Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 21

COVID-19 atvejis Vilniaus klube – „Ryto“ ir „Žalgirio“ dvikova šiandien neįvyks

Prieš sekmadienio rungtynes atlikus COVID-19 testus Vilniaus „Ryto“ komandai, joje rastas teigiamas koronaviruso atvejis, – likus keturioms valandomis iki mačo pranešė Vilniaus klubas. Sekmadienį vakare planuota akistata tarp „Ryto“ (19-5) ir Kauno „Žalgirio“ (19-2) neįvyks. Ji yra nukeliama į vėlesnę datą.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Lygus pergalių skaičius (po 19) LKL pirmenybėse ir svyruojanti komandų sportinė forma suteikė pagrindo tikėtis atkaklaus mačo sekmadienio vakarą Vilniuje, jei tik jis būtų vykęs kaip numatyta 17.20 sostinėje.

„Rytas“ pastaruoju metu yra ne juokais įsibėgęs, LKL pirmenybėse skaičiuojantis dvylikos laimėtų rungtynių seriją.

Jei per pirmuosius du pergalingus mačus Giedrius Žibėnas tik laikinai keitė diskvalifikuotą Donaldą Kairį, tai sausio viduryje įvykęs trenerių pasikeitimas paveikė pastebimai sutelkė komandą, kuri tęsė laimėtų rungtynių grandinę – G.Žibėnas nėra pralaimėjęs nė vieno mačo vadovaudamas „Rytui“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

„Žalgiris“ LKL pirmenybėse skaičiuoja septynias pergales iš eilės. Pastarąjį kartą Martino Schillerio komanda suklupo sausio pabaigoje per rungtynes Utenoje, bet nuo tada LKL varžybose žengia sklandžiai ir iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę.

Bet Eurolygoje pastaruoju metu žalgiriečių reikalai pašlijo, pralaimėjus tris mačus iš eilės ir nukritus į 11 vietą.

Vietos fronte šį sezoną „Žalgiris“ ir „Rytas“ susitiko du kartus.

Sezono pradžioje Kauno krepšininkai turėjo susitelkti, kad išsivežtų pergalę 84:72 iš Vilniaus, bet penkių tada rungtyniavusių žaidėjų nebeliko komandoje arba jie gydosi traumas.

Per antrąsias rungtynes dėl įvairių priežasčių be kelių svarbių žaidėjų pasirodęs „Rytas“ patyrė gniuždantį pralaimėjimą 45:92.

Dabar „Rytui“ negali padėti ilgalaikes traumas besigydantys Rokas Gustys ir Kristjanas Kitsingas, o „Žalgiris“ verčiasi be lengvųjų puolėjų Artūro Milaknio ir Patricio Garino.

Gavęs netikėtą laisvą dieną Kauno klubas dabar galės susitelkti kitoms Eurolygos rungtynėms – jos ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje su Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas