Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 12

D.Kairys po sprigto Panevėžyje: „Skirtumas – didesnis nei turėtų būti“

Donaldas Kairys akcentavo žaidėjų nuovargį ir prastą fizinę formą po pralaimėjimo prieš Panevėžio „Lietkabelį“ 59:78.
Donaldas Kairys
Donaldas Kairys / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Puolimu savo žaidimą grindžiančiam „Rytui“ 59 įmesti taškai – netenkinantis rezultatas.

„Puolimas prastas, nes buvome lėti. Atrodė, kad trūksta kvapo, kai kuriais momentais tai suprantu, bet ir pataikymas buvo labai prastas. Turėjome kažkiek gerų metimų ir, jiems nesukritus, skirtumas – didesnis nei turėtų būti“, – sakė D.Kairys po pralaimėjimo.

Vilniečiai pataikė tik 3 tritaškius iš 20-ties.

„Mums reikės tą suprasti, bet nuovargis yra dalis to. Mes turime tris didelius žaidėjus, jiems nėra lengva tą išspręsti. Bet lygiai tas pats su gynėjais, dalis jų nėra pasiruošę žaisti“, – kalbėjo treneris.

D.Kairys pasakojo, kad visas rungtynes ieškojo žaidėjo, kuris gali išspręsti daugiau situacijų pats, bet tokio neatsirado.

„Mes visą laiką jo ieškome, daug minučių gauna Marčiulionis, jam tai nėra lengva užduotis. Jam 18 metų, pirmi metai LKL, jis žaidžia tikrai neblogai, bet ateina dalis klaidelių su juo. Kartais mums tai kainuoja, bet ieškome sprendimų, bandome įeiti į formą. Ir vis dar ieškome to žmogaus, kuris tai galėtų išpildyti“, – pasakojo strategas.

Antrojo kėlinio pabaigoje „Rytas“ pralaimėjo atkarpą net 0:18.

„Negaliu tiksliai pasakyti (kas nutiko – aut. past.). Viskas susidėjo į krūvą. Ir gynyboje nesusitvarkėme, ir puolime neįkrito kažkas, fizinis nuovargis persidavė į psichologiją ir įvyko tas lūžis. Net ir likus 4 minutėms maniau, kad buvome pakankamai arti. 12 taškų nėra ta riba, kur negalėtum išspręsti, bet pritrūko“, – svarstė D.Kairys.

Andrew Goudelockas po traumos ir Ryanas Boatrightas po COVID-19 viruso žengė į aikštę, tačiau dar neatrodė kaip komandos lyderiai.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ryan Jamar Boatright
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ryan Jamar Boatright

„Aš juos matau treniruotėse, galiu maždaug nuspėti, kaip bus, bet juos vis tiek reikia įvedinėti, reikia juos ruošti kitoms kovoms. Akivaizdžiai matosi, kad nėra tų greičių, kurie reikalingi šios dienos krepšiniui“, – pasakojo D.Kairys.

Paklaustas, ar turi naujienų dėl naujoko, „Ryto“ treneris greitai numetė šį klausimą šalin ir sakė, kad nieko negali pasakyti.

Nenadas Čanakas labiausiai akcentavo gerą savo žaidėjų energiją.

„Puiki energija, gera koncentracija, gerai žaidėme gynyboje. Kontroliavome jų geriausius metikus, puolime žaidėme pakankamai protingai. Man svarbiausia, kad žaidėme su tokia energija. Taip turėtų būti ir toliau. Vinalesas žaidė kaip tikras įžaidėjas, jo +/- indeksas buvo net 28, esu labai patenkintas jo vaidmeniu šiandien“, – kalbėjo serbas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenad Čanak
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenad Čanak

N.Čanakas prisiminė, kad „Rytas“ turėjo problemų su traumomis ir koronavirusu, bet tai, jo akimis, ne pasiteisinimas.

„Mes irgi buvome tokioje pozicijoje. Toks šis sezonas. Pagrindinis tikslas buvo uždengti jų metikus ir tai pavyko padaryti“, – sakė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas