Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 28

Bomba Alytuje: „Wolves“ atleido R.Kurtinaitį, jį keičia K.Kemzūra

Bomba Alytuje – rezultatais nepatenkintas pirmąjį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) žaidžiantis „Wolves“ klubas atleido Rimą Kurtinaitį ir susitarė su Kęstučiu Kemzūra, skelbia 15min šaltiniai.

Gedimino Žiemelio inicijuotas Alytaus „Wolves“ klubas šiuo metu su 16 pergalių ir 8 pralaimėjimais žengia trečioje „Betsafe-LKL“ vietoje.

Pirmadienį „vilkai“ namuose 94:63 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, bet prieš tai sekė pralaimėjimai 94:99 prieš Jonavos „CBet“ ir 82:85 prieš „Gargždus“.

62-ejų Rimas Kurtinaitis prie „vilkų“ vairo stovėjo nuo sezono starto, iki tol metus laiko buvęs be klubo, kai jam duris parodė Maskvos srities „Chimki“.

Po kurio laiko 15min patvirtino pats Alytaus „Wolves“ klubas, išsileidęs oficialų pranešimą:

„Dėkojame treneriui Rimui Kurtinaičiui už milžinišką indėlį mūsų komandai žengiant pirmuosius savo žingsnius. Būtent jis patikėjo mūsų projektu, drąsiai stojo prie komandos vairo praėjusią vasarą, prisidėjo prie komandos formavimo ir iškovojo pirmąsias klubo istorijoje pergales“, – kalbėjo „Wolves“ prezidentas Rimantas Kaukėnas.

„Negaliu nieko komentuoti“, – antradienį vidurdienį 15min žurnalistui Kęstui Rimkui sakė K.Kemzūra.

Vis dėlto 15min šaltiniai tvirtina, kad sprendimas jau yra priimtas, o susitarimas su K.Kemzūra – pasiektas.

„Džiaugiamės, kad prie mūsų prisijungė ir komandai nuo šiol vadovaus treneris Kęstutis Kemzūra. Iki sezono pabaigos likus porai mėnesių, perimti komandos vadovavimą nėra lengva, todėl ieškojome solidžią patirtį tiek klubiniame, tiek nacionalinių rinktinių lygmenyje sukaupusio krepšinio specialisto“, – „Wolves“ pranešime cituojamas klubo krepšinio operacijų vadovas Algimantas Bružas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra

52 metų K.Kemzūra pastaruoju metu dirbo Kazio Maksvyčio asistentu Lietuvos rinktinėje. K.Maksvyčiui dėl darbų „Žalgiryje“ negalint vadovauti per pasaulio čempionato atrankos langus, pastaruoju metu būtent K.Kemzūra finišavo stovėdamas prie nacionalinės komandos vairo, kai lietuviai užsitikrino bilietą į planetos pirmenybes Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje.

Pats buvęs krepšininkas K.Kemzūra jau du dešimtmečius darbuojasi treneriu.

Jo karjeros viršūnė buvo Lietuvos rinktinė, kuriai jis vadovavo 2010–2012 metais.

2010 metais K.Kemzūros vadovaujama ekipa žaidė puikiai, Lietuvos krepšininkai pirmą ir kol kas vienintelį kartą pasidabino pasaulio pirmenybių bronzos medaliais.

Karjeros pradžioje K.Kemzūra dirbo asistentu: iš pradžių Stambulo „Bešiktaš“, paskui Vilniaus „Ryte“, o vėliau sekė ilgas etapas darbuojantis Davido Blatto asistentu Sankt Peterburgo „Dinamo“, Trevizo „Benetton“ klubuose.

K.Kemzūra yra vadovavęs „Chimki“ klubui, Krasnodaro „Lokomotiv“, Gdynės „Prokom“, Nymburko ČEZ. Jis taip pat treniravo ir Latvijos bei Austrijos rinktines.

Pastaraisiais metais K.Kemzūra vėl dirbo asistentu Stambulo „Daruššafaka“ ir Pirėjo „Olympiakos“ klubuose, kur talkino D.Blatui, o šiam netekus posto Graikijos klube, 2019–2020 m. sezone vadovavo Pirėjo krepšininkams ir Eurolygoje.

2020–2021 m. sezoną krepšinio specialistas dirbo Izmiro „Petkim Spor“ vyr. treneriu, o praėjusį sezoną ir šį jo pagrindiniai darbai buvo Lietuvos rinktinėje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jau kitą sezoną Vilniuje žaisianti „Wolves“ komanda svajoja apie dalyvavimą Europos taurės ar FIBA Čempionų lygos rungtynėse, o vietas šiuose turnyruose garantuos pabaiga „Betsafe-LKL“ čempionate.

Kauno „Žalgiris“ turi Eurolygos A licenciją, o Vilniaus „Rytas“ yra susirišęs su Čempionų lyga. Vadinasi, likusias dvi vietas Europoje išsikovos po šių klubų galutinėje pozicijoje stovėsiančios komandos.

VIDEO: PIKENROLAS: kvailumo klinika Vilniuje ir milijono vertas „Žalgirio“ latvis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas