Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 27

D.Adomaitis džiaugėsi koncentracija, M.Kuzminskas žarstė komplimentus D.Saboniui

Lietuvos rinktinė jau ketvirtadienį stos į kovą pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Lenkija, o Dainius Adomaitis, nors yra ramus ir užtikrintas, neteko vieno iš žaidėjų – per treniruotę koją pasisuko ir žaisti negalės Martynas Echodas.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tik pirmadienį pirmą treniruotę surengusi Lietuvos rinktinė turėjo keletą dienų pasiruošti dvikovoms su lenkais ir vengrais.

„Manau, viskas gerai. Ką buvome suplanavę treniruočių procese, viską pavyko įgyvendinti. Dabar svarbiausia viską įgyvendinti aikštelėje“, – kalbėjo Dainius Adomaitis.

Treneris pripažino, kad ilgesnis pasiruošimas būtų leidęs labiau pasigilinti į kai kuriuos niuansus, bet džiaugėsi auklėtinių nusiteikimu: „Viskas tvarkoj, informaciją, kurią davėm, pasiėmė, šiandien tikrai buvo gera treniruotė, kas liečia susikaupimą ir įvykdymą, ką norime padaryti.“

VIDEO: Pasiruošimu patenkintas Dainius Adomaitis į lenkų daržą nesidairo

Kalbėdamas apie Lenkijos rinktinę D.Adomaitis pažymėjo Adamo Waczynskio sugrįžimą į sudėtį, tačiau tikino, kad į oponentus per daug nesidairo.

„Waczynskis yra tas žaidėjas, kuris daro įtaką jų žaidimui, turi nemažai situacijų ir yra tas, kuris turi patirtį aukščiausio lygio rungtynių. Ties perimetru jie sustiprėjo, po krepšiu keletas žaidėjų, kaip Kuligas, nežais, tačiau yra Lampe, tai vėl... Yra klausimų, bandom nuspėti, ką žais, bet ruošiamės normaliu ritmu“, – dėstė treneris.

Paklaustas, ar žaidimą ruošiasi lipdyti per priekinę liniją, kurioje turi Domantą Sabonį ir Joną Valančiūną, D.Adomaitis sakė: „Faktas, kad turime jėgą po krepšiu ir bandysime ją išnaudoti. Pagrinde žiūrime į save, kaip išnaudoti stiprias puses ir žiūrėsim, kaip priešininkai į tai reaguos.“

Iš M.Kuzminsko lūpų – pagyros D.Saboniui

„Pirmosios ir paskutinės, nes čia buvo tos trys dienelės“, – apie treniruotes su amžina šypsena pasakojo puolėjas Mindaugas Kuzminskas.

Žaidėjas pripažino, kad yra sunku, kai vieni atostogavo jau ilgai, o kiti, kaip ir jis pats, į rinktinę atvyko iškart po klubinio sezono.

„Treneriui buvo gan sunki užduotis įvesti visus į vienodą formą, bet manau, kad pavyko“, – kalbėjo Kuzia.

VIDEO: Mindaugas Kuzminskas apie rinktinę: „Čia viskas vardan komandos“

Paklaustas, kaip pačiam pavyko įgauti tinkamą formą, Milano „Olimpia“ atstovas pasakojo, kad buvo kiek keistoka, mat nei per daug ilsėtis, nei daug sportuoti negalėjo. Vis dėlto krepšininkas užtikrino, kad viskas pavyko gerai.

Kalbėdamas apie trumpo pasiruošimo keliamus iššūkius M.Kuzminskas iškart akcentavo, kad tokia pati situacija yra ir lenkams, ir vengrams, todėl skųstis nederėtų.

Apie Lenkijos rinktinę M.Kuzminskas atsiliepė pagarbiai: „Manau, kad dabar jie yra sustiprėję, tikiuosi, kad ir mes nesame susilpnėję.“

Kuzia jau spėjo treniruotėse pasistumdyti su „Indiana Pacers“ puolėju Domantu Saboniu bei negailėjo pagyrimų NBA spindinčiam tautiečiui.

„Domas rotuoja tarp ketvirtos ir penktos pozicijos, sunku prieš jį, labai stiprus. Jis turi įgimtų savybių, kurių neišmoksi, kaip žaidimo skaitymą, jėgą. Tikrai nėra lengva. Su juo žaidžiau ir Malagoj, ir rinktinėj, tai jis tikrai yra pridėjęs labai daug“, – komandos draugą gyrė M.Kuzminskas.

Lietuvos rinktinė prieš Lenkiją žais ketvirtadienį, o sekmadienį priims Vengrijos ekipos iššūkį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai