Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 05

D.Kairys: apie sunkumus dėl legionierių, komplektaciją ir A.Goudelocko situaciją

Vilniaus „Rytas“ prieš keletą dienų antrosiose draugiškose rungtynėse užtikrintai 107:70 nugalėjo Prienų „CBet“, o sostinės ekipos treneris Donaldas Kairys pasidalino mintimis apie komandos komplektaciją, legionierius ir likusias kelias savaites iki sezono pradžios.
Donaldas Kairys
Donaldas Kairys / rytasvilnius.lt nuotr.

Tik Demetriusas Jacksonas yra atvykęs į Vilnių, o štai Andrew Goudelockas ir Chrisas McCulloughas – dar ne. Nors iki sezono starto liko vos kelios savaitės.

Kol kas pasiruošimo laikotarpiu šių svarbių žaidėjų vietas užėmė Vilniaus „Perlo“ jaunimas, kuriems D.Kairys dėkojo už pagalbą treniruočių procese.

Pateikiame interviu su „Ryto“ treneriu.

– Komandos komplektacija baigta, kaip vertinate vasaros darbus?

– Vertinu teigiamai, padirbėjome neblogai, susirinkome žaidėjus, kurių ieškojome, kurie atitiktų mūsų stilių ir derėtų prie mūsų komandos. Beliko tik visų sulaukti.

– Kas dalyvavo komplektacijoje. Tai labiau jūsų darbas, Rolando Jaručio ar bendras?

– Galiu pasakyti, kad tai buvo komandinis darbas, nes dalyvavau iš trenerių štabo ne tik aš, bet ir visi asistentai. Rolandas Jarutis padėjo labai daug, galutinis žodis visada buvo mano, bet tai buvo komandinis darbas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rolandas Jarutis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rolandas Jarutis

– Legionieriai tik dabar pradeda suvažiuoti į Vilnių, kiek tai apsunkina pasiruošimą?

– Na, apsunkina... Žinoma, bandome kurti derinius, kad pabrėžtume savo stipriąsias savybes, bet dalis pagrindinių krepšininkų dar nesitreniruoja. Tai yra truputį keblu, bet džiugu, kad vis dėlto turime treniruotėse 12 žaidėjų, galime daryti savo pratimus ir po truputį mokytis derinius.

Tai yra truputį keblu, bet džiugu, kad vis dėlto turime treniruotėse 12 žaidėjų

– Ko tikitės iš Andrew Goudelocko?

– Visų pirma, jis yra tikra taškų rinkimo mašina. Visi jį žino, kaip jis žadžia. Taip, nematėme jo keletą metų dėl traumos ir kitų dalykų. Žinome, kad bandė sugrįžti į krepšinį praėjusiame sezone, bet tai buvo labai trumpai ir labai anksti, pasak jo daktarų. Iš tikro dar nežinome, kaip gerai jis gali žaisti. Žinome, kad sportavo vasarą, tam tikrų įgūdžių neprarado. Tikimės, kad jo patirtis gerai derės su mūsų alkanu jaunimu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrew Goudelockas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrew Goudelockas

– Ką galite pasakyti apie Demetriusą Jacksoną?

– Visų pirma, tai yra įspūdingų atletiškų duomenų krepšininkas. Iš jo tikimės kietos gynybos, kad duotų tonusą kaip įžaidėjas visai komandai. Taip pat ir veržlumas... Nuo jo prasidės visos atakos, mes norime žaisti greitai, greitai pereiti vidurio liniją ir jis bus tas, kuris padės mums tai sukurti.

– Paskutinis komandos naujokas – Chrisas McCulloughas. Kokio tai tipo žaidėjas, kokios jo galimybės?

– Turbūt geriausia jį apibūdinti, jei vienu žodžiu, tai universalumas. Taip, jis labai aukštas, labai ilgomis rankomis, bet taip pat ir labai mobilus, gerai valdo kamuolį, gali pataikyti ir iš toli, prasiveržti.

VIDEO: Chris McCullough 2017 NBA D-League All-Star Season Highlights
VIDEO: Chris McCullough Top 10 Plays | PBA Commissioner’s Cup 2019

– Turėjote kelerias draugiškas rungtynes, ar esate patenkintas žaidimu?

– Na, nežinau, ar jau galiu vertinti. Dar viskas prieš akis. Už keleto dienų laukia dar vienerios rungtynės. Mes mokomės derinius, bandome įeiti į ritmą, priprasti prie greičio, bandome pastumti save į nepatogią padėtį, kai viską reikia atlikti greičiau, tiksliau, aiškiau.

– Iki sezono pradžios liko kelios savaitės, kokie svarbiausi uždaviniai jų metu?

– Mokytis derinius, mokytis kalbėti, susikalbėti, pajausti vienas kitą. Labai dar daug priešaky. Kai kurių žaidėjų dar net nematėme. Tad jiems atvykus, reikės greitai juos įvesti ir pasiruošti pirmoms rungtynėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas