Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 26

Baltijos čempionate – sunki „Kibirkšties-MRU“ pergalė

Vilniaus „Kibirkštis-MRU“ iškovojo sunkią pergalę „Douglas Baltijos čempionate“. Gitauto Kievino ir Sandros Linkevičienės komanda rezultatu 74:71 (18:12; 16:25; 18:11; 22:23) nugalėjo Rygos Stradinio universitetą.
Vilniaus „Kibirkštis-MRU“
Vilniaus „Kibirkštis-MRU“ / nuotr. Vainiaus Sodeikos

Rungtynių pradžia buvo palankesnė sostinės klubui. „Kibirkštis-MRU“ laikėsi plano, išlaikė koncentraciją ir per pusę kėlinio įgijo 11 taškų persvarą (14:3).

Tačiau varžovėms pavyko įvelti vilnietes į chaosą ir išmušti iš savo žaidimo ritmo. „Kibirkštis-MRU“ į ilgąją pertrauką išėjo turėdamos 3 taškų deficitą (34:37).

Antroje rungtynių pusėje įtampa augo. Abiejų komandų treneriai už emocijų nevaldymą buvo nubausti techninėmis pražangomis. Sužaidus 3 ketvirtojo ketvirčio minutes, po taiklaus K.Kazočiūnaitės tolimo šūvio vilnietės įgijo trapią 5 taškų persvarą (55:50).

Po kelių minučių Kazočiūnaitė ir Šulskė smeigė dar du tritaškius paeiliui ir privertė varžovių trenerį M.Rožlapą sukviesti savo komandą į pasitarimą. Likus žaisti 4 minutes lietuvės pranašumą padidino iki 9 taškų (66:57).

Tačiau per 50 sekundžių RSU ekipa surengė spurtą 7:0, ištirpdė 9 taškų pranašumą ir privertė „Kibirkšties-MRU“ strategus stabdyti žaidimą.

Po minutės pertraukėlės įtampa nedingo, varžovės surengė greitą ataką, tačiau G.Šulskė atsakė tolimu metimu (69:68). Eglė Zabotkaitė pridėjo dar vieną trijų taškų vertės metimą ir likus žaisti 37 sekundes dar labiau sukomplikavo varžovių situaciją (72:68).

Per likusį laiką oponentės neišsigelbėjo ir „Kibirkštis-MRU“ šventė pergalę 74:71.

Rezultatyviausia nugalėtojų gretose buvo K.Kazočiūnaitė, kuri per 33 minutes pelnė 22 taškus, atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą ir surinko 27 naudingumo balus.

„Kibirkštis-MRU“: K.Kazočiūnaitė 22, G.Šulskė 12, C.Droguet 10 (5 atk. kam.), E.Zabotkaitė ir L.Sakevičiūtė (6 atk. kam., 7 rez. perd.) po 8.

RSU: M.Mote 21, M.Leimane 13, J.Harčenko 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas