Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Barcelona“ žinia: kontraktas su Roku Jokubaičiu nutrauktas

„Barcelona“ klubas oficialiai paskelbė, kad nutarta nutraukti sutartį su Lietuvos krepšininku Roku Jokubaičiu, kuris komandoje žaidė tris sezonus.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / ZUMAPRESS.com nuotr.

Roko Jokubaičio kontraktas su „Barcelona“ galiojo dar vienerius metus, bet 23 metų gynėjas nebeliks Katalonijos komandoje.

Apie tai antradienį paskelbė „Barcelona“ klubas, per savo puslapį pareiškęs: „Moltes grazcies, Rokas“ (Didelis ačiū, Rokai).

„Rokas Jokubaitis netęs karjeros „Barcelona“ klube per 2024-2025 m. sezoną, – rašoma Katalonijos klubo pareiškime. – „Barcelona“ ir Lietuvos krepšininkas priėmė susitarimą nutraukti bendradarbiavimą, kuris buvo numatytas iki 2025 metų birželio 30 dienos.

Klubas dėkoja jam už pastangas išspręsti situaciją konstruktyviai, o taip pat dėkoja jam už požiūrį per šiuos trejus metus bei linki jam geriausios sėkmės tiek asmeniškai, tiek profesionalioje karjeroje.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis

Pastaruoju metu R.Jokubaitis atstovavo Lietuvos rinktinei olimpiniame atrankos turnyre Puerto Rike, o po jo iškeliavo į NBA vasaros lygos varžybas, kur atstovavo „New York Knicks“ komandai.

Niujorko komandai, kuri yra pašaukusi Roką NBA naujokų biržoje 2021 metais 34-uoju šaukimu, šį mėnesį vykusioje Vasaros lygoje jis pelnė po 9,8 taško ir po 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Vasaros rinkoje pastarosiomis savaitėmis girdėjosi pranešimai apie Kauno „Žalgirio“ bandymus susigrąžinti įžaidėją, kuris žaidė Kaune iki 2021 metų, o pastarosiomis dienomis Izraelio spaudoje pasigirdo žinia, kad į kovą dėl R.Jokubaičio rimtai įsitraukė Tel Avivo „Maccabi“.

Suprasti akimirksniu

  • Rokas Jokubaitis atstovavo „Barcelona“ klubui nuo 2021 metų, kai paskui trenerį Šarūną Jasikevičių išvyko į Kataloniją po kelerių metų Kauno „Žalgiryje“.
  • „Barcelona“ gretose R.Jokubaitis praėjusį sezoną pelnė po 5,3 taško ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo per Eurolygos varžybas. Jo rodikliai ir vaidmuo ekipoje kiek sumenko dėl konkurencijos su kitais įžaidėjais: Tomašu Satoransky ir Ricky Rubio.
  • Iš viso per tris sezonus Barselonoje jis sužaidė 244 rungtynes – iš jų 116 Ispanijos lygoje, 112 Eurolygoje, 7 Karaliaus taurės turnyre, 5 Supertaurės varžybose ir 4 Katalonijos lygos taurės varžybose.
  • Po pirmo sezono Barselonos ekipoje R.Jokubaitis buvo išrinktas geriausiu jaunuoju Eurolygos krepšininku.
  • Barselonos klubui lietuvis padėjo laimėti Ispanijos čempionų titulą (2023 m.), Karaliaus taurę (2022 m.), dvi Katalonijos lygos taures (2022 ir 2023 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas