Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 12

D.J.Seeley laukiantis Dainius Adomaitis nedramatizavo pralaimėjimo „Žalgiriui“

Vilniaus „Rytas“ baigė Lietuvos krepšinio lygos reguliarųjį sezoną rungtynėmis, kuriose Dainiui Adomaičiui teko išbandyti neįprastas žaidėjų rotacijas. Beveik niekas neveikė mače su Kauno „Žalgiriui“, kuris nušlavė svečius iš Vilniaus 91:75.
Martynas Echodas ir Dainius Adomaitis
Martynas Echodas ir Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ryto“ bėdos slypėjo po krepšiais.

Būtent ten pirštu dūrė D.Adomaitis, kurio vyrai atkovojo tik 23 kartus kamuolį, o Kaune žaidę žalgiriečiai – 44.

„Viskas paprastas tokiose rungtynėse, praleidome daug lengvų taškų, leidome „Žalgiriui“ karaliauti po krepšiais. Rungtynes jie baigė daugiau nei trečdalį taškų surinkdami antraisiais šansais. Todėl ir pralaimėjome“, – sakė D.Adomaitis.

Jo komanda lygiai laikėsi tik kėlinį. Derekas Needhamas tritaškiais, o Arnas Butkevičius prasiveržimais leido „Rytui“ laikytis šalia „Žalgirio“ rungtynių pradžioje, kai šeimininkams 10 iš pirmųjų 13 taškų pelnė aukštaūgių iš JAV pora – Brandonas Daviesas ir Aaronas White'as.

„Ryto“ reikalai po krepšiais trumpam pagerėjo, kuomet Arciomą Parachouskį pakeitė Martynas Echodas. „Žalgirio“ sistemoje išaugęs vidurio puolėjas per pirmą kėlinį pelnė 5 taškus, o iš viso pelnė 18.

Tačiau per antrą kėlinį viskas griuvo. „Rytas“ per jį prametė visus penkis tritaškius, o „Žalgiris“ pataikė net šešis tolimus šūvius. Kovoje po krepšiais šeimininkai užgožė svečius, dar iki pertraukos dominavę 27:12.

Per du kėlinius pataikę tik 36 proc. dvitaškių ir 17 proc. tritaškių, vilniečiai atsiliko 23 taškais (30:53). „Visa tai lėmė skirtingi dalykai, – kalbėjo D.Adomaitis. Viena – koncentracija. Kitose situacijose – pagalba komandos draugui ne vietoje. Be to, – atletiškumas. 50 ant 50 situacijose kamuolys buvo jų pusėse.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Turbūt įpykę dėl pajuokiančios „Žalgirio“ sirgalių skanduotės savo adresu Vilniaus krepšininkai parodė kovotojų dvasią trečiajame kėlinyje, kai pirmuosius taškus pelnė „Ryto“ naudingiausias žaidėjas Arciomas Parachouskis, per trečią ketvirtį surinkęs 10 taškų.

A.Butkevičius irgi kovojo iki pabaigos ir buvo palydėtas iš aikštės kauniečių švilpimu, kai, gavęs penktą pražangą, dar bandė atkartoti jį išprovokavusius Edgaro Ulanovo judesius.

Tačiau „Rytui“ akivaizdžiai trūko ilgesnio suolo žaidėjų. Anot D.Adomaičio, prieš rungtynes apšilinėjęs D.J.Seeley nežaidė, nes buvo tausojamas. „Jis treniruojasi su komanda, bet nenorėjome rizikuoti sveikata, nes kiekviena diena jam yra svarbi“, – sakė treneris.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dennisas Jerome Seeley
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dennisas Jerome Seeley

Jis turėjo daugiau remtis jaunais žaidėjais, bet jie nebuvo ryškūs. Margiris Normantas per 14 min. pelnė 3 taškus, o Deividas Sirvydis per tiek pat laiko nepasižymėjo taškais.

„Margiris nenusileido fiziškumu, o Deividui buvo sunkiau“, – ne tik puolimą, bet ir gynybą vertino D.Adomaitis.

Jis liko patenkintas įžaidėju Derekeu Needhamu, kuris greitai surinko 16 taškų ir rezultatyvumu nusileido tik Martynui Echodui, kuris pelnė 18.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martynas Echodas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martynas Echodas

„Rytas“ turės greitai pamiršti rungtynes Kaune, nes prieš akis – LKL atkrintamosios varžybos.

Trečiadienį maču Vilniuje D.Adomaičio komanda pradeda ketvirtfinalio seriją iki dviejų pergalių su Utenos „Juventus“, kuri reguliariajame čempionate buvo šešta.

Tai, kad „Rytas“ ketvirtfinalį pasitinka iš trečios pozicijos, D.Adomaičiui dabar jau mažai rūpi.

„Ateina atkrintamosios kovos. Negalime pakeisti (vietos) ir esame susikaupę ateinančioms kovoms. Dabar esame po gerų treniruočių, D.J.Seeley sugrįžta, tad laukiame kitos savaitės“, – sakė D.Adomaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento