Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 10

Čempionai krito: Vilniuje – sensacingas „Nevėžio“ antausis „Rytui“

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai patyrė sensacingą pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse pirmadienio vakarą. Lietuvos čempionus ant menčių paguldė Kėdainių „Nevėžis“ – 92:88 (21:25, 20:20, 33:19, 18:24).
Margiris Normantas
LKL čempionato rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Kėdainių „Nevėžis–Optibet“ / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Vilniečiai šiame susitikime vertėsi be Marcuso Fosterio, Jarvio Williamso ir Tomo Lekūno, o Kėdainių komandos gretose nebuvo Pauliaus Petrilevičiaus.

Pirmoji rungtynių pusė buvo apylygė, bet po pertraukos „Nevėžis“ užsikūrė puolime. Vien per trečią kėlinį kėdainiečiai suvertė net 33 taškus ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo dviženkliu skirtumu (74:64).

Likus žaisti lygiai tris minutes, Gytis Radzevičius pataikė tritaškį ir „Ryto“ atsilikimas mažėjo iki septynių taškų (77:84), tačiau netrukus techninę pražangą užsidirbo Lukas Uleckas.

Aistrų netrūko ir toliau – G.Radzevičius visomis jėgomis bandė įtikinti teisėjus, jog nekliudė Dominyko Stenionio, tačiau šis didino pranašumą iki devynių (88:79).

„Rytas“ ėmė spausti varžovus nuo galinės linijos, o tai davė vaisių – perimtas kamuolys, kelios iš eilės sėkmingos atakos ir nesportinė pražanga Artūrui Žagarui. Laikrodžiui rodant likusią vieną minutę, „Nevėžis“ pirmavo 88:82.

G.Radzevičius tuomet prasižengė puldamas, o Kėdainių komanda degino sekundes. Iki Mariaus Valinsko tritaškio, kurį jis metė, nors iki atakos laiko pabaigos dar buvo likusios daugiau nei 10 sekundžių. Treneris Gediminas Petrauskas pratrūko pykčiu ant savo auklėtinio, mat laiko varžovams buvo galima palikti dar mažiau.

30 sek. buvo likusios iki kėlinio pabaigos, kai „Rytas“ ėmė taikyti pražangų taktiką, bet Bradley Davisonas neklydo – 90:84.

Benedekas Varadi ėmėsi gelbėjimo operacijos ir pataikė tritaškį (87:90), o G.Petrauskas sušaukė pasitarimą. Maža to, M.Valinskas suklydo ir kamuolys atiteko vilniečiams.

Elvaras Fridrikssonas tritaškį metė labai netaikliai, bet kamuolį atkovojo ir pražangą provokavo Martynas Echodas. Centras nuo baudų linijos pataikė kartą (88:90).

Pražanga „Rytas“ stabdė D.Stenionį, kuris sumetė abi kertines baudas (92:88). Maža to, M.Echodas netrukus išleido kamuolį į užribį. Ir „Nevėžis“ netrukus šventė įspūdingą pergalę.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL čempionato rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Kėdainių „Nevėžis–Optibet“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL čempionato rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Kėdainių „Nevėžis–Optibet“

A.Žagaras su 21 tašku buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose, 16 pridėjo B.Davisonas.

G.Radzevičius „Rytui“ pelnė 19 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, M.Normantas surinko 17 taškų.

Vilniečiai pataikė 56 proc. dvitaškių (20/36) ir 24 proc. tritaškių (7/29). „Nevėžis“, nors iš arti atakavo tik 46 proc. (12/26), bet iš toli smaigstė net 46 proc. (12/26) tikslumu.

„Rytas“: G.Radzevičius 19, M.Normantas 17, B.Varadi 14, E.Fridrikssonas 11.

„Nevėžis“: A.Žagaras 21, B.Davisonas 16, D.Stenionis ir M.Valinskas po 14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas