Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 07

Bosnį į plakatą įklijavęs A.Butkevičius: „Reikėjo atsilyginti už Domą“

Arnas Butkevičius Lietuvos rinktinėje yra vertinamas už savo gynybą, bet pagaliau jis pražydo ir puolime. Rezultatyviausią mačą rinktinėje sužaidęs klaipėdietis ne tik patempė savo šalies komandą sunkiu metu, bet ir atliko įspūdingą dėjimu pasibaigusį skrydį per bosnių rinktinės žaidėją.

Arnas Butkevičius iš viso šiame čempionate nebuvo pelnęs tiek taškų, kiek jų surinko žūtbūtinėje akistatoje su Bosnija ir Hercegovina.

Kauno „Žalgirio“ naujokas smeigė tris kertinius tritaškius ir iš viso pelnė 13 taškų (1/1 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.), kai prieš tai per keturis susitikimus buvo įmetęs 8.

Taip rezultatyviai jis viename iš didžiųjų rinktinių turnyrų dar nežaidė niekada. 2019 metais, kai debiutavo pasaulio čempionate, Arnas daugiausiai, 6 taškus, pelnė prieš Senegalą.

„Nežinau, ar karjeros (rungtynės), bet reikėjo man poros gerų epizodų, vis tiek jau buvau pradėjęs per daug galvoti. Džiaugiuosi, kad šiandien metimai įkrito, vienas kitas geresnis epizodas ir visai kitaip žaidžiasi krepšinis“, – po pergalės 87:70 džiaugėsi A.Butkevičius.

Būtent jis išjudino Lietuvos rinktinės puolimą svarbiu metu trečiajame kėlinyje, kai bosniai spurtavo 12:1 ir iš 22 taškų lietuvių persvaros paliko tik pusę (59:70).

Tada Arnas sumetė baudų metimus ir smeigė tritaškį, taip leisdamas Lietuvai lengviau kvėpuoti prieš ketvirtąjį kėlinį (75:59) ir galiausiai iškovoti pergalę.

„Labai geras mačas, reikėjo mums tos pergalės. Buvo įtampėlė jau atsiradusi, labai gera kažkiek tą nusimesti nuo savo pečių, nuo visos komandos pečių. Smagu“, – džiaugėsi puolėjas.

Ketvirtajame kėlinyje rungtynių klausimą jis uždarė ir įspūdingu epizodu. Domantui Saboniui nepavykus įkrauti per Miralemą Halilovičių, A.Butkevičius pirmas suskubo prie kamuolio ir įspūdingai dviem rankomis sugrūdo jį į krepšį per tą patį savo gynybiniu epizodu jau apsidžiaugusį bosnį.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arnas Butkevičius

„Mačiau, kažką Domui sakė, tai reikėjo atsilyginti. Pavyko tas dėjimas, emocinis fonas pasikėlė, gerai“, – įspūdingiausią mačo momentą prisiminė jo herojus.

Nugalėjusi bosnius, Lietuvos rinktinė pagaliau užlipo į ketvirtą grupės vietą ir iškovojo bilietą į Berlyną, kur vyks lemiamos Europos čempionato kovos.

Anot A.Butkevičiaus, tai pridės pasitikėjimo visai ekipai.

„Pradėjome trimis pralaimėjimais, skaudžiais pralaimėjimais. Automatiškai daug visokių klausimų pradedame kelti sau ir visai komandai, atsiranda įtampa. Dabar seka dvi pergalės, jos kelia pasitikėjimą ir džiaugiamės, kad išlipome iš duobės. Atsidurti tokioje situacijoje, kai ne viskas nuo mūsų priklauso, labai nedėkinga. Ir vakar keista diena buvo, kai prieš savo rungtynes žiūri, kaip seksis prancūzams. Dabar atrodo viskas kur kas šviesiau“, – sakė Arnas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arnas Butkevičius ir Martynas Echodas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arnas Butkevičius ir Martynas Echodas

Jo teigimu, lietuviams atkrintamosiose tikrai pravers mirtininkų grupėje įgauta patirtis.

„Tikrai pravers. Turėjome įtemptas rungtynes su stipriais varžovais, galime pasidaryti išvadas iš jų. Tikiuosi, kad nusinešime tas geras išvadas į kitas rungtynes“, – vylėsi puolėjas.

Kitas lietuvių barjeras – pasaulio čempionė Ispanija. Ji su keturiomis pergalėmis laimėjo A grupės varžybas, bet A.Butkevičius daug ispanų žaidimo nematė, nes koncentravosi į B grupės kovas.

„Aš asmeniškai daugiausiai stebėjau tik mūsų grupės rungtynes, daugiau nieko. Su ispanais žaidėme dvi draugiškas, tai turime kažkiek informacijos“, – sakė A.Butkevičius, priminęs rugpjūtį Gran Kanarijoje ir Vilniuje vykusius susitikimus, kuriuos abu laimėjo lietuviai.

VIDEO: „Iki paskutinio”: merci Prancūzijai ir deja vu su Bosnija ir Hercegovina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas