Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 08

D.Adomaitis apie vadovų konfliktą: „Mums tokios situacijos visiškai nepadeda“

Vilniaus „Rytas“ šeštadienio vakarą pasiekė nelengvą pergalę prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“, bet skambiausia šios dienos tema, liečianti sostinės klubą, yra susijusi ne su žaidimu, o su užkulisiniais dalykais. Vis dėlto „Ryto“ strategas Dainius Adomaitis nuo pokyčių klubo vadovybėje stengėsi atsiriboti.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kaip šįryt pranešė 15min, Vilniaus „Rytą“ paliko beveik trejus metus šios komandos sporto direktoriumi dirbęs Linas Kleiza.

Maža to, palikdamas sostinės klubą buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas atskleidė konfliktavęs su „Ryto“ direktoriumi Rolandu Jaručiu bei apkaltino jį neskaidriais mokėjimais už skautingo paslaugas savo agentūrai, kurioje jis taip pat yra direktorius.

R.Jarutis netrukus tokius kaltinimus atmetė, o D.Adomaitis į vadovų ginčus stengėsi nesikišti.

„Jokių komentarų, – paklaustas apie L.Kleizos situaciją sakė strategas, tačiau netrukus kiek išsiplėtė. – Mums, treneriams ir žaidėjams, tokios situacijos nėra lengvos ir jos visiškai nepadeda. Bet mes turime būti profesionalai, turime daryti savo darbą ir jį padaryti kuo geriau. Mes žaidžiame dėl sirgalių, kurie čia ateina. Ateis 100, žaisime dėl 100, ateis 2,5 tūkst., žaisime dėl 2,5 tūkst. Tai mums yra svarbiausias dalykas.“

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje strategas taip pat atskleidė, kad problemų dėl traumų turi ne tik Martynas Echodas, nežaisiantis 3-5 savaites, bet ir dar keli komandos žaidėjai.

Tai strategą itin neramina prieš svarbias antradienio rungtynes, kai „Ryto“ laukia akistata su Utenos „Juventus“ ir mūšis dėl patekimo į Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto varžybas.

Pirmąsias rungtynes Utenoje 4 taškais pralaimėjusio sostinės klubo treneris negali susikoncentruoti vien tik į laukiantį labai svarbų mačą.

„Dabar gal daugiau mintys nukreiptos į rytojaus rytą ir daktaro skambutį, – paklaustas, ar jau galvoja apie rungtynes su uteniškiais, sakė D.Adomaitis. – Tai yra pagrindinis dalykas. Mes turime daug problemų, kurias kažkaip pavyksta užglaistyti. Kalbu apie keletą žaidėjų. Neišsiplėsiu.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Kalbėdamas apie rungtynes, kurias „Rytas“ prieš pasvaliečius laimėjo 97:89, strategas pabrėžė komandos nestabilumą, bet tuo pačiu įvardino ir, ko gero, pagrindinę to priežastį – jauną ekipos branduolį.

„Mūsų žaidimas vėl pasidarė per daug banguotas. Kai susikrauname persvarą, privalome žaisti žymiai solidžiau, nedaryti tų klaidų, ypač kalbant apie gynybą. Šiandien padarėme per daug klaidų gynyboje, ypač tai pasijautė pirmajame ir ketvirtajame kėlinyje, kai jie „atsidarė“. Tai yra metikų komanda, ką ir akcentavome.

Bet vėlgi, žaidžia jauni žaidėjai. Marekas yra pagrindinis mūsų vidurio puolėjas, o jam yra 18 metų. Mes džiaugiamės jo progresu, jo darbu. Karolis (Giedraitis) tikrai labai gerą energiją ir darbą davė gynyboje, ir taip toliau.

Aš eilinį kartą galiu pasakyti, kad žemai lenkiu galvą prieš žaidėjus. Evaldas (Kairys) šiandien išvis buvo su klaustuku, ar galės žaisti. Prieš rungtynės vienas iš žaidėjų nuėjo, išsivėmė ir ėjo žaisti.

Jie atsiduoda už klubą, už sirgalius, o tai yra svarbiausia šioje situacijoje“, – kalbėjo strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant