Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 21

Birštone – mįslingas R.Kurtinaičio ir M.Balčiūno pokalbis: „Viską reikia apsvarstyti“

Pirmoje antradienio pusėje atrėmęs žurnalistų klausimus „Krepšinio namuose“ vykusioje spaudos konferencijoje, generalinis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) sekretorius Mindaugas Balčiūnas po pietų išskubėjo į pietinę šalies dalį, kur pavakarę jo laukė susitikimas su Lietuvos krepšinio visuomenei puikiai pažįstamu treneriu Rimu Kurtinaičiu.

Po Vykdomojo komiteto (VK) posėdžio pastaruoju metu milžiniško dėmesio sulaukiantis kandidatas į prezidentus Mindaugas Balčiūnas spaudos konferecijoje pasidalino rezultatais, naujienomis bei atsakinėjo į žurnalistų klausimus, tarp kurių – ir Kazio Maksvyčio įpėdinio Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio poste paieškos.

Jau lapkričio pabaigoje nacionalinė rinktinė sužais dvejas žūtbūtines Europos čempionato atrankos rungtynes su Šiaurės Makedonija, kurios gali išspręsti mūsiškių likimą 2025-ųjų Senojo žemyno pirmenybėse.

Vis dar neaišku, kas rinktinei vadovaus mūšiuose su Balkanų krepšinio komanda.

„Manau, kad tos pačios pavardės yra tiek pas mus, tiek pas jus, – apie rinktinės vairininko paieškas spaudos konferencijoje sakė M.Balčiūnas. – Vyksta diskusijos, susitikimai. Sprendimas bus paruoštas, nepriimtas paskubomis. Darbas vyksta.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mindaugas Balčiūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mindaugas Balčiūnas

Vieša paslaptis, jog dabartinės LKF galvos jau turėjo pokalbius su Vilniaus „Ryto“ strategu Giedriumi Žibėnu ir „San Antonio Spurs“ asistento poziciją palikusiu Dariumi Songaila, o antradienį galimą vadovavimą rinktinei M.Balčiūnas aptarė ir su kritikos dabartinei krepšinio sistemai niekada nevengiančiu žarstyti Rimu Kurtinaičiu.

64-erių metų triskart Europos taurės nugalėtojas su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Maskvos srities „Chimki“ klubais į tėvynę su dabartine savo komanda Baku „Sabah“ sugrįžo antradienį bei apsistojo Birštone įsikūrusiame viešbutyje „Royal Spa Residence“.

Azerbaidžano čempionai tris savaites viešės Lietuvoje bei sužaisdami šūsnį rungtynių su mūsų šalies klubais ruošis FIBA Čempionų lygos atrankai, kuri rugsėjo viduryje vyks Antalijoje, Turkijoje.

Būtent keturiomis žvaigždutėmis vainikuoto „Royal Spa Residence“ viešbučio sporto bare „Žėrutė“ ir įvyko M.Balčiūno bei R.Kurtinaičio susitikimas, 15min informavo ir pokalbio nuotrauką atsiuntė portalo skaitytojas.

15min skaitytojo nuotrauka/Birštone – mįslingas Mindaugo Balčiūno ir Rimo Kurtinaičio susitikimas
15min skaitytojo nuotrauka/Birštone – mįslingas Mindaugo Balčiūno ir Rimo Kurtinaičio susitikimas

15min susisiekė su „Sabah“ klubo vairininku iš Kauno, kuris atskleidė mįslingo susitikimo Birštone šydą bei pasidalino galimybėmis perimti Lietuvos rinktinės vairą.

15min žiniomis, su R.Kurtinaičiu susitikimą organizuoti planuoja ir M.Balčiūno konkurentas LKF prezidento rinkimuose Robertas Javtokas, dar vakar sugrįžęs iš Kazachstano.

Jei dar praėjusio mėnesio pabaigoje savęs dirbančio per du postus Kurtis nematė, dabar tonas kiek sušvelnėjo. Tokio įvykio posūkio šalies krepšinio legenda kategoriškai nebeatmeta.

„Niekada nesakyk ne, – 15min sakė R.Kurtinaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?