Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 06

D.Giedraitis – apie paleistą „Žalgirio“ pergalę, finalą „dėl Keenano“ ir K.Maksvyčio „ne“

Dovydas Giedraitis – daugiausiai laiko ant parketo pirmose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijos rungtynėse praleidęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas. Gynyba garsėjantis gynėjas ne tik surakino Marcusą Fosterį, bet ir pats prapliupo taškais, tačiau Nemuno salos šeimininkų pergalei to nepakako. Po rungtynių – D.Giedraičio mintys apie iš rankų išslydusią pergalę ir Kazio Maksvyčio sprendimą nekviesti jo į rinktinę.

„Paleidome laimėtas rungtynes“, – po pirmojo skaudžia Kauno „Žalgirio“ nesėkme pažymėto Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijos mačo 15min sakė galvą nunarinęs Dovydas Giedraitis.

Dešimties dienų pertrauką be rungtynių turėję šalies čempionai slogiai startavo kovoje dėl titulo, tačiau įsivažiavo po ilgosios pertraukos, o prie to stipriai prisidėjo 23-ejų metų 193 cm ūgio gynėjas iš Vilniaus.

D.Giedraitis demonstravo ir puikią gynybą prieš Vilniaus „Ryto“ lyderį Marcusą Fosterį, ir pats per antrąją susitikimo dalį surinko net 16 taškų.

Likus pustrečios minutės iki rungtynių pabaigos, „Žalgiris“ savo rankose turėjo dviženklį pranašumą (73:63), bet tuomet – vilniečių devynių taškų be atsako atkarpą inspiravęs Andrea Trinchieri įsiutinęs Justino Gorhamo tritaškis su penktąja Edgaro Ulanovo pražanga.

„Rytas“ galiausiai ištraukė pratęsimą, o jame – ir pergalę. Tai – pirmoji „Žalgirio“ nesėkmė „Betsafe-LKL“ finalo starte nuo 2014-ųjų metų.

„Galbūt psichologiškai atsipalaidavome, o finale tiek ir užtenka. Viskas prasidėjo nuo Justino Gorhamo tritaškio su pražanga. Nežinau, galbūt ten buvo pražanga puolime. Viskas pradėjo eiti žemyn, pasipylė klaidos ir paleidome pergalę, – po mačo kalbėjo D.Giedraitis. – Tik antroje susitikimo pusėje pradėjome laikytis žaidybinio plano ir iškart susikrovėme 10 taškų pranašumą, bet galiausiai šią persvarą iššvaistėme. Pirmoje pusėje turėjome problemų su „Ryto“ atkovotais kamuoliais puolime. Išėjo sudėtingos rungtynės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius