Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 23

Ąžuolas Tubelis apie NBA svajonę: „Tikiu, kad šias duris dar praversiu“

Jei užsidaro durys, atsiveria langas. Galingai Klaipėdos „Neptūno“ ekipoje debiutavęs talentingasis Ąžuolas Tubelis viliasi ateityje išpildyti NBA svajonę, net jei pirmuoju bandymu už „Philadelphia 76ers“ pasiūlyto šiaudo užsikabinti jam nepavyko.

„Žaisti „Betsafe-LKL“ yra šioks toks pasiekimas. Žiūrėdavau Vilniuje, kai žaisdavo „Rytas“. Sunku ir keista patikėti, kad ir man reikia čia žaisti. Jau esu debiutavęs, bet nesu turėjęs didelio vaidmens, kaip „Neptūno“ klube“, – oficialiam Klaipėdos „Neptūno“ tinklalapiui sakė Ąžuolas Tubelis.

Perspektyvusis lietuvis sudarė trejų metų su Vilniaus „Rytu“, tačiau nuomos pagrindais šį sezoną užbaigs Klaipėdoje.

21-erių metų 208 cm ūgio krepšininkas jau spėjo galingai prisistatyti uostamiesčio ekipos sirgaliams.

Pirmosiose Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) rungtynėse prieš „Gargždų“ ekipą jis per 19 minučių pelnė 14 taškų, atkovojo 5 kamuolius, blokavo 2 metimus ir surinko 20 efektyvumo balo.

„Betsafe-LKL“ akistatoje su Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ – 18 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, 4 blokuoti metimai ir 29 naudingumo balų rodiklis.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis
„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis

Ą.Tubeliui buvo keista stebėti „Neptūno“ mačą su „Rytu“ sostinėje, kai iš JAV grįžęs aukštaūgis dar nebuvo registruotas rungtynėms.

„Keista buvo, bet palaikiau savo komandą „Neptūną“, – sakė Ą.Tubelis. – Nors priklausau „Rytui“, bet žaidžiu Klaipėdoje, tad nematau jokių pasiteisinimų kodėl turėčiau palaikyti „Rytą“. Aš 100 proc. palaikau savo komandą. Buvo keista, bet rungtynės buvo geros ir norėjau, kad „Rytas" pralaimėtų (šypteli).“

Pastaruosius trejus metus Ą.Tubelis praleido Amerikoje – pirmiausia jis žaidė NCAA komandoje „Arizona Wildcats“, o vėliau nesėkmingai bandė užsikabinti už NBA šiaudo „Philadelphia 76ers“ klube.

„Amerikoje ir koledže yra visai kitas žaidimo stilius, kitos taisyklės. Ir gyvenimas ten kitoks, kai tik atvažiavau, viskas buvo kaip filme. Atvažiavau į Arizoną per COVID-19, tai per pirmuosius metus visko patirti negalėjau, bet antrajame sezone jau ir paskaitos buvo gyvos, ir su komanda visur dalyvavome, – pasakojo Ą.Tubelis. – Krepšinio aikštelėje įgijau labai daug patirties, individualiai daug ką pagerinau. Su komanda gerai žaidėme visus trejus metus.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ąžuolas Tubelis („Philadelphia 76ers“) – 508 tūkst. JAV dolerių
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ąžuolas Tubelis („Philadelphia 76ers“) – 508 tūkst. JAV dolerių

Lietuviui įsiminė laikotarpis Filadelfijos klube bei grumtynės su praėjusio sezono NBA MVP Joeliu Embiidu.

„Turėjau šansą sportuoti su NBA komanda. Įgijau daug patirties – fiziškumas, kitokie greičiai. Tikrai įsitikinau, jog NBA yra viena stipriausių lygų pasaulyje. Pagal talentą – vienareikšmiškai stipriausia lyga. Man teko stumdytis su Joeliu Embiidu, ne veltui praėjusio sezono MVP. Tuo ir aš įsitikinau. Labai smagu buvo bendrauti su NBA žaidėjais. Jie – paprasti žmonės. Patirties gavau ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų“, – sakė Ą.Tubelis.

VIDEO: Ąžuolas Tubelis: „Stengsiuosi padėti komandai iškovoti kuo daugiau pergalių”

„Ryto“ sistemos auklėtinis neslepia, jog yra užsibrėžęs tikslą išsikovoti vietą po NBA saule.

„Manau, kiekvienas jaunas krepšininkas apie tai svajoja, – sakė Ą.Tubelis. – Tai yra pasiekiama, bet labai sunkiai. Turi dirbti. Amerikoje įsitikinau, jog visi individualiai dirba tiek prieš treniruotes, tiek po jų. Galvoju, kad mano darbas man vos nepravėrė NBA durų. Aš sau kartoju nenustoti dirbti ir neklausyti pašalinių. Viskas pasiekiama. Nepavyko durų praverti pro vieną pusę, bet tikiu, kad pavyks pro kitą.“

PIKENROLO KLUBAS: derinys „nosis“ rinktinėje, blogas L.Kleizos įprotis ir kodėl „11“?
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
MicrosoftTeams-image (34)

Ką Ą.Tubelis norėtų patobulinti savajame žaidime?

„Noriu pagerinti viską po truputį. Krepšinis yra sportas, kai visada ir visur gali tobulėti. Nėra žaidėjų, kurie yra viską išmokę. Tikrai turiu dar daug ką išmokti. Žinoma, visi kalba apie mano tritaškį metimą. Kai niekas nemato, aš tikrai įmetu ir pataikau“, – teigė „Neptūno“ aukštaūgis.

Krepšininkas gerai pažįsta ir Klaipėdos ekipos vairininką Mindaugą Brazį, kadangi šis specialistas per Ą.Tubelio laikotarpį „Ryte“ buvo Dainiaus Adomaičio asistentas.

„Mane kažkiek šis treneris jau yra pačiupinėjęs. Buvau jaunas žaidėjas ir dar nelabai geras, – juokdamasis sakė Ą.Tubelis. – Apie lūkesčius nekalbėjome, visi galvoja, kad aš Klaipėdoje siausiu, bet viską reikia daryti po truputį, žingsnis po žingsnio – įsitvirtinti lygoje, įsiminti derinius, kuriais „Neptūnas“ žaidžia. Manau, kad viskas bus gerai.“

VIDEO: PIKENROLAS: į Luką atsigręžęs „Žalgiris“, kova dėl Vilniaus ir kosminis Sabas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas