Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 04

„B Tribūnos“ pozicija: norintys sutikti plojimais A.Butkevičių – nelaukiami

Jau sekmadienį pirmą kartą šį sezoną ietis surems Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ klubai, o vienam krepšininkui ši akistata bus ypatinga. Pirmą kartą prieš ilgametį savo klubą žais buvęs jos kapitonas Arnas Butkevičius, tačiau šilto sutikimo, priešingai nei spėliota, klaipėdietis Vilniuje nesulauks.

Nuo 2017 m. gruodžio iki 2022 m. vasaros „Rytui“ atstovavęs A.Butkevičius tapo vienu pagrindinių sostinės klubo veidų, o savo etapą Vilniuje užbaigė didžiausiu karjeros laimėjimu, kai tapo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionu.

Vis dėlto iš karto po to jis pasirinko priimti „Žalgirio“ pasiūlymą ir perėjo į didžiausių „Ryto“ priešų pusę.

Skambiais pareiškimais nepagarsėjęs A.Butkevičius greitai užsitarnavo žaliai baltų sirgalių meilę, bet daugelis manė, kad jos jis neprarado ir iš „Ryto“ sirgalių.

Tačiau panašu, kad tai buvo netiesa. Ištikimiausi „Ryto“ aistruoliai „B Tribūna“ feisbuke pranešė, kad neketina šiltai sutikti buvusio komandos kapitono, iškeitusio Vilnių į Kauną, o aistruoliai, norintys „mūsų sektoriuje plojimais pasitikti Arną, nebus laukiami“.

Pateikiame visą „B Tribūnos“ įrašą, kuriame aiškinamos to priežastys (kalba netaisyta).

„Tai bus, ko gero, kontraversiškiausias pastarojo laiko postas mūsų paskyroje, tačiau norime pasisakyti ne tik dėl jaučiamos pareigos, bet ir matant visą sukurtą burbulą nuo pat perėjimo pradžios.

Mūsų visa bendruomenės veikla yra grįsta ideologija, kurioje Ryto klubas ir JBR spalvos yra viskas. Ir joks žaidėjas niekada nebus aukščiau jų. Galime prisiminti anglų posakį atėjusį iš futbolo: „Užrašas ant marškinėlių priekio yra svarbesnis už pavardę ant nugaros.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FIBA Čempionų lyga: „Rytas“ – „Peristeri“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FIBA Čempionų lyga: „Rytas“ – „Peristeri“

Turbūt iškart supratote, kad visa tai apie Arno perėjimą. Visi žinojome, jog tai krepšininkas – profesionalas, puikiai atlikęs savo darbą Vilniuje, ką visada pabrėždavo komandos treneriai ar komandos draugai, tačiau neturintis didelių emocinių ryšių su Ryto spalvomis.

Vis tik, nei skambių frazių apie klubą ar sirgalius nėra pasakyta, nei aktyvesnio bendravimo kaip su Mareku ar Antanu B Tribūna nėra turėjusi. Pats perėjimas tikrai nebuvo netikėtas ar stebinantis, bet daug labiau stebino ir erzino kas vyko po to.

Iš savo pusės norime pabrėžti, jog titulų gali būti kiek nori, o krepšininkas gali būti ypatingai geras, tačiau „lengvas ir savaime suprantamas sprendimas“ pereiti į didžiausio priešo stovyklą jokiais būdais nėra legendos statuso ar pagarbos vertas poelgis.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Arnas Butkevičius

Istorijoje nė vienas Žalgirio žaidėjas Ryto fanų nebuvo sutiktas plojimais. Tai yra nepagarba kiekvienam fanui atiduodančiam visą save šiam klubui. Iš mūsų to nebus.

Kiekvienas gali turėti savo nuomonę ir išreikšti padėkas rinktinėje ar asmeniškai, tačiau mūsų sektoriuje plojimais norintys pasitikti Arną nebus laukiami.

Garbė buvo žaisti už Rytą, laimėti LKL ir būti brangiausiai apmokamu klubo žaidėju. Dabar Arnas bus sutiktas kaip ir visi Žalgirio žaidėjai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas