Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
02 16

Aukštyn kilti pasiruošęs Deividas Sirvydis: „Stačia galva į NBA tikrai nebenerčiau“

Europos taurėje rekordinį pasiekimą užfiksavęs Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ žaidėjas Deividas Sirvydis nutildė visus skeptikus bei jaučiasi pasiruošęs kilti į aukštesnį lygį. 15min portale – išsamus ir atviras pokalbis su bene didžiausiu šio sezono Lietuvos krepšinio šviesuliu.

Trejus metus NBA aplinkoje praleidęs Deividas Sirvydis skambiai sugrįžo į Lietuvos krepšinio padangę.

Pradžioje vilnietis triukšmavo rezervinėje Lietuvos rinktinėje, išsikovojęs vietą Kazio Maksvyčio komandoje pasaulio pirmenybėse Filipinuose, o sėkmingą žaidimą 23-ejų metų kairiarankis krepšininkas pratęsė ir klubiniame sezone.

Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“ atstovaujantis D.Sirvydis tapo rezultatyviausiu Europos taurės sezono krepšininku (vid. 18,9 tšk.) bei užfiksavo aukščiausią rezultatyvumo vidurkį antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre tarp visų lietuvių krepšininkų istorijoje, į antrą vietą nustūmęs Rimanto Kaukėno benefisą 2003–2004 metų sezone (vid. 18,8 tšk.) atstovaujant Bonos „Telekom Baskets“.

Galingas D.Sirvydžio žaidimas staigiai pakeitė ir sirgalių nuomonę apie jį Lietuvoje – iš nemėgstamo Deivis tapo mylimu. Geriausio Lietuvos metų krepšininko rinkimuose jis užėmė net ketvirtą vietą, į priekį užleidęs tik du NBA bokštus Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį bei naudingiausią Eurolygos lietuvį Tadą Sedekerskį.

„Žmonių nuomonė apie mane tikriausiai pasikeitė, – 15min sakė Deividas Sirvydis. – Jau apkalbėta tema, bet esu minėjęs, kad daugelis buvo susidarę nuomonę apie mane, nors neseka ir nežiūri G lygos. Jie žiūri tik statistiką. Dabar žmonės turėjo galimybę pasižiūrėti, kaip aš iš tikrųjų žaidžiu ir atrodau. Manau, kad tai davė postūmį link geresnių atsiliepimų apie mane ir palaikymo man. Blogi komentarai būdavo iš žmonių, kurie man linkėdavo blogo, o dabar, kai man sekasi neblogai ir viskas yra džiugu, geri komentarai yra iš tų, kurie man visada norėjo gero, palaikė, palaiko ir palaikys. Tokios yra dvi šios situacijos pusės. Aš džiaugiuosi, kad bendras žmonių požiūris apie mane pagerėjo.

Tikrai malonu ir džiugu, bet stengiuosi to nesureikšminti, nes geras rungtynes gali pakeisti blogesnės. Negaliu užmigti ant laurų ir gerų žodžių. Padėkoju tiems, kam spėju – man svarbiausia yra šeima ir draugai, o toliau einu ir žaidžiu, stengiuosi būti geriausia savo versija.“

LKL.LT/Deividas Sirvydis
LKL.LT/Deividas Sirvydis

Per 31 minutę ant Europos taurės parketo D.Sirvydis realizuodavo 61,4 proc. dvitaškių, 42,3 proc. tritaškių, 83,1 proc. baudų metimų, atkovodavo po 4,4 kamuolio, atlikdavo po 2,6 rezultatyvaus perdavimo, klysdavo po 3,2 karto ir surinkdavo po 17,8 naudingumo balo.

Nenado Čanako auklėtinis jau daugybę kartų sprogo pelnytų taškų fanfaromis – Breso Buržo JL komandai jis atskaičiavo 27 taškus, į Klužo Napokos U-BT krepšį įmetė 29, Europos taurės titulą ginančiai Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“ atriekė 31 tašką.

Savame kieme nuo D.Sirvydžio labiausiai kentėjo Vilniaus „Wolves“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos – prieš jas vilnietis pelnė atitinkamai 25 ir 34 taškus.

„Viską, – paklaustas, ką dar norėtų pagerinti savo žaidime, 15min šyptelėjęs atsakė D.Sirvydis. – Pagrindas būtų žaidimas su kamuoliu ir „du prieš du“ gerinimas. Jei noriu eiti į aukštesnį lygį, tai yra svarbu. Kitas dalykas, kaip ir sakė treneris N.Čanakas, yra mano gynyba ir koncentracija joje. Pasižiūriu rungtynių įrašą ir pagalvoju, ką aš čia dariau... Manau, kad mano gynyba yra pagerėjusi, bet pasitaiko koncentracijos stokos, kažkur kažką pramiegu ar pavėluoju. Galbūt tai atsispindi mano minutėse ir nuovargyje.“

„Betsafe-LKL“ nuotr./Deividas Sirvydis
„Betsafe-LKL“ nuotr./Deividas Sirvydis

Jau artėjantį savaitgalį D.Sirvydis su „7bet-Lietkabelis“ stos į kovą Nemuno saloje dėl Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) trofėjaus.

Septynis kartus iš eilės prizinę vietą šiame turnyre užėmę panevėžiečiai pusfinalyje susitiks su pirmąja D.Sirvydžio komanda Vilniaus „Rytu“, su kuria krepšininkas išsiskyrė pakankamai skaudžiai prieš išvykdamas į NBA.

„Papildomos motyvacijos žaisti prieš „Rytą“ nėra. Esu apie tai pagalvojęs, bet iškart save nuraminau, kad principų nėra. Tiesiog eilinis varžovas, – 15min sakė D.Sirvydis. – Vienintelė motyvacija yra ta, kad „Rytas“ stovi aukščiau nei mes „Betsafe-LKL“ turnyrinėje lentelėje. Daugiau neturiu ką įrodyti, tiesiog eisiu į aikštelę siekdamas pergalės.“

15min portale – pokalbis su D.Sirvydžiu apie nesėkmingą „Lietkabelio“ sezoną Europoje, rezultatyviausio žaidėjo pasiekimą, išplėstą puolimo arsenalą, artėjantį KMT, buvusių „Ryto“ talentų karjeras, norą šokti į aukštesnį lygį, sirgalių peršamą Kauno „Žalgirį“ ir ramybę dėl NBA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius