Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 02

D.Kairys mato beveik po šimtą taškų metančio „Ryto“ bėdų: „Nuvilia gynyba“

Vilniaus „Rytas“ ir toliau pergalingai žengia per Lietuvos krepšinio lygos arenas. Sostinės krepšininkai ketvirtojo turo susitikime Alytuje nelengvai 90:80 nugalėjo „Dzūkiją“ ir šventė jau ketvirtą laimėjimą iš eilės.
Donaldas Kairys
Donaldas Kairys / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Nors pralaimėjimų dar neturi, o per mačą vidutiniškai renka net po 98,5 taško, „Ryto“ vyriausiasis treneris Donaldas Kairys mato problemų savo komandos žaidime. Pirmiausia, savoje aikštės pusėje.

„Sunkios rungtynės. Išvykoje kol kas turėjome abejas sunkias rungtynes. „Dzūkija“ žaidė gerai, ir praėjusiose rungtynėse ji gerai sužaidė. Žinojome, kad negalime atsipalaiduoti, atrodo, kad stengiamės, bet nuvilia gynyba, – išskyrė D.Kairys. – Labai lengvai įsileidžiame varžovus į baudos aikštelę ir paskui jau ten neturime žaidėjų, kurie galėtų pakeisti metimų trajektoriją.

Išvykoje kol kas turėjome abejas sunkias rungtynes.

Džiugina, kad laimėjome ir dominavome „po lenta“. Buvome kovingi, o puolime padėjo tai, kad sugebėjo apžaisti varžovus vienas prieš vieną, įlįsti į baudos aikštelę ir ten padaryti teisingus sprendimus.

Taip pat norėtųsi, kad geriau vaikščiotų kamuolys, kad būtų daugiau rezultatyvių perdavimų ir kad galėtume labiau žaisti kartu.

Stengiamės tą padaryti, dalinamės minutes, stengiausi visiems duoti pažaisti. Bet paprasčiausiai dar anksti, dar reikia daug ką gerinti.“

VIDEO: D. Kairys: „Pergalė džiugina, bet gynyba nuvilia“

Vilniečiai antrose rungtynėse iš eilės solidžiai atakavo iš toli. Savaitgalį į Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšį suvertę net 18 tritaškių, šįsyk „Ryto“ žaidėjai pataikė 10 iš 26 (38 proc.).

Po rungtynių prieš pasvaliečius maloniai nustebęs dėl to, kad jo ekipa tapo „snaiperių komanda“, šįsyk D.Kairys tikino nė nejautęs į krepšį skriejančių tolimų metimų gausos.

„Taip nesijautė, kad gerai pataikome šiandien, bet, matyt, pabaigoje sumetėme gerų svarbių metimų reikiamu momentu. Mėgstame tritaškius, turime žaidėjų, kuriems yra uždegta žalia šviesa mesti tada, kada jie nori. Jeigu mes taip kovojame dėl atšokusių kamuolių, manau, kad tai yra pergalės faktorius“, – sakė „Ryto“ strategas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andrew Goudelock
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andrew Goudelock

Sėkmingiausias sezono rungtynes sužaidė ir „Ryto“ naujokas Gytis Radzevičius, pasirodęs aikštėje po ilgosios pertraukos ir pelnęs 8 taškus. D.Kairys pagyrė puolėją.

„Turime gerą problemą, nes yra po tris žaidėjus tiek pirmoje, tiek trečioje pozicijose. Stengiamės visiems duoti pažaisti, nors ne visada tai yra lengva. Gytis gerai įėjo į aikštę, buvo veržlus, kovingas, kovojo dėl kamuolių ir padėjo mums šiose rungtynėse. Džiaugiuosi jo indėliu“, – sakė specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas