Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 03

Be dviejų išvarytų krepšininkų likę 18-mečiai pratęsime nusileido rusams

Apmaudžiai po pratęsimo Europos 18-mečių čempionato ketvirtfinalyje kritusi Tomo Gaidamavičiaus kariauna gavo dar vieną skaudų dūrį – ketvirtajame kėlinyje iššvaistė dviženklį deficitą, prarado savo lyderį Ąžuolą Tubelį ir po pratęsimo 91:95 (25:18, 19:23, 18:17, 17:21, 12:16) nusileido Rusijai.
Ąžuolas Tubelis ir Laurynas Vaištaras buvo išvaryti iš aikštės
Ąžuolas Tubelis ir Laurynas Vaištaras buvo išvaryti iš aikštės / FIBA nuotr.

Rungtynes užtikrinčiau pradėjo lietuviai, kurie skirtingai nei dvikovoje su graikais, greitai užsitaisė savo taikiklius ir vien per pirmas 10 minučių pelnė 25 taškus, susikurdami septynių taškų persvarą.

Antrajame kėlinyje ir toliau vyravo aukštas rezultatyvumas, tačiau kiek geriau pataikyti sekėsi Rusijos 18-mečiams, kurie aptirpdė deficitą iki trijų taškų.

Po ilgosios pertraukos prasidėjo tikras nervų karas - laiminti komanda keitėsi beveik kiekvienoje atakoje. Iš pradžių trečiojo ketvirčio pabaigoje rusai įsiveržė į priekį keturiais taškais, tačiau penki Nojaus Pankratjevo taškai ir tolimas Ado Šimonio dūris vėl sugrąžino persvarą lietuviams.

Visos įdomybės prasidėjo ketvirtajame kėlinyje. Viso kėlinio metu pirmavo Lietuvos rinktinė, likus 6 minutėms iki rungtynių pabaigos pirmą kartą susikurdama dviženklę persvarą. Tačiau ir vėl pasikartojo panašus scenarijus kaip rungtynėse su Graikija.

Likus 11 sekundžių po Augusto Marčiulionio dvitaškio Lietuva pirmavo dviem taškais, tačiau ir vėl nesugebėjo apsiginti - rusai pakartotiniu bandymu įkrovė kamuolį iš viršaus ir išplėšė pratęsimą, kuriame neklydo nuo baudų metimo linijos ir iškovojo teisę žaisti dėl penktosios vietos.

Lietuviams tai dar vienas smūgis į paširdžius - tai antrosios rungtynės iš eilės, kuriose ketvirtojo kėlinio pabaigoje yra iššvaistoma persvara ir pralaimima per pratęsimą.

Rungtynės neapsiėjo ir be incidentų - dėl nesportinių ir techninių pražangų iš aikštės buvo išvaryti Laurynas Vaištaras ir rinktinės lyderis Ąžuolas Tubelis, žaidęs dar vienas solidžias rungtynes.

Lietuva U18: A.Marčiulionis 21, Ą.Tubelis 18 (16 atk. kam., 27 naud. bal.), L.Kreišmontas 9.

Rusija U18: S.Ruzhentsevas 21, F.Gafurovas 19, A.Chadovas 17.

VIDEO: U18 Europos krepšinio čempionatas: Lietuva – Rusija

Rungtynėse dėl septintos vietos Lietuvos 18-mečiai žais prieš Prancūziją arba Didžiąją Britaniją.

Lietuvos ir Rusijos 18-mečių rinktinės kovėsi ir grupės etape, o tuomet 74:60 stipresni buvo varžovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas