Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 13

Auksinis „Ryto“ vakaras: LKL svarbiausius apdovanojimus susižėrė vilniečiai

Istorinis „Betsafe-LKL“ sezonas baigėsi, o pirmadienį iškilmingais apdovanojimais nusileido 2021-2022 m. čempionato uždanga. Puošniausi prizai – aukso žiedai sužibo ant Vilniaus „Ryto“ krepšininkų pirštų, o svarbiausius asmeninius prizus taip pat nuskynė LKL čempione tapusios sostinės komandos atstovai.

Giedrius Žibėnas ir Arnas Butkevičius prie aukso žiedų pridėjo naujus svarbius prizus.

Vilniaus „Ryto“ kapitonas A.Butkevičius išrinktas LKL finalo serijos naudingiausiu žaidėju, o treneris G.Žibėnas – geriausiu treneriu, atkakliose balsavimo lenktynėse aplenkęs „Lietkabelio“ strategą Nenadą Čanaką.

Tvyrojo skirtingos nuotaikos

Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje pirmadienį vakare susirinko šiai vietai ne tokie įprasti pagal ūgį svečiai.

Jų kūryba vyko krepšinio arenose visą sezoną per 198 rungtynes nuo rugsėjo iki pat birželio 7 dienos, kai baigėsi LKL finalo serija.

Ją 4-1 laimėję Vilniaus „Ryto“ krepšininkai tapo pagrindiniais ir smagiausiais nusiteikusiais šventės dalyviais, po pergalės finale prieš Panevėžio „Lietkabelį“ po 12 metų pertraukos iškėlę čempionų taurę – savo šeštąjį titulą per LKL istoriją.

Pirmadienį atėjo metas vilniečiams užsimauti aukso žiedus, pagamintus „Premiere“ juvelyrų, kurie žiedams panaudojo 14 ir 18 baltos ir geltonos spalvų karatų auksą, karališko mėlynumo emalį, inkrustuotą cirkoniu.

Dauguma Vilniaus krepšininkų, o taip pat ir treneris G.Žibėnas, į renginį atvyko su antrosiomis pusėmis, o gynėjas Vaidas Kariniauskas ir laikydamas ant rankų kūdikį.

Sidabro apdovanojimais pasipuošė „Lietkabelio“ krepšininkai, pusfinalyje įveikę čempionato favoritą Kauno „Žalgirį“.

23 metus LKL čempionais buvę žalgiriečiai pirmąsyk apdovanoti bronza, kuri vargu ar džiugina bent vieną Kauno krepšininką.

Kauno komanda į sostinę atvažiavo savo autobusu su klubo emblemomis, bet jų sudėtis nebuvo pilna – legionieriai jau anksčiau išvyko namo, bet į renginį atvyko klubo lietuviai – Edgaras Ulanovas, Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis, Marekas Blaževičius, Karolis Lukošiūnas, Regimantas Miniotas.

Nebūtinai visi jie liks Kauno komandoje ir kitą sezoną, gal dėl to ir nesiveržė viešai kalbėti – ir A.Milaknis, ir M.Blaževičius atsisakė bendrauti su žiniasklaidos atstovais.

LKL sezono laureatai:

Finalo MVP: Arnas Butkevičius (Vilniaus „Rytas“). Kaip ir tikėtasi „Ryto“ puolėjas laimėjo pirmą kartą savo karjeroje finalo naudingiausio žaidėjo titulą. „Kai kuriems žaidėjams čempioniškas judesys baigėsi, o kai kurie dar tęsia, – paklaustas ar Vilniaus krepšininkai dar švenčia, sakė A.Butkevičius. – Man pačiam jau baigėsi.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
Lukas Balandis / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
VIDEO: PIKENROLAS: G.Žibėnas ir A.Butkevičius – apie titulą, šventę, meilę ir neapykantą „Rytui“ bei ateitį

Metų treneris: Giedrius Žibėnas (Vilniaus „Rytas“). „Pirmiausia norėčiau padėkoti visiems LKL treneriams, iš jūsų daug išmokau būdamas jaunas specialistas. Taip pat dėkoju Georgios Dedas, Gustas Maskoliūnas – bus garbė toliau dirbti viename ofise“, – varžovams ir savo asistentams dėkojo G.Žibėnas, taip pat nusilenkęs ir klubo vadovams už 2020-2021 m. sezono viduryje parodytą pasitikėjimą.

O labiausiai jis dėkojo savo žmonai Ingridai. „Ji mane labiausiai palaikė ne tik pergalėse, bet ir per pralaimėjimus, suprato ir prisitaikė prie mūsų keisto grafiko“, – sakė G.Žibėnas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

Geriausių žaidėjų penketas: Lukas Lekavičius („Žalgiris“), Jonathanas Elmore'as („Šiauliai-7bet“), Arnas Butkevičius (Vilniaus „Rytas“), Gediminas Orelikas („Lietkabelis“), Ivanas Buva („Rytas“).

Metų organizacija. Ja pripažintas Panevėžio „Lietkabelis“. „Didžiausi nuopelnai Martyno“, – žodį klubo direktoriui Martynui Purliui perdavė Panevėžio klubo savininkas Alvydas Bieliauskas.

„Kaip sako Paulius Jankūnas, organizacijos sėkmė priklauso, ar įkrito kamuolys į krepšį, ar ne. Tai mūsų žaidėjų ir trenerių nuopelnas“, – sakė M.Purlys.

Geriausias teisėjas. Juo tapęs Gytis Vilius dėkojo kolegoms, rungtynių inspektoriams, žaidėjams ir treneriams. „Kartais paklausote, o kartais paspaudžiate, bet tai duoda mums naudos“, – sakė G.Vilius.

Jautriausia akimirka. Vaizdo įrašai ir kitų krepšinio žmonių (Jono Mačiulio, brolių Lavrinovičių, Tautvydo Sabonio, Juozo Petkevičiaus ir kitų) apie Paulių Jankūną, kuris šiemet baigė savo įspūdingą karjerą LKL.

„Gal esminis skirtumas, kad nebesu veteranas. Savo profesijoje buvau veteranas, o dabar tiesiog vidutinio amžiaus vyras“, – juokavo P.Jankūnas, paklaustas kaip praėjo pirmoji savaitė baigus krepšininko kelią.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Paulius Jankūnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Paulius Jankūnas

Gražiausias metimas. Šią nominaciją laimėjo Edvinas Šeškus, kurio tritaškis paskutinę sekundę atnešė pergalę Jonavos komandai rungtynėse su „Neptūnu“.

„Turėčiau padėkoti treneriui už nubraižytą derinį, bet iš tiesų tai buvo tik trečias variantas, tad dėkoju Juanui Palaciosui, kad jis nepasirinko kitų dviejų“, – juokėsi E.Šeškus.

Gražiausias perdavimas. Jį atliko „Šiaulių“ gynėjas Donatas Sabeckis. „Ačiū centrams, kad jie pagauna mano perdavimus“, – sakė D.Sabeckis.

Gražiausias blokas. Šią nominaciją laimėjo Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Joshas Nebo. „Yra buvę atletiškų žaidėjų, bet jis kažkas ypatinga. Būdavo įdomu žiūrėti, kai sezono pradžioje varžovai tiesiog bijodavo per jį mesti“, – sakė už namo jau išvykusį amerikietį prizą atsiėmęs „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Gražiausias dėjimas į krepšį. Penki pretendentai buvo atrinkti, o nominaciją laimėjo „Šiaulių“ puolėjas Martynas Varnas, įkrovęs kamuolį persisukęs ore, nepaisant varžovo J.Palacioso pražangos.

„Tikėkimės, kad tokių dėjimų dar bus“, – sakė už M.Varną prizą paėmęs Šiaulių komandos vadovas Donatas Slanina.

Geriausiai besiginantis žaidėjas. Juo tapo „Lietkabelio“ puolėjas Vytenis Lipkevičius. „Manau, kad tikrai yra geriau besiginančių“, – sakė V.Lipkevičius, pridūręs, kad pats balsuotų už komandos draugą Panagiotį Kalaitzakį.

O jei iš „Ryto“ komandos? „Tas žmogus pats žino“, – nusijuokė V.Lipkevičius, veikiausiai galvodamas apie Arną Butkevičių.

Metų proveržis. Šis titulas atiteko Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjui Panagiočiui Kalaitzakiui. Graikas ceremonijoje nedalyvavo, tad už jį prizą atsiėmė Panevėžio komandos kapitonas V.Lipkevičius.

MVP. Reguliariojo sezono naudingiausiu žaidėju oficialiai paskelbtas Vilniaus „Ryto“ vidurio puolėjas Ivanas Buva. Kroatas rinko po 18,4 naudingumo balus – daugiausiai iš visų žaidėjų.

Sakydamas padėkos kalbą I.Buva susigraudino, nes teigė, kad dabar geras metas prisiminti neseniai mirusį draugą Steveną Jelovacą – buvusį „Ryto“ žaidėją iš Serbijos.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Ivanas Buva
Lukas Balandis / BNS nuotr./Ivanas Buva

Metų projektas. Šį prizą gavo LKL transliacijoms dirbęs jaunasis talentingas reporteris Aistis Michailovskis.

LKL akademijos MVP: Indrė Cibulskaitė.

Sveikinimo žodis. LKL prezidentas Remigijus Milašius pasidžiaugė, kad po trejų metų vėl gali užlipti ant scenos ir po ilgai trukusios pandemijos galima buvo džiaugtis intriguojančiu krepšiniu, už kurį visiems ir dėkojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas