Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
12:02

Bręstant Kurčio atėjimui, L.Kleizos žinutė žaidėjams: „Nieko nelaimėjote, nesijauskite žvaigždėmis“

Trenerio Rimo Kurtinaičio ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) sąjungai dėl nacionalinės vyrų komandos vairo perėmimo – tik laiko klausimas. Užkulisiuose netyla kalbos apie dviprasmišką rinktinės krepšininkų reakciją, į kurią 15min laidoje PIKENROLAS sureagavo ir galimai būsimas rinktinės vadovas Linas Kleiza. „Nepykite, vyrai, bet jūs nieko nelaimėjote, tad nesijauskite žvaigždėmis“, – sakė legendinis šalies krepšininkas.

Linas Kleiza 15min laidoje PIKENROLAS atskleidė, kad rimtai svarsto naujojo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Mindaugo Balčiūno kvietimą tapti vyrų programos vadovu, atsakingu už sportinę dalį.

Vienas pirmųjų praėjusį antradienį išrinktos LKF valdžios darbų – paskirti vyriausiąjį nacionalinės rinktinės trenerį, kurio kėdė atsilaisvino po nesėkme pasibaigusios olimpinės atrankos Puerto Rike ir neužilgo sekusio Kazio Maksvyčio pasitraukimo.

Jau lapkričio pabaigoje Lietuvos laukia du itin svarbūs 2025-ųjų metų Senojo žemyno pirmenybių atrankos mūšiai – pirmiausia išvykoje, o po trijų dienų namuose teks žaisti su Šiaurės Makedonijos krepšininkais.

„Reikia susigrąžinti tikėjimą, reikia susigrąžinti mentalitetą, kad į čempionatą atvažiuoji laimėti, o ne pralaimėti ketvirtfinalyje ar net grupių etape“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė 39-erių metų L.Kleiza, praeityje su rinktine iškovojęs tris medalius.

„Scanpix“ nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė

Pirmasis L.Kleizos medalis su nacionaline komanda buvo iškovotas 2007-ųjų metų Europos pirmenybėse, kai Ramūno Butauto treniruojama rinktinė nuskynė bronzą, o pirmojo asistento pareigas ėjo Rimas Kurtinaitis.

Būtent R.Kurtinaitis, kuris šiuo metu dirba Azerbaidžano klube Baku „Sabah“, yra per žingsnį nuo rinktinės vairo.

„Ar pamenate Sandrą Bullock, Holivudo žvaigždę? Buvo eilė filmų, kai ji turėjo gauti pagrindinį vaidmenį, bet Holivude vyksta visokie povandeniniai reikalai, dėl kurių ši aktorė savojo šanso sulaukė tik po 20 metų. Ji užlipo ant scenos priimti apdovanojimo, ir pasakė, kad šio prizo tikėjosi prieš 20 metų (juokiasi). Taip, galbūt mano atėjimas (į rinktinę) turėjo įvykti prieš 15 metų, bet ką padarysi, svarbiausia, kad tai kažkada vis tiek įvyks, – 15min šią savaitę sakė R.Kurtinaitis. – Procesas eina į tą pusę, kad ateisiu dirbti į rinktinę. Man dar reikia susiderinti paskutinius reikalus su klubu. Jei viskas gerai, tuomet aš esu linkęs treniruoti rinktinę.“

L.Kleizos ir 64-erių metų R.Kurtinaičio keliai susikirtę buvo ne tik šalies rinktinėje, bet ir vaikų bei jaunimo lygmenyse, o vėliausiai – Vilniaus „Ryto“ klube 2017-2018 metų sezone.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

PIKENROLO tinklalaidės veidu per pastaruosius trejus metus tapęs L.Kleiza dalijosi įžvalgomis, kaip atrodytų R.Kurtinaičio rinktinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas