūlymo, tačiau dėl lietuvio nugaros traumos jis buvo pakankamai skurdus, todėl aukštaūgis jį atmetė.

Prognozuojama, kad jei D.Motiejūnas grįžęs į aikštę žais panašiai kaip praėjusį sezoną, vasarą galės tikėtis pasirašyti ilgalaikę sutartį, pagal kurią uždirbtų 12-14 milijonų JAV dolerių per metus.

  • 2015-11-03

„Rockets“ ir D.Motiejūnas apie mįslingą reabilitaciją apsigaubė tylos siena. „Iškritęs iš rikiuotės neapibrėžtam laikotarpiui“, – taip oficialiai vadinosi D.Motiejūno traumos statusas.

Hjustono žurnalistams beliko tik spėlioti, kada D-Mo išbėgs į aikštę. „Houston Chronicle“ žurnalistas Jonathanas Feigenas paskelbė, kad D.Motiejūnas dėl traumos gali nežaisti iki pat gruodžio.

  • 2015-11-18

„Rockets“ dėl prastos sezono pradžios atleido trenerį K.McHale'ą, kuris lydėjo D.Motiejūną Hjustone nuo pat jo karjeros NBA pradžios 2011-aisiais. Garsiai NBA nuskambėjęs netikėtas vadovų žingsnis sulaukė nemažai kritikos. K.McHale'ą trenerio poste pakeitė asistentu dirbęs J.B.Bickerstaffas.

  • 2015-11-20

Naujasis „Rockets“ strategas prabilo apie D-Mo sugrįžimą į aikštę. Bet neaiškumo neišsklaidė.

„Donatas dirba labai sunkiai. Jis treniruoklių salėje lankosi tris kartus per dieną. Tikimasi, kad jis grįš į aikštę kažkada gruodį. Nesu dėl to tikras“, – Hjustono radijui sakė J.B.Bickerstaffas.

  • 2015-11-27
„Facebook“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Facebook“ nuotr./Donatas Motiejūnas

„Žvėris greit bus paleistas į laisvę!“, – socialiniame tinkle pareiškė D.Motiejūnas. Jis nekantriai laukė gruodžio 1-osios. Nuvykęs į Los Andželą jis turėjo sužinoti jį operavusių gydytojų verdiktą.

  • 2015-12-01

Kančios baigtos – D.Motiejūnas grįžta į aikštę! Los Andžele „Rockets“ puolėjas išgirdo gerą gydytojų naujieną. Jam leista žaisti kontaktinį krepšinį. „Žinau tikslias rungtynes, kuriose žaisiu“, – duodamas interviu 24sek.lt švytėjo D.Motiejūnas. Tikslią sugrįžimo datą jis slėpė su visa „Rockets“ komanda. Krepšininkas juokavo, kad tai bus kalėdinis siurprizas.

  • 2015-12-05

D.Motiejūnas pirmą kartą buvo registruotas rungtynėms su „Dallas Mavericks“. Tiesa, į „Rockets“ sudėtį įtrauktas krepšininkas nepasirodė aikštėje. Bet tai buvo ženklas, kad lietuvis jau greitu metu debiutuos šį NBA sezoną.

  • 2015-12-06
15min.lt nuotr./Donatas Motiejūnas
15min.lt nuotr./Donatas Motiejūnas

8 mėnesius ir 10 dienų užtrukęs rungtynių laukimas baigėsi. D.Motiejūnas pasirodė susitikime su „Sacramento Kings“. Šiltų Hjustono sirgalių ovacijų sulaukęs D-Mo per 6 minutes prametė visus 4 savo metimus, bet begaline energija užkrėtė „Rockets“ komandą pergalei.

„Buvau šokiruotas“, – grįžęs į viesulingą NBA ritmą, prisipažino D.Motiejūnas. Jis tik juokavo, kad džiaugiasi nesugadinęs „Rockets“ pergalės. Bet begalinis jo džiaugsmas grįžus į aikštę buvo akivaizdus.

NBA komentatoriai juokėsi, kad aukštaūgis nuolat griuvinėjo ant žemės. Bet tą jis darė dėl didelio noro būti naudingam. 8 mėnesius nerungtyniavusiam lietuviui dar reikia laiko. Bet jis tikrai ateis.

Sveikas sugrįžęs, D-Mo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas