Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 27

Brolius išbaudavęs Kauno „Žalgiris“ triumfavo Prienuose

Prienų „Skycop“ veteranai bandė kibti į atlapus Lietuvos čempionams, tačiau Kauno „Žalgiris“ perkando Virginijaus Šeškaus komandą ir šventė antrą pergalę iš eilės 74:53 (21:15, 13:13, 19:14, 21:11). Prienų ekipa aštrumą prarado netekusi dėl pražangų limito iškritusio lyderio Darjušo Lavrinovičiaus.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Brolis pelnė 9 iš pirmųjų 11-os Prienų klubo taškų ir neleido „Žalgiriui“ atitrūkti. Po pirmųjų dešimties minučių kauniečiai pirmavo 21:15.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai pratęsė spurtą 12:0 ir pirmavo 26:15. Tačiau „Skycop“ sugrąžino intrigą po Mindaugo Lukauskio tritaškio (28:30). Po dviejų kėlinių „Žalgiris“ pirmavo 34:28.

Trečiajame kėlinyje technines pražangas užsidirbo Šarūnas Jasikevičius ir Darjušas Lavrinovičius. Broliui ji buvo itin skaudi – su penkiomis pražangomis aukštaūgis iškrito iš žaidimo. Prieš lemiamą kėlinį „Žalgiris“ pirmavo 53:42.

Ketvirtajame kėlinyje penktą pražangą gavo ir Kšištofas Lavrinovičius.

„Skycop“ ekipos lyderiams šiose rungtynėse itin trūko atsarginių pagalbos. Dar trečiojo kėlinio viduryje visus Prienų ekipos taškus buvo pelnę startiniame penkete rungtynes pradėję krepšininkai.

Kauno ekipoje rezultatyviausias buvo 15 taškų surinkęs Nathanas Woltersas. 12 taškų pridėjo Edgaras Ulanovas.

Į Kauną sugrįžęs Leo Westermannas debiutavo su 10 taškų.

Prienų klubui po 13 taškų surinko D.Lavrinovičius ir Michaelis Bruesewitzas.

Artūras Milaknis pataikė jubiliejinį,700-ąjį, tritaškį LKL.

Šiose rungtynėse Kauno „Žalgiryje“ debiutavo ir Laurynas Birutis. Vidurio puolėjas pelnė 2 taškus (1/6) dvit, atkovojo 4 kamuolius ir surinko -3 naudingumo balus.

Pirmose LKL rungtynėse Kauno „Žalgiris“ 103:66 sutriuškino „Pieno žvaigždes“, o Prienų „Skycop“ 93:78 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“.

„Skycop“: D.Lavrinovičius ir M.Bruesewitzas po 13, M.Lukauskis 8.

„Žalgiris“: N.Woltersas 15, E.Ulanovas 12, L.Westermannas 10, B.Daviesas ir A.White'as po 9, A.Milaknis 8.

VIDEO: Aarono White'o dėjimai

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Skycop“ – Kauno „Žalgiris“ 53:74

Prienų klubas jau negalėjo tinkamai priešintis ir Šaro vadovaujama komanda didino persvarą 59:47. Penktą pražangą gavo ir K.Lavrinovičius. Kauno klubas iki rungtynių pabaigos tik didino pranašumą.

Trečiasis kėlinys: „Skycop“ – Kauno „Žalgiris“ 42:53

Šarūnas Jasikevičius gavo techninę pražangą ir Prienų klubas sumažino skirtumą 33:38. Netrukus techninę pražangą gavo ir D.Lavrinovičius, kuris iškrito iš žaidimo. M.Lukauskis pataikė tritaškį ir užvedė kovai savo komandą – 36:40. Ketvirtą pražangą užsidirbo Kšištofas Lavrinovičius. L.Westermannas tritaškiu didino persvarą 47:37. Techninę pražangą už ginčus su teisėju užsidirbo ir M.Gecevičius. A.Milaknis pataikė tritaškį ir laidojo intrigą šiose rungtynėse.

Antrasis kėlinys: „Skycop“ – Kauno „Žalgiris“ 28:34

Kauno ekipoje debiutavo Laurynas Birutis. Artūras Milaknis pataikė tritaškį ir žalgiriečiai pirmą kartą pirmavo dviženkliu skirtumu – 26:15. Žalgiriečiai surengė spurtą 12:0. Prienų klubui situaciją apsunkino tris pražangas greitai susirinkęs D.Lavrinovičius. M.Bruesewitzas pataikė antrą tritaškį ir aptirpdė skirtumą 20:28. Mindaugas Lukauskis pataikė pirmąjį savo tritaškį ir sugrąžino intrigą – 28:30. Įdomu, kad prieniškiai aplenkė žalgiriečius pagal atkovotus kamuolius 21:20. Tačiau kėlinį užbaigė įspūdingas Aarono White'o dėjimas.

Pirmasis kėlinys: „Skycop“ – Kauno „Žalgiris“ 15:21

Pirmajame kėlinyje teko stabdyti rungtynes, kai įsisiautėję žalgiriečių gerbėjai Prienų arenoje pažėrė konfeti. Po Darjušo Lavrinovičiaus tritaškio Prienų klubas išsiveržė į priekį 7:6. Leo Westermannas jau pirmajame kėlinyje pasirodė aikštėje. D.Lavrinovičius pelnė 9 iš 11 prieniškių taškų ir sėdo ant suolo atsipūsti. M.Bruesewitzas tritaškiu išlygino rezultatą 14:14. Po pirmojo kėlinio žalgiriečiai turėjo persvarą 21:15.

Startiniai penketai:

„Skycop“: Mindaugas Lukauskis, Martynas Gecevičius, Darjušas Lavrinovičius, Ovidijus Varanauskas, Michaelis Bruesewitzas.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Brandonas Daviesas, Nathanas Woltersas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai