Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 11

Austriškas „šnicelis“ Jakobas Poeltlas talentu nusileidžia tik Jonui Valančiūnui

Austrijos rinktinė į Lietuvą žaisti draugiškų rungtynių atvyksta su krepšininku, kuris pateks į savo šalies krepšinio istoriją – Jakobu Poeltlu. Niekas neabejoja, kad šis jaunuolis jau greitai pravers stipriausios pasaulio krepšinio lygos duris. „Šnicelis“ taps pirmuoju Austrijos krepšininku NBA. Jam, kaip ir Domantui Saboniui, tik 19 metų, o talentu jis nusileidžia tik mūsų didžiausiai krepšinio žvaigždei Jonui Valančiūnui.
Jakobas Poeltlas
Jakobas Poeltlas / „Twitter“ nuotr.
Rungtynės Data Laikas Vieta
Lietuva – Austrija 08-12 19:30 Kėdainiai

Jakobas Poeltlas praėjusį sezoną NCAA lygoje vidutiniškai pelnė po 9 taškus, atkovojo po 7 kamuolius, blokavo po du varžovų metimus ir Jutos universiteto komandai padėjo pasiekti geriausiųjų lygos 16-uką pirmą kartą per pastaruosius 10 metų. 

Apie šį krepšininką ėmė rašyti garsiausi JAV leidiniai. Jau dabar įtakingasis „Sports Illustrated“ šiam jaunuoliui žada 11-ąjį šaukimą kitų metų NBA naujokų biržoje.

Jeigu taip nutiks, Lietuva galės pasigirti tik Jonu Valančiūnu, kuris buvo pašauktas penktu numeriu, visi kiti „krepšinio šalies“ talentai į NBA lygą buvo pakviesti gerokai vėlesniais šaukimais. 

„Twitter“ nuotr./Jakobas Poeltlas
„Twitter“ nuotr./Jakobas Poeltlas

J.Poeltlo atsiradimas tapo didele staigmena NCAA lygoje. 2013-aisiais metais jis dalyvavo jaunių iki 18-os metų Europos krepšinio čempionate ir buvo išrinktas į antrąją simbolinę geriausių pirmenybių žaidėjų rinktinę. 

„Iki įvairių Europos čempionatų aš negalvojau apie universitetą, – „USA Today“ po sėkmingo sezono kalbėjo J.Poeltlas. – Galvojau, kad vyksiu žaisti į kokį nors Europos klubą. Apie universitetą visai negalvojau, nes net neturėjau tokių pasiūlymų. Tačiau kai pradėjau daugiau apie tai mąstyti, ši mintis man vis labiau patiko.“

NBA skautai surenka nesuskaičiuojamą kiekį informacijos apie talentingiausius jaunuosius pasaulio krepšininkus, tačiau šį vaikiną gyvai stebėjo tik du NCAA treneriai, kurie nepatingėjo nukakti 9000 kilometrų ir asmeniškai pamatyti „šnicelį“. Taip dažnai šis krepšininkas yra vadinamas aistruolių, nes Austrija visame pasaulyje garsėja šiuo savo firminiu patiekalu. 

Vienas šių trenerių buvo Jutos universiteto strategas Larry'is Krystkowiakas. 

„Twitter“ nuotr./Jakobas Poeltlas
„Twitter“ nuotr./Jakobas Poeltlas

„Tai man reiškė daug. Tai buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl aš atvykau čia, – JAV žurnalistams kalbėjo J.Poeltlas. – Tai pakankamai ilgas skrydis. Supratau, kad jie tikrai manimi domisi ir manimi pasirūpins.“

Dar 2013–2014 metų sezoną krepšininkas žaidė šalies pirmenybėse ir gynė Traiskircheno „Arkadia Lions“ komandos garbę. 

Praėjusį sezą jis debiutavo Amerikos studentų lygoje ir iškart tapo Jutos universiteto starto penketo žaidėju. Debiutinėse rungtynėse vaikis pelnė 18 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. NBA naujokų biržos specialistai neabejoja, kad jau kitais metais J.Poeltlas pravers NBA lygos duris, nes niekas nenorės laukti ilgiau ir rizikuoti.  

Tačiau Jutos treneris tikisi, kad šis žaidėjas liks tobulėti universitete. 

„Twitter“ nuotr./Jakobas Poeltlas
„Twitter“ nuotr./Jakobas Poeltlas

„Aš manau, kad praverdamas NBA lygos duris tu tikrai tam turi būti pasiruošęs, – kalbėjo Jutos universiteto treneris L.Krystkowiakas. – Jakobas tik pradėjo čia žaisti ir todėl kelia tokią sumaištį tarp NBA komandų. Jie pasirengę jam mokėti pinigus ir auginti toliau. Mano argumentas, tiksliau net ne argumentas, o faktas, kad jis geriau tobulės čia. Jis, be jokios, abejonės gali būti vienas geriausių krepšininkų šalyje.“ 

J.Poeltlas yra vertinamas už žaidimą abiejose aikštės pusėse. Daugelis krepšinio specialistų išskiria krepšininko gebėjimą žaisti techniškai, nors jis yra 213 cm ūgio. J.Poeltlo tėvai buvo Austrijos tinklinio rinktinės nariai. Jis gavo sportininkų genus. Todėl nenuostabu, kad daugelis pabrėžia krepšininko greitį ir labai gerą kojų darbą.

Austrija dar niekada neturėjo žaidėjo NBA lygoje ir tai jau yra didžiulis J.Poeltlo išskirtinumas. Bet tai ne vienintelė priežastis, kodėl šį žaidėją bus įdomu stebėti neatsižvelgiant į rezultatą švieslentėje Kėdainių arenoje. 

„Twitter“ nuotr./Jakobas Poeltlas ir Vilas Ferelas
„Twitter“ nuotr./Jakobas Poeltlas ir Vilas Ferelas

J.Poeltlas turi išskirtinę charizmą ir gerą humoro jausmą. Jis nevengia pasijuokti ir iš savęs.

Krepšininkas lyginamas su amerikiečių aktoriumi Willu Ferrellu, Ivanu Drago iš filmo „Rokis“, su vėžliukais nindzėmis ir kitais personažais. 

NCAA lygoje vykusios kovo beprotybės metu jis tapo vienu labiausiai aptariamų lygos krepšininkų socialiniuose tinkluose.   

Krepšinį mylintys Lietuvos aistruoliai turi unikalią progą pamatyti vaikiną, kuris taps didele istorija savo šalyje ir žais NBA. Belieka tikėtis, kad J.Poeltlo žaidimas Kėdainiuose prieš Lietuvos rintkinės bokštus bus toks pat geras kaip ir austriškas šnicelis. 

VIDEO: Runnin' Utes read funny tweets about their NCAA win

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas