Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 28

D.Maskoliūnas – apie favoritų etiketę, mįslingą pirmąjį varžovą ir T.Sedekerskį

Antradienio vakarą „Žalgirio“ arenoje Lietuvos rinktinė pradės kovų maratoną dėl išsvajoto bilieto į Tokijo olimpines žaidynes. Pirmieji Dariaus Maskoliūno kariaunos varžovai – mįslingieji Venesuelos krepšininkai, dėl COVID-19 situacijos nežaidę nė vienerių draugiškų rungtynių. Lietuviams teko stebėti senus vaizdo įrašus, tačiau rinktinės vairininkas jaučiasi pasiruošęs.
Darius Maskoliūnas
Darius Maskoliūnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos ir Venesuelos rinktinių akistata – antradienį 19:30 val.

Venesuela FIBA reitinge šiuo metu užima 20 vietą. Pastarąjį kartą šios komandos susirėmė 2016-aisiais metais draugiškame mače prieš Rio olimpines žaidynes, kai Lietuva triumfavo triuškinamu pranašumu 84:53.

Skambi buvo ir lietuvių pergalė 2012-aisiais metais Karakase vykusioje Londone olimpinių žaidynių atrankoje, kai vietos komandą Kęstučio Kemzūros auklėtiniai pamokė rezultatu 100:82.

„Labai patyrusi komanda. Kaip matome sudėtyje, tai joje yra daug patyrusių žaidėjų. Reikia paminėti jų stiprius kūnus. Jie bėga greitai į atakas, žino, kaip reikia žaisti krepšinį. Jie neturi daug ūgio, bet jie Amerikos atrankos grupėje pirmavo pagal atkovotus kamuolius. Tai dalykas, kurį turėsime ryt išspręsti. Taip, buvo sunku juos analizuoti, nes draugiškų rungtynių nebuvo. Bet mūsų treneriai padarė gerą darbą, rado senesnių rungtynių įrašus. Venesuelos treneris yra tas pats, tai turime pakankamai informacijos. Gera ir patyrusi komanda. Mes laukiame geros kovos“, – prieš mačą būsimą varžovą nužvelgė D.Maskoliūnas.

Kaip atskleidė D.Maskoliūnas, puikų darbą atliko asistentas Benas Matkevičius, suradęs dvejų metų senumo Venesuelos rinktinės rungtynių įrašus prieš Argentinos, Čilės ir Kolumbijos komandas.

„Puikiai žinote Beno ryšius ir kruopštumą. Turėjome dvejų metų senumo rungtynių įrašus. Informacijos turime pakankamai. Matydami Venesuelos sudėtį Kaune, tai žaidėjai yra beveik tie patys. Nėra kelių žaidėjų, nėra ir kelių svarbių krepšininkų. Turime informacijos tiek, kiek turime. Su Pietų Korėja irgi buvo sudėtinga rasti rungtynių įrašus, bet turime pakankamai informacijos. Problemų dėl to nėra daug“, – sakė Lietuvos rinktinės vairininkas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas ir Arnas Butkevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas ir Arnas Butkevičius

Draugiškų rungtynių cikle Lietuva spėjo sužaisti tris mačus prieš Rusijos ir Dominikos Respublikos komandas ir iškovojo tris pergales.

Būtent į pastarąją ekipą pagal žaidimą yra panaši Venesuela.

„Žaidžia panašų fizišką krepšinį, kaip ir Dominikos Respublika. Labai stiprūs žaidėjai, ne ūgiu, o pločiu. Ir treti, ir ketvirti, ir penkti numeriai“, – sakė D.Maskoliūnas.

Treneris apžvelgė mažiau nei dvi savaites trūkusį pasiruošimo etapą.

„Manau, kad diena iš dienos ir rungtynės iš rungtynių ėjome į priekį. Mūsų supratimas, gynyba ir puolimas kasdien atrodo geriau. Taip, turime daug patirties. Viskas yra gerai, laukiame rungtynių“, – teigė D.Maskoliūnas.

Vyriausiasis komandos treneris prabrėžė, jog starto penketas atrankos gali kisti priklausomai nuo varžovų, bet stiprių pokyčių nebus – po vieną ar du žaidėjus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuva – Dominikos respublika
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuva – Dominikos respublika

Pirmadienio popietę spaudos konferenciją surengusi Slovėnijos komanda atrankos favorite įvardijo Lietuvos rinktinę, kuri varžysis savų sirgalių akivaizdoje.

Tai papildomas spaudimas, sako D.Maskoliūnas, tačiau rinktinėje yra daugybė patyrusių žaidėjų, kurie moka su tuo tvarkytis.

„Žaidžiame namuose, būtų keista, jei slovėnai mūsų neįvardintų favoritais, – dėstė D.Maskoliūnas. – Tikiuosi, kad turėsime šeštą žaidėją – publiką, kuri mus palaikys. Taip, spaudimo yra, jis gula ant pečių. Didžioji dalis mūsų žaidėjų, išskyrus NBA krepšininkus, ilgai nėra žaidę prie žiūrovų. Tai papildomas spaudimas. Bet neturime daug labai jaunų žaidėjų, išskyrus Roką, kuris jaunas, bet žaidžia kaip patyręs krepšininkas. Kiti žaidėjai yra patyrę ir matę įvairių atmosferų. Kažkiek jaudulio bus, bet rungtynės po rungtynių, ataka po atakos ir viskas bus gerai.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tadas Sedekerskis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tadas Sedekerskis

Lietuvos rinktinės dvyliktukas: Mantas Kalnietis (Kauno „Žalgiris“), Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“), Rokas Jokubaitis (Kauno „Žalgiris“), Marius Grigonis (Maskvos CSKA), Rokas Giedraitis (Vitorijos „Baskonia“), Tomas Dimša (Kauno „Žalgiris“), Mindaugas Kuzminskas (Krasnodaro „Lokomotiv“), Arnas Butkevičius (Vilniaus „Rytas“), Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“), Gytis Masiulis (Bilbao „RETAbet“), Domantas Sabonis (Indianos „Pacers“) ir Jonas Valančiūnas (Memfio „Grizzlies“).

Vietos atrankoje neatsirado solidų sezoną Eurolygoje sužaidusiam Vitorijos „Baskonia“ puolėjui Tadui Sedekerskiui bei Bilbao „RETAbet“ atstovui Regimantui Miniotui.

Pirmojo krepšininko „atkabinimas“ viešoje erdvėje sukėlė daug aistrų, o D.Maskoliūnas argumentavo savąjį sprendimą.

„Mes matome treniruotes, visas jas filmuojame ir darome video peržiūras. Negaliu sakyti, kad Tadas visiškai neįsipaišė į žaidimą ar visiškai mums netiko. Bet yra tokių niuansų, kur matosi labai aiškiai. Taip, Tadas turi nuostabų kūną, yra super atletiškas, bet reikia jausmo, o to jausmo labai trūko treniruotėse ir kontrolinėse rungtynėse. Reikia sužaisti gynyboje vienaip, o jam nesigauna. Viskas susideda iš smulkmenų. Priėjome prie išvados, kad žaidėjas į tą poziciją, į kurią taikė ir Tadas, šiuo metu yra geresnėje sportinėje formoje ir geriau suprato situaciją“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas Darius Maskoliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas