Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atskirai nuo komandos į Vilnių buvo atskridęs NBA čempionas

Prieš porą metų NBA čempionų žiedą su „Golden State Warriors“ laimėjęs Nemanja Bjelica buvo atvykęs į Vilnių privačiu skrydžiu.
Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelica / Saulius Čirba/„Wolves Twinsbet“ nuotr.

Per pirmąsias Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komandos Europos taurės turnyro rungtynes sostinėje kaip visada į pirmą arenos eilę buvo pakviesta šou verslo atstovų, bet krepšinio pasaulio žinomiausias asmuo stovėjo atokiau už svečių komandos iš Turkijos suolo.

Nemanja Bjelica atvyko į Vilnių kaip naujasis Stambulo „Bahcesehir Koleji“ komandos sporto direktorius.

Įdomu, kad 36 metų serbas atskrido ne kartu su komanda, o privačiu lėktuvu drauge su klubo savininku.

Tokio skrydžio kaina yra apie 35 tūkst. eurų.

Patricija Adamovič / BNS/„Bahcesehir Koleji“ komanda
Patricija Adamovič / BNS/„Bahcesehir Koleji“ komanda

N.Bjelica tik šių metų pavasarį oficialiai paskelbė apie pabaigą profesionalo karjeroje, kurioje netrūksta ryškių įrašų.

Dar 2007 metais kukliame Austrijos klube Traiskircheno „Lions“ profesionalo karjerą pradėjęs puolėjas vėliau Europoje atstovavo Belgrado „Crvena zvezda“, Vitorijos „Baskonia“ ir Stambulo „Fenerbahče“ ekipoms. Atstovaudamas „Fenerbahče“ N.Bjelica tapo naudingiausiu Eurolygos sezono žaidėju 2015 metais.

Paskui 208 cm ūgio serbas persikėlė į NBA, kur atstovavo „Minnesota Timberwolves“, „Sacramento Kings“, „Miami Heat“ ir „Golden State Warriors“.

Vida Press nuotr./Nemanja Bjelica
Vida Press nuotr./Nemanja Bjelica

2022 metais su „Warriors“ laimėjęs NBA aukso žiedą N.Bjelica grįžo į Europą, sudaręs dvejų metų sutartį su „Fenerbahče“, bet dėl traumos praleido didžiąją sezono dalį, o pasirodęs aikštėje nenuvertė kalnų.

Jis buvo perėjęs į „Crvena zvezda“, tačiau dėl nesutarimų su treneriu Duško Ivanovičiumi greitai išsiskyrė su Serbijos klubu.

Per savo karjerą Serbijos rinktinėje M.Bjelica tapo 2009 m. Europos ir 2014 m. pasaulio vicečempionu, buvo išrinktas geriausiu 2015 metų Serbijos žaidėju.

Beje, trečiadienio rungtynėse, kurias „Wolves Twinsbet“ pralaimėjo Turkijos klubui 69:80, buvo ir dar vienas NBA čempionas.

Buvęs Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Martynas Pocius dirba tarptautiniu skautu „Denver Nuggets“ klube, kuris pirmuosius aukso žiedus iškovojo pernai.

Patricija Adamovič / BNS/Martynas Pocius
Patricija Adamovič / BNS/Martynas Pocius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas